• Izzie

    Livets stora och små frågor

    Usch ja, vilket usligt väder. Här öser det ner idag. Hoppas så på lite uppehåll och sol imorgon. Vore kanon om vi kan sitt ute i vår nya paviljong som jag o maken monterade ihop i måndags kväll!

  • Izzie

    Telis - Tydligen är det de snabba temperaturskiftningarna som de inte klarar av. Kramper är vanliga när febern antingen är på väg upp eller ner. Matilda hade 39,5 när vi kom in, så hon hade ng haft rejält med feber utan att jag fattade det.

    Hon är verkligen ingen gnällig unge, så jag borde fatta att det är nåt när hon gnäller. Får så dåligt samvete ibland. Det är inte första gången jag har missat att hon har feber...

    Passionsblomman - Nä, kaxig är det sista man är. Jag har en hel del sjukvårdsutbildning via jobbet, men man blir ändå så rädd när det är ens egna barn.

  • Izzie

    Lappis - vad bra! Då kanske ni kan ta över det jag har haft tidigare idag

  • Izzie

    Grattis Vickan!!! Jag håller verkligen tummarna för att det går vägen den här gången! Det tror jag att det gör! Kram!

    Stackars lilla Livia! Tur att det inte var hjärnskakning. Men penicillin för sår? Brukar ni få det? Här är det lögn att försöka få penicillin utskrivet. Man får mer el mindre vara döende innan man får ett recept. De är superstrikta pga resistenta bakterier...

    Piggelin - Vad skönt att ni klickar så med en gång med dagmamman! Sånt är ju guld värt!

    Snaily - Grattis till lilla valpen! Den verkar så härlig!

    Passionsblomman - Trist med tanten! Hur länge har ni försökt? Hur gammalt är ditt barn?

    Nähä, ska väl återgå till soffan nu när maken äntligen lagt på telefonluren. Vi hade köpt pizza och skulle sett en film, men sen ringde makens syster och nu känns det lite sent för att börja se en film. Det är trots allt jobbdag imorgon... Men lite zappande kan man ju hinna med innan läggdags iaf...

    Kram o gonatt

  • Izzie

    Men gud så spännande!!! Jag skulle bli så in i h-vete lycklig , för er skull om det tagit sig nu, Lappis! Hoppas, hoppas, hoppas!!!

    Åker svärmor på fredag?

  • Izzie

    Vickan - du kanske skulle våga berätta? Så finns det fler att dela glädjen med?

  • Izzie

    Jo, men å andra sidan så kan du kanske få stöttning om det mot all förmodan skulle hända...

  • Izzie

    Tittar in en sväng, har precis kommit hem från Danmark. Har haft en veckas semester men ska tillbaka till jobbet på måndag för två veckors jobb till innan det åter blir dags för semester.

    HAr inte hunnit läsa ikapp, men har snappat upp efter att ha läst de senaste sidorna att Liten plussat igen! Stort GRATTIS! Vad kul! Nu kommer Minst!

    Dessutom ser jag att Tinga har det skittufft! Stor kram till dig! Har ingen erfarenhet av så stora matproblem som dina killar har, så jag har inga bra tips att komma med tyvärr. Men jag förstår att er situation är oerhört påfrestande. Det enda jag kan tänka mig är att du och maken åtminstone försöker hitta små andningshål för att få energi och lust till att fortsätta kämpa. Även om det är bara är för någon timma eller så, kan ni kanske få barnvakt (föräldrar?) och ge er ut på en promenad, gå på bio eller bara sova? KRAM!!!!

  • Izzie

    Men vad skådar mitt norra öga?! Både vänner och Mugglan har plussat!!! Stort GRATTIS till er båda! vad kul!

    Tänk vad fort tiden går egentligen. Så kul när man ser listan över barnen, det känns som det var igår många av dem föddes, trots att det nu är flera år sen.

    Har inte varit inne på någon vecka och jag har läst de senaste 10 sifdorna, men det får nog räcka som ikapp-läsning.

    Snorkfröken - Usch vad okänsligt av din mamma! Förstår verkligen att du blev ledsen. Med största sannolikhet var det säkert inte hennes mening, men det känns ju tungt ändå förstås. Grattis till lilla kissen iaf!

    Tinga - Vad tråkigt med semestern. Killarnas matvanor är verkligen prövande för er på alla plan. Hoppas så att ni kan få rätsidan på vad som är galet snart. Tror ni gör rätt i oxå att kanske spara resan till ett tillfälle då ni fått mer flyt i matandet och kan fokusera på allt kul som finns att uppleva på resmålet. Stor kram!

    Vickan - Vad roligt att du fått börja handla gravidkläder! Ja, köp ngt bekvämt, det är mitt råd! Många gravidkläder idag är så snygga, att med en lite längre topp eller tunika, så syns det inte att det är gravidkläder. Jag köpte bla ett par snygga smala jeans på PoP. De funkade jättebra de första månaderna. Olika resårer är olika sköna beroende på hur stor magen är. Testa att köpa några byxor med olika resårer. Själv köpte jag ett par svarta mjuka raka byxor (ung som träningsbyxor)- supersköna! Tog på mig som så fort jag kom innanför dörren hemma! Dessutom var kjol skönt när magen var lite större. Det klämmer ju inte alls...

    Ego - Är hemma själv helt och hållet! Tror inte det har hänt på flera år! Maken hade det så lugnt på jobbet att han passade på att ta en extra sem vecka. Egentligen skulle han jobbat en vecka till, men eftersom Matildas dagis är stängt under veckan som kommer så passade det toppen att ta just denna veckan. Så maken och Matilda stack till svärföräldrarnas sommarstuga och kommer först hem på onsdag. Jag ska alltså vara hemma själv i fyra dagar! :-O
    Jag ska jobba förstås, men ändå! Ska verkligen försöka njuta fullt ut. Kunna läsa ostört, ta en promenad, se tjejfilmer på dvd, och äta vad jag vill, när jag vill! Ska ta bilen till Ica Maxi och dvd-butiken om en stund.

    Annars passade vi på att boka en vecka på Blue Village Pascha Bay (utanför Alanya) för några dagar sen. Ville ta det säkra före det osäkra och se till att vi garanterat får några dagars sol. Har aldrig bott på något liknande hotell innan, men Matilda kommer nog få kul iaf.

    Fullt upp på jobbet annars och hemma är det liv i luckan som vanligt. Matilda börjar prata mer och mer och sätter även ihop orden till två-ordsmeningar nu. Så häftigt när man faktiskt förstår vad hon säger. Hon trivs fortfarande jättebra på dagis, så jag är verkligen tacksam.

  • Izzie

    Sätter in Matilda på listan...

    BF-lista
    Koko 30/8 2009
    Frejis 8/10 2009
    Ore 15/11 2009
    BS 16/1 2010
    Telis 23/1 2010
    Vickan 22/2 2010
    Liten
    Mugglan 13/3 2010

    Max: 041225
    Livia: 061116
    Prinsen: 070509
    Iris: 070605
    Mugglans Goa Moa: 070826
    Piggelin:s A 071116
    Matilda: 071231
    Malte: 080105
    Mindre: 080105
    Conny: 080116
    MSW:s A 080827

  • Izzie

    Ore - vad fint det lät när du beskrev huset! Har du några bilder någonstans?
    Och 1,5 miljon är verkligen superbilligt! Vad är det för husleverantör?

  • Izzie

    Nähä, ska väl ta och städa av huset så jag verkligen kan njuta sen och ta min lilla tur till affären. Återkommer!

Svar på tråden Livets stora och små frågor