• LyckligBrud2010

    Massa frågor om borgligt bröllop? Behöver alla tips man kan få

    Vi ska ha ett enklare borgligt bröllop med troligast bara 2 vittnen på midsommarafton. Efteråt tänkte vi bjuda vår släkt på middag hemma hos oss. Dagen efter tänkte vi bjuda hem våra vänner på middag. Vi vill hålla till hemma med middagen, men då vi inte kan bjuda hem 40 pers samtidigt så känns det nästan roligare att bjuda släkten samma dag vi gifter oss och våra vänner dagen efter.


    Men hur skiver man i inbjudningskorten? Är ju inte så att man direkt bjuder in till att bevittna vigseln, för det gör ju ingen förutom våra 2 vittnen. Utan vi vill liksom få fram att vi gifter oss på midsommarafton och att vi sen på e.m gärna vill bjuda på lite mat hemma för att fira lite typ.


    Helgen efter kommer vi ha barndop i kyrka, detta dels för att vårt första barn är döpt i kyrkan och dels för att vi vill fira lite högtidligare med dopet än med bröllopet.


    Vi gifter oss självklart av kärlek, men då bröllop bara ska bli mer och mer påkostad och vi anser att vi inte vill lägga en så stor förmögenhet på detta så kör vi för borgligt istället, blir lite lugnare så.


     


    Tar emot alla tips som finns. Allt från, text i inbjudningskorten, vad skriver man i egna löften?, vart kan man hitta fina kläder utan att vara överklädd? På vilka platser kan man viga sig borgligt, om man skippar de vanliga standard på en strand eller dyligt? Om man ska viga sig hemma, vilka förberedelser kan man göra då för att det ska kännas speciellt hemma?


     


    Många frågor.... hoppas någon vill hjälpa

  • Svar på tråden Massa frågor om borgligt bröllop? Behöver alla tips man kan få
  • LyckligBrud2010
    Hannaz skrev 2009-03-26 16:26:14 följande:
    Är det släkten du tänker på som ska till försmlingshemmet eller planerar ni att ha alla 40 gäster med?Vad ni ska göra hemma skiljer väl inte så mkt jämfört med om ni gjort som ni planerat från början? Då skulle ni ju vara hemma. Det kanske blir lagom med lite vickningsplockmat och kanske tårta på kvällen. Musik är ju alltid trevligt, kanske hyra en DJ. Bor ni på en gård?
    Nja tanken var ju att vi skulle gifta oss på midsommarafton med 2 vittnen, äta middag med släkten på e.m/kvällen. Sedan på midsommardagen på e.m/kväll bjuda vänner på middag, samma upplägg typ. 

    Sen helgen efter ha dop och då bjuda på fika på e.m bara...


     


    men OM man ska slå ihop bröllop dop så blir det ju lite kaka på kaka s.a.s. Man har bröllop/dop kl 14, fikar och äter i församlingshemmet till kanske kl 17 eller nåt. Lejjer isf bort städningen där. Men sen resten av kvällen vill man ju vara hemma hos oss...


     


    Så blir ju inte riktigt sama upplägg.. känns ju inte som man sätter sig och fikar hemma hos oss igen direkt?


     

  • LyckligBrud2010
    Hannaz skrev 2009-03-26 16:29:59 följande:
    Om ni vill ha det lugnt och komma hem i rmlig tid kanske ni kan hyra församlingshemmet lite längre och stanna några timmar till. Kankse ordna med lite rejälare mat och så, behöver ju inte vara trerätters. Och så en ordentlig tårta eller efterrätt på kvällen.
    Vi har hela dagen i församlingshemmet till förfogande, men alla (på de dop vi varit på) så rundar folk av efter 3 timmar ungefär. Och tanken nu är ju om man ska slå ihop bröllop/dop så är det dels för att alla ska få se oss vigas, sedan att man kan bjuda alla samtidigt vid ett tillfälle för fika/mat istället för 2 helger i rad som vi tänkt först.

     


    Men att sitta i ett församlingshem senare på kvällen känns inte så roligt. Tanken var mer att de som vill, är välkomna hem till oss att spela spel eller umgås bara och ha trevligt. Men fastnar där i tänker.


     


    För hade man haft plats med att bjuda hem alla så hade vi varit hemma hela tiden.

  • Hannaz

    Ja vill ni vara hemma hos er på kvällen så skulle jag föreslå enklare mat + kaffe i församlingshemmet och sen he till er, kanske planerat lite lekar eller dans och så lite plockmat + tårta på kvällen.

  • Hannaz

    Ja det kan ju bli problem om ni inte får plats alla hemma, tänk om alla VILL hänga med hem efter församlingshemmet...

    Hur stort bor ni?

    Gnerellt brukar det gå in mer folk än man tror och finns det hjärterum så finns det skärterum säjs det ju.

    Men om ni drar på det lite i församlingshemmet så kanske fler tycker att det är lagom att åka hem då, framförallt av de äldre släktingarna.

  • LyckligBrud2010
    Hannaz skrev 2009-03-26 16:36:44 följande:
    Ja vill ni vara hemma hos er på kvällen så skulle jag föreslå enklare mat + kaffe i församlingshemmet och sen he till er, kanske planerat lite lekar eller dans och så lite plockmat + tårta på kvällen.
    Frågan är bara hur man ska lägga upp det som... funkar ju inte att alla 40 gästerna kommer hem till oss, finns varken plats eller porslin för det.
  • Humle Dumle

    Nej du har inte nämt om bröllopspresenter men är man bjuden på bröllopsfets vill man som gäst gärna ge en bröllopspresent och då också gärna få dela vigseln.

    Ni verkar vara mycket osäkra vad det egentligen ni vill? Vill ni gifta er borgligt så gör det eller om ni vill gifta er kyrkligt så gör det istället. Förstår inte vad problemet är.

    Ni kan gifta er och döpa ert barn ha fika/middag vid församlingshemmet i enklare anda med era släkt och vänner. Det är ju fint och enkelt och sedan behöver ni inte känna press att ha värsta festen efteråt heller.

    Bröllop är vad man gör det till och sedan tror jag inte att er bekantskapskrets gifter sig för att glänsa, utan varje brudpar gör det som dom vill göra! För gifter man sig för att glänsa tycker jag att man gifter sig av fel anledning!! Sedan tror jag att det är mer DU själv som jämför dina vänners bröllop och har man en sån inställning tror jag att det drar ner mycket av bröllopsplanerna, men det upp till dig!

  • Hannaz

    Jag skulle iallafall rösta för att slå samman dop och bröllop, tror det kan kännas splittrat för er att ha fest 3 dagar på 2 helger + att alla gäster kan samlas samtidigt.

  • Hannaz

    Porslin är det minsta bekymret, finns faktiskt papptalrikar (eller IKEA). Platsen blir kanske svårare.

  • Hannaz

    Håller med Humle Dumle, du ska nog fundera igenom hur du vill ha det. Kan ni inte rymma 40 pers så får ni kanske hålla till i församlingshemmet. Du känner dina vänner/släkt och kan säkert avgöra hur många som kan tänkas vilja förlja med hem till er efteråt. Är svaret 40 så går ju alternativet bort...

  • LyckligBrud2010

    MM man vill mycket men kan inte få allt... där skon klämmer

Svar på tråden Massa frågor om borgligt bröllop? Behöver alla tips man kan få