• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Oupsie skrev 2009-06-08 14:24:20 följande:
    Med all säkerhet . När de är nyfödda ser de mest ut som små råttor, tycker jag i alla fall.
    Va snackar ni skit om Hektor!?
  • fru AM

    Haha - jag skojar bara - såg att det var hundar på tapeten!

  • fru AM
    Page skrev 2009-06-08 14:30:53 följande:
    AM, näää, de flesta bebisar ser ut som gamla skrynkliga farbröder! Va?? Är det inte en självklarhet att få en sådan operation betald? Det är ingen skönhetsoperation precis...Jag har genomgått en "skönhetsoperation" som 12-åring (öronplastik) och det kostade lika mycket som ett läkarbesök.
    Haha! Farbror Hektor pruttar medhållande!

    Ang. operation: man får inte den betald om man inte har bensår eller är på stadiet innan bensår med hudförändringar osv. Det är nämligen inte farligt att ha åderbråck (om det inte är bensår då). Att det är psykiskt jobbigt samt gör ont är det inte någon som bryr sig om tyvärr ...
  • fru AM

    På torsdag har Telis VUL (ursäkta om jag lägger mig i Telis men jag har ditt vul inbokat i min mentala kalender ). Själv har jag efterkontroll på onsdag - betydligt mindre spännande!

  • fru AM

    Lappis: blir det dags på onsdag så säg till mamma att du har fått kräksjuka - då slipper man undan ALLT

  • fru AM

    liten: storsonen hade lite skorv ända tills han var 8 ... försvann med huvudluskuren (oljebaserad)... Livias skorv kom inte tillbaka efter sista boragokuren (kanske när hon var ett år). Det är uppenbart olika!

    Om du tycker borago är kladdigt (vilket det ju är när bebisarna fått hår) så kör en oljeinpackning i stället. Babyolja eller mandelolja eller liknande. Låt sitta i en stund. Kamma bort skorven med fintandad kam och tvätta bort oljan (ta schampo inna du tar vatten i håret så går oljan bort lättare)

    Sorry - inga snuskidéer från mig just nu (svårt att låta dem samsas med skorvtips i huvudet! )

  • fru AM

    Jodå, Liten - Borago gjorde nytta på Livia som engångsbehandling också. Men kanske du också har hemma (tror nämligen det funkar med alla typer av olja, inkl olivolja - fast barnet kanske luktar lite märkligt efteråt )

  • fru AM

    fru AM skrev 2009-06-08 16:15:09 följande:


    Jodå, Liten - Borago gjorde nytta på Livia som engångsbehandling också. Men kanske du också har hemma (tror nämligen det funkar med alla typer av olja, inkl olivolja - fast barnet kanske luktar lite märkligt efteråt )
    Helt obegripligt skulle vara MEN OLJA KANSKE DU OCKSÅ HAR HEMMA?
  • fru AM

    Nu säger jag hej för kvällen! Ska laga mat nu ... Hej!

  • fru AM

    Angående bebisutseenden: Väldigt få bebisar är söta på riktigt (så där blöjpaketsöta). Men de är ju fina och gulliga och roliga just för att de ser ut som små gubbar och gummor ... Och har oproportionerligt stora ögon och skrynkliga små sladdernackar ... Så tycker jag. Att säga att ett barn är fint går väl lika bra som att säga att det är sött ...

    Hektor har vid olika tillfällen av av varandra oberoende källor fått höra att han är "snygg" och "ovanligt vacker för att vara bebis". Förmodligen omskrivningar för att han ser ganska vuxen ut (som en liten gubbe - fast inte skrynklig) ... Jag vet i alla fall vad jag vet: att han är min snyggaste bebis (alltså det barn som varit snyggast på bebisstadiet) - sedan får man ju se hur han utvecklas ...

    Kul att få ett livstecken från Frejis! Hurra att magen växer och att du kan ta promenader! Kram!

    Lappis: visserligen en god egenskap att inte kunna ljuga men lite opraktisk. Vita lögner är bra att träna på!

Svar på tråden Livets stora och små frågor