• Lapinette

    Livets stora och små frågor

    Mrs B - läskigt att han bara föll ihop så där. Hoppas han får komma hem snart.

    Ego - har haft värsta psykbrytet nu på morgonen. Först och främst så låg tempen något för högt ... dvs det kunde vara så att jag haft ÄL. Gick ut och gjorde ÄL-testet och gissa vad ... det blev error. Inget resultat och telefontid hos CvL mellan 10.00-10.30. F'n! Hoppade i säng igen och "övade" inför ev. ägglossning. Frukost på balkongen, läst en massa tidningar och höll mig i fyra timmar för att göra ett nytt test och vad visar det jo ... HARICOT! Satan men samtidigt skönt för annars skulle jag undra vad i hela friden den har tagit vägen.

    Har nu ringt CvL's telefonsvarare, tänker även maila dem och självfallet ringa imorgon förmiddag. Det borde inte vara något problem men vi får väl se.

  • Lapinette

    Glad kanin! Har nu pratat med CvL och systern trodde inte det skulle bli något problem att få långtidsodla, inte med mitt register och 8 ägg i frysen . Är nu inbokad på lördag kl 11.00. Super, så det krävs inte ens semesterdag!!! De hör av sig om någon läkare anser att jag inte ska långtidsodla eller om inga av de 5 eskimåerna överlever. Håll tummarna att åtminstone 1 vill vara kvar!!

  • Lapinette

    Att alla 5 skulle överleva tror jag inte händer men jag hoppas på att åtminstone en vill hänga kvar.

  • Lapinette

    Oupsie - ett vanligt FET hade inneburit att jag skulle dit på onsdag (då mitt brorsbarn tar studenten). Nu blir det istället lördag. Jag har ÄL idag enligt CvL ... fick haricot igår.

    Just nu smsas det till akupunktören som ska försöka hitta någon ersättare som kan ta hand om mig fredag kväll alt. tidigt lördag morgon. Stackare, kan inte vara lätt att hitta någon som vill jobba då.

  • Lapinette

    Oupsie - precis, helst så när inpå. Tror jag var på morgonen innan ET vid min senaste IVF.

  • Lapinette

    Gör ett tredje försök att svara på BS frågor. Hur länge ska BT hålla på så här??!!! ARRRGGGHHH!!!

    Frågade du vad som händer om fler än ett skulle klara sig?
    - nej, det gjorde jag inte men jag antar att man fryser in dem igen (har för mig att jag läst det någonstans).
    Hur är det, varför är det färre som klarar sig när man långtidsodlar?
    - för att det är embryon som inte fortsätter att utvecklas och dör utmed vägen
    Är det så att det egentligen sätts tillbaka en massa ägg som korttidsodlat som man vet inte kommer klara sig redan från början och att det bara är de som klarar en långtidsodling som har en chans egentligen? Eller är det så att man får fler chanser när man korttidsodlar för att det är fler ägg som har chans att klara sig?
    - vet inte om det här är ett svar på dina sista frågor men kvaliteten i sig blir inte bättre med långtidsodling men sannolikheten att välja ut det allra bästa ägget stiger. Samtidigt så kan man aldrig veta om de ägg som inte klarar sig i långtidsodling hade klarat sig i livmodern.

  • Lapinette

    Har alla gett upp hoppet om BT? Inte många inne här idag. Förstår dem. Själv skriver jag så korta inlägg som möjligt, knappt några kommentarer. Hoppas ni ursäktar!

    BS - tänka sig 2 års kalas. Otroligt vad tiden går!

    Spännande med Telis VUL!!!

    Ego - CvL har ringt mig ett par gånger och vid första samtalet blev jag rädd att de skulle meddela mig att långtidsodling inte är något för mig .. men så var inte fallet. De tycker tvärtemot att det är en jättebra idé MEN om inte 4-5 ägg klara upptiningen så blir det ET på onsdag istället. De kan annars plocka ut fler ägg men det kan i slutänden sluta med att jag inte har några kvar. Är nu orolig inför samtalet jag kommer att få onsdag förmiddag. Blir det studentmottagning eller Uppsala?! Och vad säger jag till min mamma som ska hämta upp mig för studentmottagningen? Jag som med alla medel försöker undvika att tala om när det är dags för behandling. Ja, för att inte tala om akupunktören som försöker hitta någon som kan ta hand om mig på fre/lördag.

  • Lapinette

    Hmmm... är inte så bra på skamligheter utan vi kör nog mest standard. Det blev dock 2 ggr igår av den varan .

  • Lapinette

    Mitt stora problem är att jag är så obota dålig på att ljuga! Verkligen skitdålig men jobbar starkt på det.

  • Lapinette

    Sweet - så klart man får tänka så. Själv tycker jag att alla nyfödda är fula MEN det finns undantag och åter igen, eftersom jag är dålig på att ljuga undviker jag att komma med kommentarer om nyfödda.

Svar på tråden Livets stora och små frågor