• nni

    Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...

    Kikar in. Vi har nu fastslagit att snart skaffa barn. Gifter oss om 1 v! Har inte börjat försöka än, men snart så.

  • nni

    Tar förresten inga p-piller o har inte gjort på ett bra tag. Jag kommer säkert vilja ha koll på hur det ligger till, iaf i början o börja skriva bok om menstrationsdagar som ni andra nämner. För det e jag i ett nötskal. Ska planera det mesta.

  • nni

    Jag e faktiskt inte livrädd för att föda barn ÄN. Det e ju en naturlig process, som många säger så vet man att det e värt det. Men visst e lite nervös kanske. Mer nervös e jag just nu för att inte "kunna" bli gravid. Vi känner så starkt för barn, det har vi gjort några år och den känslan har vuxit och är starkast idag. Kan ju vara för att vi ska gifta oss snart och går nästa steg i förhållandet med, men emotionellt känner vi oss beredda på ett barn.

  • nni
    BlivandeFruPettersson skrev 2009-06-19 12:36:10 följande:
    Är väl inte direkt skräckslagen inför att föda även om det känns hyfsat nervöst. M2b har dock varit med en kompis när hon födde (pappan drog under graviditeten) och hon lyckades bryta av tummen på honom så jag utgår ifrån att i alla fall han är lite förberedd på vad som komma skall... (antagligen att jag ligger och vrålar "show me the drugs")
    Oj, nu e jag mer nervös Nä jag vet inte vad som väntar direkt...
  • nni
    BlivandeFruPettersson skrev 2009-06-20 15:48:40 följande:
    Nämen det var ju inte alls meningen...förlåt! Tycker mest det är en lite smårolig historia med tanke på att han knappt reagerade på det förrän personalen började titta konstigt på honom. Karln har noll smärttröskel, noll!! Brukar säga att han gärna kan få ta över barnafödandet i vår familj .
    Såklart det är en läskig tanke och jag kommer nog vilja säga upp mig när förlossningen närmar sig (är vad jag tror nu), men försöker tänka att det ju finns folk som kan förklara och hjälpa mig när det gäller. Tyvärr är folk lite för pigga på att dela med sig av alla möjliga obehagliga detaljer när de får veta att man planerar bebis. Verkar vara en reflex hos en del att berätta om allt utom det trevliga och mysiga. Vet inte om det är bara jag, men det känns som att jag kommer upptäcka det själv när det är dags utan att gå och noja över det innan jag ens är gravid.Så, ursäkta dagens utbrott, jag är klar nu. Heh.
    Nää ingen fara. Jag e likadant inställd faktiskt. Håller med dig annars.
  • nni

    Nalle Puh 40 skrev 2009-07-14 15:31:18 följande:


    Felet hos mig är nog att jag STRESSAR så otoligt mycket
    Jag e likadan. När det gäller allt.
    Vi ska snart börja försöka. Spännande. Speciellt när man är så extra mysig som nygift.
    Gjorde ngt test på datorn. Om när jag lättast blir gradvid. I slutet av månaden iaf denna månaden pekar det på.
    Annars skiljer det sig lite. Roligt ändå att försöka ha lite koll.
  • nni
    Bustroll skrev 2009-07-26 14:33:57 följande:
    Roade mig med att fota magen igår, för sambon sa att jag inte var så svullen som jag kände mig...Inget plus ännu men svullen som en jag vet inte vad...tur att sambon inte sagt hur mycket
    Hihi håller tummarna.

    Lady linda; Vi väntar lite till, men snart vill vi försöka
  • nni
    Mammilon skrev 2009-07-27 11:40:21 följande:
    Jag var med här för ett tag sen, men nu har jag glädjande nyheter! Slängde pillren dagen efter bröllopet 7 juni och hann aldrig få nån mens. Testade negativt efter drygt fyra veckor men efter ytterligare två mensfria gjorde jag om testet och fick plus! (Fast det blir ju förstås 9 1/2 efter bröllopet...)
    GRATULERAR
  • nni

    Har lingonveckan nu.
    Men vi har inte riktigt börjat försöka än kan jag säga...
    Ska iaf inom det närmaste (har sagt det innan) börja försöka. Tror vi ska köpa ägglossningstest. Vill inte bara försöka och inte veta om vi prickat in rätt, för nu e vi verkligen redo!

    MissMac; Hoppas det vänder snart. Vilken frustration kan jag tänka mig. Tagit äl-sticka?

  • nni
    Flisa80 skrev 2009-08-09 00:03:15 följande:
    nni: Vi kände precis som ni att NU är vi verkligen redo och man vill ju så gärna... Men det är helt klart frustrerande att det inte tar sig med en gång. Tyvärr så är vi ju vana vid att kunna kontrollera det mesta, men detta går verkligen inte att pricka in exakt som man helst vill... Men med hjälp av stickorna så kan man ju iaf öka chanserna kanske. Lycka till!!
    Jag e likadan, vill kontrollera det mesta. Det jag vill starkt iaf. Så även det bara går en liten tid bygger det säkert upp frustration, men det e jag beredd på.
    Har köpt stickor nu. Lycka till Ni med!
  • nni
    Flisa80 skrev 2009-08-15 20:50:49 följande:
    Jag tror att om man hela tiden ska vänta på att det ska vara helt rätt tidpunkt, så kommer man att få vänta för evigt. Vi är typ 30 och 33, och även om det inte är panik så kan man inte vänta hur länge som helst heller. Vi har ett fsat jobb och en arbetslös. Men som sagt, vi kan inte vänta för evigt för då kommer det inte att bli någon bebis. Vi tror snarare på att köra när det känns rätt för oss som PAR, inte omständigheterna runtomkring. Sen måste man naturligtvis ta hänsyn till det med, men med måtta. Ibland måste man våga chansa. Det är ju ändå så att vi inte vet heller hur lång tid det kommer att ta. 1 månad eller 4 år...man vet ju aldrig...och då är ju frågan hur länge man "vågar" dra på det?!Tror dessutom att det kommer att kännas läskigt oavsett när man kör, perfekt timing eller inte! Lycka till till er, vad ni än bestämmer er för.Olivia 09 skrev 2009-08-15 16:45:04 följande:
    Håller med där! När man själv är mognast som par e viktigast, samt så ska det finnas en ekonomisk trygghet. Men tycker inte man ska stirra sig blind på 2 fasta jobb och att ha rest halva jorden runt. Det kommer
  • nni
    bröllopsblomma skrev 2009-08-14 09:19:29 följande:
    Jag är så glad. Jag och m2b pratade igenom detta med barn igår och bestämde att vi börjar försöka efter det att vi gifter oss nästa helg. Känns jättebra! Har precis slutat med p-pillrena och ska ha mens först men sen så...Hoppas på att det ska snabbt sen men det vet man ju aldrig.Lycka till allihop!
    Ni gör som oss. Efter bröllopet så ville vi planera nästa stora steg i livet. Lycka till ni med!
Svar på tråden Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...