• kängu

    Livets stora och små frågor

    Kikar in för att se hur det gått för Lappis...

    Härligt att du fick en blasto tillbaka!! Nu håller vi tummarna för att den gonar in sig riktigt fint och stannar i 9 månader!!

    Nu ska vi kika på film här, ha en fin lördagskväll alla!

  • kängu

    Godmorgon!

    Frullan, nej ingen lill-kängu har kommit i helgen... Jag har nu inga känningar alls, förvärkar mer eller mindre försvunnit. Lite tråkigt men samtidigt skönt att slippa ha ont.

    Jag och maken var ute och gick en mil igår, och när vi var på väg hem så började det åska och blixten slog ner typ 10 meter från oss (!!!!) så då trodde jag nästan att det skulle sätta igång, för jag blev så jäkla rädd

    AM- lät som en god meny, och jag tycker också att "babyvernissage" är väldigt passande

  • kängu

    Ja det var väldanes vad det var lugnt härinne denna morgon...

    Nenne, usch låter inget kul i björnparken Hoppas att maken är laddad och pigg inför kvällen då, låter som han har (varning för dålig ordvits!) en styv uppgift framför sig

    Lappis, hur länge ska svärmor stanna?

  • kängu

    AM- Låter som en lyckad tillställning, och det är ju alltid trevligt med presenter

    BS- Hoppas att barnmorskan är bättre än vad kompisen tyckte, annars byt!

    Frejis, nej jag känner inte av ngt alls kan jag inte påstå... Men det kan ju fortfarande vara långt kvar.

  • kängu

    Och jag håller med Muggles, barnmorskor tycker verkligen att ALLT är normalt!!!

  • kängu

    AM- Då var det verkligen tur att inte förlossningen gick igång

  • kängu

    Förresten, lite OT: Visst baseras föräldrapenning på den inkomst man haft en viss tid (6 månader eller vad det är) innan man börjar ta ut den?? Jag tror inte jag kommer plocka ut någon FP nu, för jag får ju ändå nästan inget ( så är det när man skaffat sig en utbildning och blir med barn direkt, suck). Tänkte istället spara den tills senare (eller att maken kan vara hemma lääääänge). Men om jag vill plocka föräldrapenning om t.ex. två år, så baseras den väl på inkomsten jag har då, och inte inkomsten jag hade när jag födde barnet?
    Jag vet att jag kan ringa försäkringskassan o fråga, men tänkte att det säkert är ngn av er kloka kvinnor som vet

  • kängu

    Muggles, Aha, så om jag plockar någon FP nu så är "nivån satt"? Även om jag sedan börjar jobba och därefter plockar ut FP igen?
    Jag och maken kommer nog varva lite att vara hemma, beror på hur det blir med jobb för mig och så. Kanske kommer plocka några dagar FP i sommar, men inte mycket. Är ju ärligt talat inte så mycket idé när man får så lite pengar, då känns det bättre att spara dagarna...

  • kängu

    BS- Jag har haft två olika BM under grav. (pga flytt), och bägge har varit förvirrade, och jag har ofta varit mer påläst än dom. Jag gillar den jag har nu jättebra, men hon har kanske inte tillfört jättemycket info om saker jag har undrat över. Men det är ju ett stort område, och inte jättelätt att hålla sig påläst på allt- menar inte att kasta skit på barnmorskor!!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor