• Piggelin1

    Livets stora och små frågor

    Hej goingar!

    Har försökt plocka en sida lite här & där för att komma ikapp & har förstått att det är lugnt på Telis-fronten nu *stor lättnadens suck*

    Frejis - det lät helt fruktansvärt med den där smärtan Fick vibbar till ett par njurstensanfall som jag hade för några år sen, förutom förlossningen med Amanda så var det den värsta smärta jag upplvet & detta verkade definitivt spela i minst samma liga, förmodligen värre. Hoppas att du slipper fler liknande "anfall". Jäklaförbannademyom

    Nenne - brunt är brunt, inget annat!! Pricken ska fortsätta boa in sig hos dig, så det så!!

    EA - fasen vad trist med minuset - jag hoppades så i tysthet...

    Hmm, var det ngt mer?

    Ore - otäckt med kollegans självmord. Det där med självmord poppar upp lite då & då tycker jag - det känns som om det inte är alldeles ovanligt tyvärr. Vad är det statistiken säger, att det är en av de vanligaste dödsorsakerna för folk i 25-40-årsåldern eller nåt?
    När Amanda & jag var nere hos mina föräldrar i fredags så berättade pappa att en bekants son hade tagit livet av sig tidigare i förra veckan & när vi pratade mer om det så visade det sig att killen ifråga gick i min klass i högstadiet. Nu kände jag aldrig honom direkt & jag tror knappt jag träffat honom sen jag slutade nian, men otäckt ändå. I höstas fick jag ju veta att ett ex till mig också tagit livet av sig - läskigt, och som sagt det är inte helt ovanligt.

    Muggles - förstod att Grythyttan var lyckat! Hur var menyn/maten/vinerna? Nöjda?!

    Nu postar jag detta innan texten försvinner & jag får börja om...

  • Piggelin1

    Telis - såg att ni haft luftballongsbesök - det hade vi innan ikväll - precis ovanför trätopparna intill vår tomt. Verkade som om de letade efter lämpligt landningsställe, men verkade ge upp & steg upp igen & fortsatte vidare. Håller med om att det är sommarkänsla!

    Här har vi annars har gräsklippningspremiär, gräsräfsnigsdito & planterat blommor ikväll! Hittade en hel massa muskler (gräsräfsningsmuskler alltså) som jag nog inte använt på de senaste 15-20 åren Jädrar vad långt det var också - vi har ju inte fått klippa det innan eftersom gräset skulle växa fast efter att de rullade ut gräsmattan. Får nog se till att hålla efter det hyfsat, så att det inte hinner bli så långt (=tungt att klippa)

  • Piggelin1

    haha - Izzie - perfekt att vi skriver/uppdaterar oss samtidigt, du hade med några grejor/frågor som jag missat, så jag kanske kan assistera ang Frejis & Telis.
    Telis hade en blödning i förra veckan, men det verkar ha lugnat ner sig nu.
    Frejis åkte på ngn grej pga sitt eländiga myom, som gjorde utomjordiskt ont. Plus att hon fått strikta order om att ta det superlugnt framöver, tydligen är det kritiska veckor just nu pga myomet & bebisen behöver ju stanna kvar ett bra tag till.

  • Piggelin1

    ...och Ciccis tjej anlände sju minuter efter att de kommit till sjukhuset. BM som kom till bilen fick typ hålla handen för, så att inte huvudet skulle ploppa ut - rätta mig om jag minns fel. Ngn MC-polis tror jag följde efter dem också.

    Izzie - fy vad otäckt för dina kollegor med självmordsförsöket. Hur tänker man när man vill ta livet av sig på din arbetsplats??
    Ok, jag vet att man förmodligen inte tänker så logiskt när man ska ta livet av sig, men folk brukar ju vara mer benägna att göra det i avskildhet än mitt bland en massa folk?

  • Piggelin1

    Hade annars en superskön långhelg, eftersom jag hade ännu en sk stoppdag på jobbet i fredags. Amanda & jag åkte ner till mina föräldrar direkt efter jobbet/dagis i torsdags & sov över. Mysigt att sitta & babbla & bli lite bortskämd av mor & far! I fredags fm passade de sen Amanda medan jag drog till Ullared för lite shopping! Tredje gång ngnsin som jag var där & det blev en hel del shoppat - alltifrån trädgårdsslang för 139 spänn (såg samma idag på Plantagen för 250kr) & vattenspridare till en paraplyvagn resp. Micki dockspis för vardera 200 spänn samt några fleecetröjor till A för 70 spänn styck. Det är verkligen snorbilligt & en upplevelse att åka dit! Fast lite full i skratt blev jag när jag såg en kjol i princip identisk med en som jag köpte på "fina gatan" i Verona förra sommaren Bara det att denna var åtskilliga hundralappar billigare...!

    Sen på em när A sov middag så var mamma & jag på en planstkola i närheten - perfekt att ha henne som rådgivare om vad som funkar bra/mindre bra osv.

    Så det slutade med att bilen var fullknökad med grejor när vi åkte hem på em. Förutom Ullareds-grejorna & växterna så fick jag med några flak tyskt öl (parenteserna var iväg till Deutschland häromhelgen & mannen hade lagt in en beställning då...), rabarber från trädgården & så en gräsklippare modell handjagare som pappa inte längre använde. Tänk att man kan bli så lycklig över lite shopping resp. presenter

  • Piggelin1

    Plant-skola heter det ju...

    Igår hade vi cykelpremiär med Amanda förresten! Äntligen kom vi iväg - hjälm & sits inhandlat, våra cyklar reparerade osv. Älskar att cykla, så detta var efterlängtat! Förra sommaren var ju A för liten för att sitta bak på cykeln.

    Dessa är rätt coola tycker jag Undras vad folk skulle säga om man kom farandes på en sån här med Amanda i!
    www.dutchbikeseattle.com/html/bikes/bakfiets_5.html
    www.flickr.com/photos/81779416@N00/3579292321/in/pool-bakfiets
    Schweindyra har jag hört av brorsan, typ 10.000 kr & uppåt.
    Men man kan ju drömma iaf

    ...och ja just det, igår var det även plaskdamspremiär för Amanda - fyndade även den i Ullared. Amanda tjöt av förtjusning & hade så himla kul i den. Så kul att hon senare, framåt kvällen hoppade i den igen - då med kläderna på Klädsim - det ska börjas i tid!

  • Piggelin1

    Izzzie - vad mysigt med spahelg! De trakterna är ju väldigt välbeknat för mig Ni får ta en lång härlig promenad längs strandpromenaden in till stan!

    Fyy vad trist att ni varit så mkt sjuka i familjen Vi har (peppar, peppar) klarat oss förvånansvärt bra, dagis-intro till trots! Hoppas att det ska fortsätta så!

  • Piggelin1

    BS - här hade dagis också studiedag idag. Men vi frågade svärmor/farmor, som mer än gärna kom ner & passade Amanda, så vi kunde jobba på som vanligt. Eller förresten, en alldeles vanlig dag var det inte - vi kunde ju äta frukost tillsammans & även samåka till jobbet (svärmor kom redan igår). Det har vi inte gjort sen innan Amanda föddes Lyxigt!

    Just det, när jag ändå spammar tråden, så kan jag göra det lite till - vi var ju & hälsade på den potentiella dagmamman i torsdags & det verkar kanon!! Både dagmamman i sig & upplägget de kör här i stadsdelen verkar helt suveränt! Dessutom otroligt nära där vi bor - fem minuters promenad eller ngt sådant! Ev funderingar/invändningar kring detta med dagis vs dagmamma - inga som helst tveksamheter längre, detta känns bara superbra!! OK, vi har garderat oss & står kvar för säkerhets skull i kön till dagiset här i närheten, men om allt funkar, så kör vi vidare med dagmamman. Känns sååååå himla bra- tralalala!!

  • Piggelin1

    Izzie - vi trivs kanon i huset! Nu i helgen flyttade det in familjer i husen nedanför vårt, så snart är det fullt inflyttat på gatan här. Till hösten kommer jag kanske att sakna stan lite grand, men det är ju trots allt fortfarande nära & just nu är det ju suveränt att kunna öppna dörren till altanen & springa ut & in. Vi hade ju inte ens balkong i lgh, detta tar vi igen desto mer nu & använder såväl grill som utemöbler frekvent

  • Piggelin1

    Nu har jag nog fått alla andra att somna in av mitt skrivande - men hade sån lust att babbla av mig lite

    För tillfället hinner jag tyvärr inte in alls mkt på dagtid, men hoppas att det ska lugna ner sig lite om några veckor & att jag hittar lite luckor då & då när jag kan kika in!

    Nu hojtar mannen att han lagt sig, så jag ska ta min kvällsdusch & bli av med mina gräsgröna fötter & hoppas komma i säng innan han somnar!

    Kram på er allihopa!!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor