• Red Scarlet

    Vett & etikett vid inbjudan

    Om personen som bjuds har en stadig partner när inbjudan skickas ut är det brukligt och GOD ETIKETT att bjuda partnern, (alltså din tjej). Däremot kan man ju inte tvinga brudpar att bjuda allas partners och är din flickvän inte medbjuden är det upp till dig att avgöra om du fortfarande vill gå eller inte.

    Jag hade tyckt att det kändes jobbigt ifall min kille inte var medbjuden på en sådan tillställning, men det beror ju också på hur situationen ser ut. Är det ekonomin som spelar in att din flickvän inte är bjuden, eller anser de inte att ni varit tillsammans tillräckligt lång tid? Vi har varit 'tvungna' att bjuda alla par som var tillsammans när inbjudningarna skickades ut (4mån innan bröllopet) men skulle någon skaffa sig en ny partner efter det att våra personliga inbjudningar är skickade får den inte följa med.

    Jag tycker att du ska prata med din kompis om att det känns jobbigt att din flickvän inte får följa med, och fråga lite försiktigt varför. Är det en ekonomisk fråga kanske du kan tänka dig att betala för henne? Eller gå utan henne om det ändå är din bästa väns bröllop, men berätta hur du känner!

  • Red Scarlet

    Åh jag förstår dig att det känns tråkigt, hade också känt mig utnyttjad. Ok att ni varit vänner länge och att du kanske kan vara snäll och hjälpa till med vissa saker, men det är ju ingen envägskommunikation där. De har säkert fått dra gränsen någonstans (vet du hur många som kommer) och det är säkert lättare att dra gränsen ifall några av gästerna har horn i sidan mot partnern, men det är tråkigt och beklagligt. Vi har fått skära ner på gästlistan med släktingar och vänner för att ha råd att bjuda allas respektive, vi kände att det var viktigare att inte dela på par, men det är ju som synes olika hur man prioriterar.

    Du kanske ska säga det till dem att du gärna hjälper till med tysklandsresan, men att du i och med det detta anser att kuvertavgiften till din partner är betald. Hah.. nä lite för fräckt. ;P

    Är det utrymmet som påverkar antalet gäster eller är det kostnaden? Om de ska köpa alkoholen själva kan ju inte kuvertavgifterna vara så hiskeligt dyra, fråga om du kan betala för henne isf. Men förklara igen hur du känner! När du är förberedd.

Svar på tråden Vett & etikett vid inbjudan