Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Livets stora och små frågor

    Tinga,
    nej vi far se.
    Nu ar jag lite forvirrad men hoppas det loser sig imorgon.
    Well well....

    Izzie,
    glomde saga att jag ocksa tycker det var valdigt bra av dig att fixa bilen sa som du gjiorde!

    Kokosen,
    ingen stress over mailet!!!

  • sweetstreet

    nae eller hur??
    man maste ju fa jobba me ngt dar man kan lara sig nytt ocksa!

    Ore forresten minns du fragade om mammaledighet i SUa.
    Well, den enda lagstadgade mammaledighet som finns har ar 6 veckor. 8 om man gjort snitt.
    men det finns manga som inte tar ut denna ledighet i praktiken for att det inte fungerar med jobbet!

    Sjalv fick jag "lyxvarianten" vilket ha var 3 manader.

    Det ar alltsa upp till arbetsgivaren om man villl ge mer an de 6 veckorna. Sa vissa kan fa 3-4 manader . Vissa tar sedan aksne en till extra manad eller tva men utan betalning.

    Sa det ar vaaaldigt annrolunda mot Sverige....

    Svenskar ska vara tacksamma over det oerhort generosa systememt i Sverige!
    men tyvarr hor jag ofta mer klagomal pa an det ena an det andra... Vilket en anna tycker ar otroligt otacksamt och bortskamt...

    Fast jag kan anda tycka att svenska systememt kanske ar lite val generost?? Det skapar ju faktiskt en hel del problem ocksa med ett sadant generost system. Sarksilt pa arbetsmarknanden och kasnke framst for kvinnor som ju anda ibland "valjs bort" pga att arbetsgivren hellre har en man som statisktiskt ar hemma kortare tid med barnen an en kvinna.

    OCH sa tycker jag rent personligen att om jag ser till de barn har som ar pa dagis fran tidigare alder an svenska barn sa far de ne otroligt stimulans!
    Helt arligt sa marker jag att var lilla tjej kan bli uttrakad nar hon ar med bara mig och maken en helg....
    men visst, sadant ar ju indiviuellt ocksa. Vissa barn ar dagisbarn andra inte.

  • sweetstreet

    BS,
    jag tror som sagt att det är väldigt individuellt. Varje barn är olika. Vissa är dagisbarn andra inte. Vissa kräver mer stimulans tidigare än andra. Vissa vill ha mer lugn och ro.
    För vår del kan jag bara säga att Lillskruttan helt klart tycker det blir långtråkigt att spendera dagarna med bara oss. Men kasnke beror det på att hon ar van med mer fart o fläkt. Att interagera med andra barn och sådär. Det märks tydligt för när vi går med henne till lekplatsen är hon allra mest intresserad av att kolla in andra barn och försöka få lite kontakt med dem. Vuxna går också bra.

    Det är helt galet vad man kan se hur social hon är.... Hon kan vara kinkig och gnällig i t ex hissen men så fort det kommer någon inom synhåll som ger henne uppmärksamhet skiner hon upp och storcharmar. Flirtar och är världen roligaste! Själv står man där och tänker, "jaha, att JAG ger uppmärksamhet duger inte nähä.....".

    Till viss del tror jag detta beror på att hon är så van vid andra barn och vuxna på dagis. Att hon är van vid att leka med andra barn, även om de i denna åldern såklart inte leker så mycekt med varandra som man själv definierar lek. Men det är ändå ngt som gör skillnad mot om man är mestadels med föräldrarna tror jag.

    I morse t ex så blev hon jätteledsen när jag skulle gå. Hon blir det ibland och visst kan det knipa i hjärtat då, men jag vet att så fort jag är utom synhåll så blir hon glad igen. och denna gång såg jag från ddörren att alla andra barn kom springande/krypande/tultande till henne när hon började gråta. För att trösta. Såååå gulligt!!!! Hon satt i knät hos en av lärarna och de andra barnen som tidigare suttit hos en annan lärare som läst för dem formligen flockades kring henne och började försöka trösta. krama klappa "prata" etc. Jag blev verkligen helt varm! Så himla gott kändes det!
    Och då ä ändå de andra barnen bara lite äldre än henne. Den äldsta är väl knappt 1,5 å och den yngsta är 3 veckor yngre än henne själv.... Så ett spann från ca 10 månder till 1,5 år. Och ändå sådan sammanhållning i gruppen!

    Visst, sedan inser jag också att dagis i Sverige är annorlunda. Eftersom man inte har så små barn där så är det större barngrupper etc. För att kunna ha ett dagis som tar hand om så små barn som här måste ju hela verksamheten vara annorlunda uppbyggd. Men personligen är jag glad över att vi hittat detta fantastiska dagis.
    Känner att jag nu ahr det bästa av två världar. Att kunna umgås med min Lilla tjej och se henne utvecklas och gosa med henne, men att också få tid att jobba.

  • sweetstreet

    Att Iris inte orkade med dagiset kan ju bero på att de inte gav henne tillräckligt med tid kanske???
    Jag vet inte men hur stora är barngrupperna på dagis i Sverige???

    I "rummet" där vår lilltjej går är de ju 8 barn och 3,5 lärare som jobbar. Dvs de är oftast 3 lärare under dagtid (9-17) men bara 1 lärare mellan 8.30-9 samt 2 lärare sista timmen 17-18.
    De flesta barnen är där mellan 9-17 vilket ju är då de har flest lärare. Det gör ju att de har rätt mycket tid med varje barn.

  • sweetstreet

    Men halllllaaaaa!!!!
    Nu forsvinner ni pa akupunkturer, skumpor och rumpor....
    Hm, men men jag tittar bara forbi snabbt for jag maste ju jobba...

    Ville mest saga att
    det gor inget att ni outat Lilltjejens namn i traden!!!
    SA hemlig ar jag ju inte langre, plus namnet ar ju inte direkt ovanligt...

    Sedan vill jag ocksa saga att SHIT vikla underbara nya bilder i galleriet!!!! OKangu! Vilka gullisar!
    Och Amanda har blivit saaa stor! Och ja, Victor ar ju jattestro nu! Skidor och potta! Bilden dar han har bla mossa gor vekrligen att hans ogon blir oerhort bla! Superfina! Och jag tycker han ar valdigt lik dig Cicci!

    Och sa nykomlingen hektor. Vilket litet under! Din bloggbeskrivning passar valdans bra pa honom AM!
    Sa fin!

    Nenne-skrutt, hoppas som sagt att de fixar till dina svettningar nu. Fast annars far ni ha halksex, hahahaha!
    och det dar med katter ja.... Man far helt enkelt stanga ute de. om man inte vill ha en harboll hangandes nagonstans. men det brukar kunna vara lite svart att koncentrera sig pa det man vill nar man hela tiden ar radd att fa en klo i ja... ni vet...

  • sweetstreet

    EA
    han kan val roa sig pa egen hand en stund. Eller komma med och diskutera bojar, aladaber och annat skoj....
    Hehe, kanske gar han gaaaaaarna en svang istallet....

  • sweetstreet

    ore,
    jag missade ocksa.
    Sjalvklart haller jag nu tummarna for att ni far finfint resultat!

  • sweetstreet

    nenne,
    sitter du med muffen pa puffen????


    Da blir det kasnke skumpa med rumpa....

  • sweetstreet

    Cicci!
    GRATTIS!!!!
    Harligt att det gar sa bra med Victors pottraning!
    Hm, potty trained som man sager har...
    Jaja den dagen den dagen...
    det blir val sa smaningom. Men jag hoppas att det hjalper med dagiset. Manga sager att det gar bra nar de ar pa dagis for da vill de gora som andra barn och var tjej ar ju nastan yngst i sin grupp sa hon kommer sakert vilja "harma" de storre barnen sedan. Hoppas jag iallafall haha!

  • sweetstreet

    Ore
    tack!
    ja det ar inte s latt att hitta tjejklader som inte ar rosa. iallafall inte har i USA. Tror det ar annu varre har an i Sverige nastan.... mycket som ar extremt tjejigt resp killigt. men fick veta i veckan att POP oppnat en online store har nu! Skoj! De har anda en del uni.

Svar på tråden Livets stora och små frågor