• b2b09

    Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...

    Det är nog väldigt olika från person till person det där med hur kroppen reagerar efter p-piller...
    Jag hade ätit i ca 8 år när jag slutade med dem, och det tog inte mer än ett par månader så var jag gravid...alltså gick det väldigt snabbt för kroppen att komma i gång igen!
    Hoppas att det går snabbt för er med!! Barn är det bästa man kan göra och få förstås!!

  • b2b09
    passionsblomman skrev 2009-06-08 20:41:34 följande:
    Min barnmorska sa at det är en myt att p-piller kräver ngn extra tid för omställning. Det kan tom vara tvärtom ibland sa hon.Däremot är det väldigt vanligt att man fått för sig att det ska gå på ett kick, typ "ett skjut och sedan är saken klar"Kan ju bero på hur varnade kvinnor alltid blivit för att aldrig missa att skydda sig osv. och att det inte finns ngra säkra perioder etc. Dessutom börjar vi försöka väsentligt mkt senare idag än förr och vi är int lika fertila vid 30-35 som vi var vid 20. Så är det bara och då kan det ju dra ut lite extra.Sanningen är ju dock att MAX var 28:e dag har man chansen och det rör sig om ca 12 timmar under ett dygn. Att det då tar uppemot ett år är i det perspektivet vare sig förvånande eller oroande. Även om det passar dåligt in i vår supersanbba tid och stämmer riktigt illa med vår vana att kunna kontrollera tilllvaron.Jag vill jag vill jag vill hjälper liksom inte...För oss tog första graviditeten 1 år bra exakt att inträffa.Vill bara starkt uppmana alla att inte få panik innan det där året gått, MEN heller inte vänta eller tveka inför hjälp och utredning om de dröjer längre än så!
    Jo det ligger nog mycket i det du skriver.
    Det gick som sagt på en eller ett par månader för mig efter att jag slutade med p-piller tills det att jag blev gravid.. men så var jag ung också... 23 år bara första gången... Det är ju helt klart lättare då. (har jag förstått)
  • b2b09

    Jag har aldrig hört något om det faktiskt... att man skall äta något speciellt, däremot finns det en del saker att tänka på när man väl är gravid, men det kommer ju senare.
    Önskar alla lycka till i barngörandet i allafall!!

  • b2b09

    Nalle Puh 40 skrev 2009-06-10 07:54:24 följande:


    Någon som vet om de "billiga" grav.testen är lika bra som de dyra på apoteket???
    Jag har testat de flesta sorter.. både de dyra kända märkena och de lite billigare... och alla har de fungerat för mig!! Så skulle jag behöva köpa någon gång igen skulle jag absolut inte köpa den dyrare sorten... (sådant är tillräckligt dyrt ändå.) Lycka till!
Svar på tråden Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...