• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Gaaah - Försäkringskasseprat! Stoppar huvudet i sanden, sjunger ekorr'n satt i granen på maxvolym och vinkar avvärjande med händerna. Jag klarar helt enkelt inte av F-kassan! Maken brukar få ringa dem anonymt och fråga grejor när det behövs.

  • fru AM

    Aha! Smart Mugglan! Det är förmodligen - således - helt fel tillfälle att "fösöka få Livia torr" - nu när hon fått småsyskon! Tack!


    muggles skrev 2009-06-15 13:15:30 följande:
    BS: För barnet är förmågan att bli ?torr? ett led i den komplicerade separationsprocessen. Att protestera mot att använda pottan är ett sätt att fortsätta vara liten och få all den omsorg man får när mamma eller pappa byter blöjor. Så småningom växer önskan att vara stor, att klara sig själv. (growing people) Förklarar kanske Iris reaktion?
  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-06-15 13:21:50 följande:
    AM - är ni bannlysta/kändisar hos F-kassan, eftersom mannen din ringer anonymt?!
    Typ!
    Nej men vi har så konstiga frågor och utnyttjar systemet till max just nu att det känns bäst att kolla saker anonymt först ... Ni ska veta att de noterar alla samtal om man uppger namn ...
  • fru AM

    Fru Frullan: Bra-bra-bra att du träffade psykologen. Och att du liksom är uppfångad nu och har fått fler att kontakta om du skulle börja må sämre eller något. Ingen förlossningsdepression som kommer missas: du ha herrL, psykologen och oss i tråden.

    Stor kram till modiga Frullan!

  • fru AM

    Jag tar blöj-pott-problematiken med ro. min storson var jättesen - var helt blöjfri först vid 4 (det var nummer 2 som var svår att greja i pottan). Vi köpte potta till Livia för ett år sedan - hon har kissat i den en gång (för ett år sedan)- hon är INTE intresserad av att bekanta sig ytterligare med den.

    Jag är ivrig anhängare till teorin om att man ska låta barnen sköta det där i sin egen takt. Det är en mänsklig instinkt att kontrollera avföring och urin och hålla sig ren så det kommer tids nog.

    Visst kommer Livia få springa utan blöja i sommar - om hon trivs med det. Men hon har ännu inga bästisar som INTE har blöja så hon har inte den drivkraften heller ännu ... Hennes kusin blev nyss torr (4 år) - han hade blivit tillsagd på dagis av några killar han gärna ville leka med att "vi leker inte med killar som har blöja". Han blev torr på en vecka ...

  • fru AM

    Nej - Nenne! Inte bli av med något jobb!

    Koko: lyd allas råd och åk hem och vila!

    Ska snart iväg med BÅDA barnen till BVC - BVC-tanten ville göra treårskontroll på Livia redan nu och samtidigt väga/mäta Hektor. Vet inte riktigt varför men jag låter henne få som hon vill ...

  • fru AM

    Usch men det blev väl inte gott!? Alldeles klumpigtVad sägs om gröt istället? Jag köpte Havre&Quinoa-flingor som jag kör i micron. Supergott med lite äppelmos, kanel och mjölk!


    Lapinette skrev 2009-06-15 14:40:37 följande:
    Själv värmde jag yoghurten i micron imorse. Maken trodde jag totalt fått knäppen men vad fasen jag får ju inte dricka/äta något kallt just nu. Har även varit duktigt och sett på när maken har halsat i sig Les Belles Dames ...aldeles själv i helgen! Jo, jag tog en mun för att få lite smak men faktiskt inget mer.
  • fru AM

    Jag är övertygad om att det går bra -men jag fattar inte varför hon absolut vill kolla Livia nu när hon bara är 2,5 ...? Varför denna brådska?

    Angående omvärldens synpunkter på barnens potträning ... man kan ju alltid fråga de som lägger sig i: Och hur ofta bajsar du?


    Mrs B skrev 2009-06-15 14:43:40 följande:


    AMJag hade Maxs 3 årskontroll samtidigt med Vägning/mätning av Malte och det gick fint!!!!!Det kommer att gå bra för dig med....
  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-06-15 14:45:26 följande:
    Gröt äter vi på tisdagar och torsdagar.
    Av någon anledning tyckte jag det var jättekul och väckte Hektor med mitt fnissande
  • fru AM

    Och jag tillhör skaran som förmodligen mått bättre om jag träffat psykologer för länge sedan ... Istället ägnar jag mig med varierande framgång åt att antingen sopa saker under mattan eller vrålskälla på min man och sedan älta saker i oändlighet. Jag gick hos en terapeut ett tag men tyckte så synd om henne som skulle höra om alla jobbigheter så jag slutade (i smyg efter ett sommaruppehåll). Nuförtiden har jag "psykolog light" - nämligen min coach Kerstin

Svar på tråden Livets stora och små frågor