• lingon82

    Vett & etikett vid inbjudan

    Vi har bjudit med respektive för vi har pengar och plats. Jag kan dock förstå om man utesluter någon av dessa skäl. Av personliga skäl, för att någon gäst inte skulle gilla en annan inbjuden skulle jag aldrig ta hänsyn till.
    Jag tycker du ska bestämma dig för vilken inställning du ska ha angående detta.
    Antingen gillar du läget, spekulerar inte kring varför din tjej inte är medbjuden och delar glädjen eller så tackar du nej. Att gå på bröllopet men att inte uppriktigt kunna dela deras dag och glädje tycker inte jag är ett alternativ.
    Är det bara din tjej som inte är bjuden eller är det fler som får lämna sin partner hemma?

    Lycka till, i vilket fall kommer det säkert fler bröllop som ni förhoppningsvis båda är inbjudna till.

  • lingon82
    emi82 skrev 2009-04-08 17:57:23 följande:
    Jag tycker att det är självklart att respektive är medbjudna på ett bröllop! Det är en "oskriven regel" som du kan läsa om här på BT.
    I alla fall om man bor ihop sedan 7 mån, tycker jag!!

    Vi ska på ett bröllop snart där resp inte är medbjudna. Vi umgås med dem som par så därför får båda komma. Kan bara berätta att de fått ett par samtal i stil med de som du fått ha (anders74) med din kompis och de tycker verkligen att det är jättejobbigt att behöva förklara sig. De har inte menat något illa mot någon och insåg nog inte hur mycket rabalder det skulle bli från vissa. Kanske har de ett förhållande när man gör mycket på egen hand och inte tycker att detta är en big deal?
    Hoppas i alla fall att det löser sig.
Svar på tråden Vett & etikett vid inbjudan