• karinasa1980

    Hjälp - formulering i inbjudan; bröllopet i present

    Har nu varit på några bröllop genom åren och varje gång skall man försöka hitta en present till brudparet (som de med all sannolikhet inte behöver då man nu för tiden har det mesta). Det brukar sluta med att man hittar någon smått onödig, men skoj pryl som med all sannolikhet kommer hamna i något skåp hemma hos brudparet.

    Nu när vi skall gifta oss har vi bestämt oss för vi ej vill ha några saker i present av våra gäster. Vi vill istället ha bröllopet i present, ett ekonomiskt bidrag som går till att finansiera vårt bröllop då vi mest av allt önskar oss en toppendag när vi gifter oss. Vi har då tänkt att varje gäst själv får avgöra hur mycket de vill ge i bidrag till vårt bröllop.

    Jag skulle därför vilja ha hjälp av er med formulering hur man skriver detta på bästa sätt i de inbjudningar vi kommer att skicka ut:
    Hur skriver man att man vill ha bröllopet i present och vill ha ekonomiskt bidrag till bröllpet (och att gästerna själva får bestämma hur mycket de vill ge i bidrag)?

  • Svar på tråden Hjälp - formulering i inbjudan; bröllopet i present
  • karinasa1980

    Vi har bestämt oss för att inte ha kuvertavgift då vi tycker att det verkar konstigt, vi vill att ingen skall känna att de inte kan komma för att kuvertavgiften är för hög. Vi vill att folk skall ge oss en ekonomisk gåva som passar deras plånbok. Bestämmer de sig för att inte ge oss ett öre är det också okej!!

    Vi har även tänkt att ha råd med hela bröllopet själva eftersom vissa kanske beslutar sig för att betala in ett bidrag dagen före bröllopet eller samma dag som bröllopet är (eller inte alls).

    Jag har faktiskt kommit på ett rim (nästan) själv:

    För att inte få dubbletter
    av dukar, vaser och assietter,
    ber vi er strunta i paketen
    och istället ge oss möjligheten
    att ställa till med bröllop och fest,
    det är vad vi önskar oss mest
    Ett ekonomiskt bidrag vi därför önskar oss,
    beloppets storlek är dock valfritt förstås

    Men det kan vara bra att ha lite att välja mellan gällande formuleringar så jag är tacksam för flera tips från er alla!

Svar på tråden Hjälp - formulering i inbjudan; bröllopet i present