Inlägg från: BlivandeFruPettersson |Visa alla inlägg
  • BlivandeFruPettersson

    Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...

    Här hänger jag på! Slutade visserligen för åtta månader sen, men vi har inte lagt ner våra själar i det än, mer att blir det så blir det.

    Nu blir det nog däremot ändring på det, för senaste mensen var sex dagar sen och jag mådde verkligen superilla till och från i nästan två veckor innan den kom. Var trött som aldrig förr och hade ett gäng symptom till, så vi trodde ju att det hade tagit sig. Besvikelsen var med andra ord stor när det inte var så...

    Är liiite kluven just nu inför att eventuellt bli gravid snart, med tanke på att vi gifter oss i juli 2010. Känns inte helt optimalt att ha en nyfödd just under den sista planeringen, eller att vara höggravid på bröllopsdagen...menmen, den känslan går nog över om det blir ett plus på stickan

  • BlivandeFruPettersson

    Är väl inte direkt skräckslagen inför att föda även om det känns hyfsat nervöst. M2b har dock varit med en kompis när hon födde (pappan drog under graviditeten) och hon lyckades bryta av tummen på honom så jag utgår ifrån att i alla fall han är lite förberedd på vad som komma skall... (antagligen att jag ligger och vrålar "show me the drugs")

  • BlivandeFruPettersson

    Nämen det var ju inte alls meningen...förlåt! Tycker mest det är en lite smårolig historia med tanke på att han knappt reagerade på det förrän personalen började titta konstigt på honom. Karln har noll smärttröskel, noll!! Brukar säga att han gärna kan få ta över barnafödandet i vår familj .


    nni skrev 2009-06-20 15:09:32 följande:
    Oj, nu e jag mer nervös Nä jag vet inte vad som väntar direkt...
    Såklart det är en läskig tanke och jag kommer nog vilja säga upp mig när förlossningen närmar sig (är vad jag tror nu), men försöker tänka att det ju finns folk som kan förklara och hjälpa mig när det gäller.

    Tyvärr är folk lite för pigga på att dela med sig av alla möjliga obehagliga detaljer när de får veta att man planerar bebis. Verkar vara en reflex hos en del att berätta om allt utom det trevliga och mysiga. Vet inte om det är bara jag, men det känns som att jag kommer upptäcka det själv när det är dags utan att gå och noja över det innan jag ens är gravid.

    Så, ursäkta dagens utbrott, jag är klar nu. Heh.
  • BlivandeFruPettersson

    Runt 20% borde det blir för mig som fyller 27 i år då, jippi! (viss ironi där ).

    Det jag gärna skulle vilja veta är förhållandet mellan procentsatserna och hur aktivt man försöker? Jag menar, om man "bara" slutar med preventivmedel, eller om man håller koll på ägglossning och använder diverse preparat för att underlätta att bli gravid. Någon som har en aning?


    roslagsbruden skrev 2009-06-22 16:17:51 följande:
    De här siffrorna hittade jag på nätet, vet ej tillförlitligheten...: 65% gravida inom ett halvår,minst 80% efter ett år och 90% efter två år. Så det är cirka 5-10 % som blir gravida inne på andra året och av resten behöver så gott som alla hjälp och av dem lyckas drygt hälften.Hittade även hur stor chans det är att bli gravid under en menscykel utifrån ålder:20 år 34 procents chans 25 år 24 procents chans 30 år 17 procents chans 35 år 12 procents chans 40 år 6 procents chans
  • BlivandeFruPettersson

    Klockrent! Tack så mycket! Är väl dags att sätta igång här så, tror jag är på dag 14 av 31. Har testat med äl-stickor sen dag 11, men inget resultat på dem än.


    passionsblomman skrev 2009-06-22 20:25:58 följande:
    Jag tror det är ett snitt på par som har oskyddat sex.De som har roblem med Äl och annat är väl dem det tar längre tid än ett år för, eller de som har väldigt sporadiskt sex.Man brukar säga att har man sex varanan dag från och med ca dag 11 i cykeln och framemot dag 20 så har man i de allra flesta fall sett till att det finns levande simmare när ägglossning sker.
    [/citat]

    Jag fyller 27 i år och beroende på hur snart det "tar sig" så tror jag att jag kommer bli först ut i tjejgänget. Har en del kompisar från förr som fick barn tidigt, men tycker det känns som helt rätt ålder för mig nu.

    Nalle Puh 40 skrev 2009-06-22 22:10:24 följande:
    [citat]
    Hur gamla är ni som kommer försöka få ert första barn? Jag är 27 men jämför jag mig med mina kompsiar så är jag som en pensionär eftersom de fick barn jätte tidigt...
  • BlivandeFruPettersson
    pettan skrev 2009-08-13 16:17:30 följande:
    Tänkte bara kolla om någon här har ätit/äter mini-piller (Cerazette) o vet om det tar längre tid för kroppen att hitta tillbaka än med "valiga" p-piller? Har ätit p-piller i ca 7år och mini-piller i ca 2,5år!
    Slutade med Cerazette i november förra året och min cykel är helt bäng efter det, den varierar mellan 28 och 40 dagar, är inte likadan två månader i rad. Min BM sa att kroppen skulle funka som vanligt när man slutade med dem, men jag tycker nog att det gick bättre för ett antal år sen när jag slutade med Trinovum, då funkade mensen som vanligt andra månaden efter att jag slutat.
  • BlivandeFruPettersson
    jojoånick09 skrev 2009-08-15 21:47:36 följande:
    Blivandefrupetterson du skrämmer mig med ditt inlägg här..jag äter själv cerazette och förr när jag inte skyddade mig med piller kom min mens lite när den ville jag hoppas att det inte blir lika illa för mig som du beskriver att hur din kropp reagera efter att du sluta med dem..jag vill verkligen bli mamma...
    Nämen, jag ville ju inte skrämma någon . Grejen är att i perioden mellan jag åt Trinovum och Cerazette så kom mensen helt ofelbart var 28:e dag, sen började jag med Cerazette och den försvann helt efter en månad. Hade bara någon liten blödning som gick över på en dag kanske en gång i halvåret. Det är ju inte alls säkert att det blir så för dig, själv hoppas jag på att det ska ordna till sig snart och i alla fall bli regelbundet. Försöker tappert få bättre koll med äl-stickor, men det går ju åt mängder när kroppen krånglar som nu.
Svar på tråden Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...