• muggles

    Livets stora och små frågor

    Telis: jag har bara 2 namn liksom maken och Moa.

    Snaily: jag försökte verkligen hitta det där som jag läste om oregelbundna cykler och spottings igår men hittade det inte tyvärr. Ska göra ett försök till. Sammantaget stod det iaf att sk spottings och oregelbundna cykler inte behöver betyda att man har svårare att få barn - liksom regelbundna cykler inte behöver betyda att man har lättare (som Telis redan har bevisat).

    Lappis: japp jag har semester! Och nästan aldrig får jag sitta vid datorn Jag är ju svårt datorberoende... Igår försökte jag smygtråda mig framför en film men maken surnade till så jag fick ge upp. Och när Moa är vaken ska hon "hjälpa till" och surfa - och då kan vad som helst hända! Väldigt intressant att se vad som händer på skärmen - det verkar finnas en mängd kortkommandon som är okända för mig

    AM: ett försenat GRATTIS!!! Lät som ett underbart resto-besök! Vilket A-barn Hector är som lät er äta ifred!

    Telis: jodå jag mår jättebra. Känner ingenting - har funderat flera ggr på om jag verkligen är gravid (men tanten har ju inte kommit...). Dock började jag med loppfrön redan igår (tack Piggis för påfyllning av förrådet!) - för magen är redan hård.

  • muggles

    BS: grattis till fina KUB-siffror!

    Ngn som kommer ihåg hur säkert KUB var nu igen? Var det 90%? Vi vet inte om vi vågar lite på det denna gång.

    Jag köpte en kjol på en mamma-shop igår - jättefin svart som inte alls ser ut som en gravidkjol nu men kommer att funka även i höst. Och så kan man inte låta bli att tänka att "hoppas det inte blir mf". Men som sagt, jag kan ju använda den ändå.

    Handlade även träningskläder för gravida som jag hittade på rea på Freeport (400 kr för 3 plagg) - alldeles för tidigt men det var ett tillfälle. Och byxorna kommer jag att behöva snart för mina vanliga träningsbyxor trycker för hårt mot magen.

    Vi har annars handlat som galningar de senaste dagarna - dyra lampor till vardagsrummet, badrumsspot, glas och skålar på Iittala, fler teakplattor till balkongen och kläder till mig och Moa. Konsumera mera!!!

  • muggles

    Snaily: jag hittar det inte igen - konstigt! Kommer ju inte ihåg mina sökord men har försökt med allt möjligt.

  • muggles

    Tinga: vad skittrist med resan och kräkningarna! Moa var ju ett kräkbarn så jag vet lite vad ni går igenom (även om hon aldrig hade problem med vikten).

    Jag har förresten tagit bort en pigmentfläck som visade sig innehålla "oroliga" celler (elaka celler som kan utvecklas till cancer) så som rutinåtgärd tog de bort ytterligare en bit som marginal. Otäckt! Känns som om cancern snuddade vid mig... Jag är lite rädd för hudcancer eftersom jag varit ung och dum och bränt mig några ggr... Det här var en fläck som jag haft i över 10 år men jag tyckte den hade ändrats sig senaste halvåret, skönt att den är borta nu iaf.

  • muggles

    Imorgon sticker vi till Finland för ett besök hos mina släktingar. Min mammas kusin äger tydligen en ö i skärgården som vi ska till och hälsa på - blir coolt. Jag vet inte hur mkt jag hinner in och skriva, ska försöka läsa via mobilen iaf. Nu till packningen!

    Lappis: apropå tankspriddhet så har vi letat som tokar senaste dagarna, dels efter makens mobiltelefon (som visade sig ha fallit ur på kompisars gräsmatta och legat där i regnet i flera dagar ) och efter mina ganska nya gympaskor som bara är puts väck. Hur fa-an kan ett par skor försvinna?! Jäkligt irriterande. Jag höll på att få spel när maken kom igår och sa att han letade efter sin ring också (men den kom till rätta sedan). Är det åldern eller?!

  • muggles

    Snart har jag fyllt en sida själv... jippiee som Moa skulle ha sagt.

    Nä nu till packningen som sagt...

  • muggles

    Tinga: flyg! 6h med bil till Sthlm, sedan nattfärja till Åbo, sedan 6h till känns inte Moa-vänligt (och inte bra för föräldrarnas öron). Det som blir spännande att se är om hon kan sova någorlunda på planet för flygningen till Helsingfors ligger mitt i hennes sovtid. På hemvägen behöver vi få henne att sova på flygplatsen i Helsingfors (mellanlandning) och jag hoppas vi får behålla vår paraplyvagn och slipper checka in den. Annars blir det nog spännande att se hur hon ska lyckas sova...

  • muggles

    BS: vi var bara runt Färjestaden och Borgholm (Halltorps gästgiveri sov vi på). Vi åkte till Paradisverkstan tex, vet inte hur många keramikbutiker vi var inne på

    Jag läser just nu Nattfåk (forts på Skumtimmen) - öländsk "deckare". Det är väldigt snälla deckare men ändå med en bra historia och mer som en reseskildring, man får mkt Öland på köpet.

  • muggles

    Vickan: haha vänta du ett år så går du också och lägger dig tidigt... Barn struntar i om det är sommar Men Moa vaknade precis så hon tog lite sovmorgon både igår och idag - jätteskönt att vakna utvilad innan henne!

    Snorkfröken: hejdlöst ego av din mamma. Men hon förstår ju inte att det kan bli problem. Kanske ska du ändå kläcka till henne hur länge ni försökt? Så att hon fattar lite mera...

    Rätt ordning kommer här

    BF-lista
    Koko 30/8 2009
    Frejis 13/10 2009
    Ore 15/11 2009
    BS 16/1 2010
    Telis 23/1 2010
    Vickan 22/2 2010
    Liten
    Mugglan 13/3 2010

    Max: 041225
    Livia: 061116
    Iris: 070605
    Mugglans Goa Moa: 070826
    Piggelin:s A 071116
    Malte: 080105
    Mindre: 080105
    Conny: 080116
    MSW:s A 080827

  • muggles

    Hälsning från soliga Finland! Här har vi det urmysigt; bastar och äter och tar det allmänt lugnt.

    Grattis till fina siffror Telis! Fin bild också.

    Här inga känningar förutom hård mage - tack gode gud för loppfrön!

    Nu ska vi snart iväg till min kusins familj och hälsa på - förhoppningsvis blir det bad också.

    AM: synd på Korsikaresan men barnklubben gäller from 3 år (trodde jag) så kanske inte hade funkat för Livia ändå?

Svar på tråden Livets stora och små frågor