• MDB

    Vett & etikett vid inbjudan

    enligt strikt vett & etikett "måste" man bjuda de gifta par och sambos. alltså etablerade par. det är ohövligt att inte göra det. så många drar ju "gränsen" vid sambos. dock är ju vårt samhälle så bland oss yngre att ett förhållande kan vara nog så etablerat även hos ej samboende par. Men de som håller på sambogränsen kan man egentligen inte, från ren etikettssynpunkt, säga så mycket om! alltså om vi talar typ vad Ribbing skulle säga.

    vi hade som utgångspunkt att sambos och äkta hälfter bjöds. i praktiken gick dock inte det. jag kunde tex absolut inte med att inte bjuda min äldsta, bästa väns respektive trots att de är ett relativt nytt par, ca 7-8 mån och ej bor ihop. de kändes liksom etablerade ändå. och likadant med några andra. men däremot har vi en släkting till min blivande vars tjej vi inte bjöd - jag vet ingenting om deras relation, av vad jag förstår är den iofs inte så kort, men inte särskilt seriös om du förstår, har varit lite från och till och då kände vi att nej vi bjuder inte "dejter" eller tillfälliga förhållanden utan de av våra vänner & släktingar som har etablerade förhållanden, då tar vi båda. Såhär i efterhand kan jag förstå om han som blev bjuden ensam tycker det är tris men det var bara så att ngnstans var vi tvungna att dra en gräns, av ekonomiska skäl och andra. det kan ju finnas många anledningar till varför man vill begränsa sina gäster.

    långt detta blev men sammanfattningsvis, det är ju lite en bedömning fr fall till fall och det beror ju på vilken relation man har med brudparet och vilken typ av bröllop. Jag tycker att gäller det en så nära vän som detta verkar vara är det liiite konstigt, dock ej strikt etikettsmässigt fel.

Svar på tråden Vett & etikett vid inbjudan