Inlägg från: johanna anders |Visa alla inlägg
  • johanna anders

    Barnfritt bröllop!

    Har ni inte någon mysig dagisfröken att fråga? Jag har också oerhört svårt att släppa mina barn och alla dem som barnen känner kommer ju vara på bröllopet. Så vi ska fråga en go dagisfröken på älsta sonens dagis om hon vill passa dem för en penning tills min mamma tar över vid midnatt. Henne litar jag på till 1000% De ska sjävlklart vara med på vigseln och en stund på festen men sen är det inte en passande miljö för barnen som behöver sova.

  • johanna anders
    lingon82 skrev 2009-04-05 20:58:46 följande:
    Jag skriver nu MIN åsikt och endast MIN åsikt.Detta är hur jag skulle agera, inte hur alla ska göra.Jag skulle definitivt avböja att passa barn utanför arbetet. Varför?1. Det är inte tillåtet. Skolverket har gjort bedömningen att det inte är lämpligt, att ställa upp för vissa föräldrar utanför arbetstid anses oetiskt. 2. Mitt yrke är förskollärare (pedagog), inte barnflicka. Jag har en högskoleutbildning i att undervisa och ge omsorg åt barn 1-5 år, samt att undervisa på grundskolan. Jag tycker att jag skulle degradera mig själv och hela min yrkeskår (det ÄR skillnad mellan att passa och undervisa). 3. På helgerna vill jag inte göra något som har med jobbet att göra. Då har jag min familj att umgås med. jag tycker genuint om alla barn på min avdelning men jag anser att man ska skilja på jobb och privat. Jag skulle alltid fråga mig själv om jag behandlar de barn annorlunda som jag även tar hand om på min fritid. Jag har fått frågan ett par gånger och tar absolut inte illa upp. Det är ju ett gott betyg att bli frågad om jag även vill ta hand om barnen på fritiden! Jag hänvisar alltid till våra duktiga vikarier som gärna sitter barnvakt på sin fritid. Mitt råd är: tänk över andra alternativ i första hand. Det kanske finns någon ni inte ens har tänkt på.
    Jag personligen tänkte mest fråga pga att jag vet hur ruttet lite dagispersonalen tjänar och vi har en supergullig dam som jobbar där. Ville visa lite extra uppskattning och erbjuda henne en stor slant för hjälpen, men visste inte att det var olagligt.

    Och ursäkta att jag kallar dig och dina kollegor för dagispersonal men come on vem säger förskollärare egenligen eller kom nu barn så ska vi går till FÖRSKOLAN =)
    Ska jag använda mig av min korrekta titel så är jag en ambulerande konsult...och det går jag ju inte direkt runt och använder =)

    Nu handlar ju inte denna tråd om dagis utan om tips och frågor om barnvakter till våra speciella dagar =)
Svar på tråden Barnfritt bröllop!