• Lattelover

    Hjälp - formulering i inbjudan; bröllopet i present

    Jadu TS, det här är en svår fråga. Jag är förvånad att du inte fått fler svar me tanke på de vilda "kuvertavgifts-diskussioner" som brukar förekomma på BT.

    Generellt tycker jag att man inte ska FÖRVÄNTA sig att få en present när man gifter sig. Att gifta sig är något man själv väljer, liksom man väljer att bjuda någon på en fest. Sen att brudparet oftast får någon present, det är ju upp till gästerna. En del kanske köper en fin flaska vin, andra handdukar me monogram, en vas, en espressomaskin etc etc. Poängen är att det är en gåva som väljs me omtanke (känner man inte brudparet tillräckligt bra så är väl ett presentkort på IKEA att föredra).

    Hur hade ni tänkt göra en budget för bröllopet??? Hade jag varit som ni, hade jag planerat bröllopet utifrån de pengar ni faktiskt HAR råd att lägga. Sen kan ni undanbe er materiella presenter o istället önska er ett bidrag till festen. Det verkar svårt att lägga en budget utifrån ett antagande om vad folk vill ge er - o den summan vet ni i vilket fall som helst inte förrän EFTER festen.... Alternativt, får ni ta en kuvertavgift så vet ni exakt hur mkt det blir, men riskerar att någon tackar nej pga detta.

Svar på tråden Hjälp - formulering i inbjudan; bröllopet i present