• Flisa80

    Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...

    Jag hoppas hoppas hoppas att jag inte får mens denna gång...!!!

    Jag är gift med en man som är adopterad hit till Sverige. I mina mest enfaldiga stunder har jag ibland tänkt att det är ju självklart att även vi kommer att få svårt att få barn, eftersom hans föräldrar inte kunde och därför fick adoptera. Herregud så dum man är ibland...

  • Flisa80

    Nehej, det blev inget denna månad heller...

    Jag körde med stickor första månaden vi försökte för att försöka lista ut hur min kropp beter sig vid ÄL, jag har varit så otroligt oregelbunden tidigare och nu visste jag inte om jag fortfarande var det eller inte. Så som det ser ut nu så verkar jag vara rätt reglebunden, men jag tänker testa igen nu för att "testa min teori" och se om jag verkligen fattar själv när det är dags för äl. Kan ju vara bra att veta någotsånär, om nu inte kroppen är så tydlig.

    nni: Vi kände precis som ni att NU är vi verkligen redo och man vill ju så gärna... Men det är helt klart frustrerande att det inte tar sig med en gång. Tyvärr så är vi ju vana vid att kunna kontrollera det mesta, men detta går verkligen inte att pricka in exakt som man helst vill... Men med hjälp av stickorna så kan man ju iaf öka chanserna kanske. Lycka till!!

  • Flisa80

    Jag försöker fortfarande, så inget plus här.

    Välkommen hit förresten Jojoånick, tror inte jag har sett dig här förut...

    För mig är det dock ett större mirakel att bli mamma än att gifta mig, trots att jag är nygift!

  • Flisa80

    Självklart är bröllopsdagen stor, den är MAGISK!! Men för mig som dör av längtan efter barn, så inbillar jag mig att mammaskapet kommer att kännas ännu större.

    Jag tror också, apropå det här med bebismagar och barnvagnar överallt, att nu när JAG är redo, så SER JAG BEBISAR ÖVERALLT!!! De är verkligen ÖVERALLT, men förmodligen i samma mängd som tidigare, bara att jag inte tänkt på det på samma sätt förut...


    jojoånick09 skrev 2009-08-12 17:46:23 följande:
    jag tror jag har kikat på denna tråden vid något tillfälle men minns inte om jag har skrivit något här innan..självklart är barn något stort att få.. men alla som gift sig säger att detta är en fantastisk dag och det var så jag mena..har suttit på stan idag och glott på folk,massa barnvagnar har rullat förbi och jag och en kompis har kommenterat våra synpunkter på dessa vagnar.. massa små babysar samt en hel del gravida kvinnor.. är det något from av babyboom på gång?
  • Flisa80

    Hej och välkommen!

    Vad roligt att ni är med barn redan, grattis!!!


    Imma skrev 2009-08-12 18:38:54 följande:
    Har smygläst den här tråden, men inte skrivit något tidigare. Min man och jag gifte oss i slutet av juni. Efter det bestämde vi att sluta med kondom (p-piller slutade jag med för 1,5 år sedan för att jag tyckte att det började kännas jobbigt att "lura" kroppen). Vi bestämde oss för att inte bry oss om allt vad ägglossning och sådant heter, utan bara köra som vanligt, men utan skydd. Jag räknade kallt med att det kunde ta upp till ett år innan vi blev gravida, men nu i juli kom inte mensen som den skulle och jag är alltid som en klocka annars. Testade nu i veckan två gånger och vi är visst med barn redan! Lite i chock faktiskt, men glada. Jag är troligtvis i femte veckan, så det är fortfarande jättetidigt, men här kan jag ju dela med mig.
  • Flisa80

    Roligt för alla er som har lyckats och är gravida nu, och att det går så fort för en del. Härligt! Vi är ju bara inne på tredje försöket här om nån vecka, men man vill ju nu och snabbt, trots att man är medveten om att det kan ta tid. Men att vara i 6:e veckan när man slutat med p-piller för typ 2 månader sedan...då har det verkligen tagit sig på första försöket! Jag hade velat ha en bröllopsresebäbis, men som sagt, man kan ju inte bestämma detta!

  • Flisa80

    Ok. Fast man säger ju att man är extra fertil precis när man har slutut med p-piller, så för vissa är ju det enda sättet att bli gravid på. Att alltså äta p-piller och sedan sluta och DÅ på första försöker bli gravid. Tycker det var en 10-poängare för er ändå att bli gravid på första försöket! För om ni nu slutat med kondom för 2 månader sedan och du är i 6:e veckan, så måste ni ju ha lyckats på en gång. (Är bara liiiite avundsjuk...)

    fröken sjunfors skrev 2009-08-14 13:32:10 följande:


    Flisa80: med skydd menade jag kondom slutade med p-pillerna för ungefär ett halvår sedan annars hade det nog varit riktigt 10-poängare att lyckas
  • Flisa80

    Jag tror att om man hela tiden ska vänta på att det ska vara helt rätt tidpunkt, så kommer man att få vänta för evigt. Vi är typ 30 och 33, och även om det inte är panik så kan man inte vänta hur länge som helst heller. Vi har ett fsat jobb och en arbetslös. Men som sagt, vi kan inte vänta för evigt för då kommer det inte att bli någon bebis. Vi tror snarare på att köra när det känns rätt för oss som PAR, inte omständigheterna runtomkring. Sen måste man naturligtvis ta hänsyn till det med, men med måtta. Ibland måste man våga chansa. Det är ju ändå så att vi inte vet heller hur lång tid det kommer att ta. 1 månad eller 4 år...man vet ju aldrig...och då är ju frågan hur länge man "vågar" dra på det?!

    Tror dessutom att det kommer att kännas läskigt oavsett när man kör, perfekt timing eller inte!
    Lycka till till er, vad ni än bestämmer er för.

    Olivia 09 skrev 2009-08-15 16:45:04 följande:


    Hej jag har inte slutat med mina preventivmedel än men hänger gärna i den här tråden ändå om det går bra! Skulle så himla gärna vilja skaffa barn, den där klockan som alla pratat om började ticka högt som sjutton för ett tag sedan. Det känns bara som att man ser så mycket små hinder och problem jämt, och det känns läskigt... hur gjorde ni? Väntade ni med att sluta tills det låg rätt i tiden eller satsade ni bara på för att det kändes rätt?
  • Flisa80

    Hej.

    Ja, det var ju ett tag...för min del hoppade den över första månaden, jag fick bara några småblödningar vid flera olika tillfällen, men sedan har den kommit varje månad. Du har inte ringt och frågat någon barnmorska nu i efterhand om det är vanligt att det dröjer så länge? Jag vet faktiskt inte själv nämligen. Har inga svar alls åt dig, men jag tycker inte du ska oroa dig för att inte kunna få barn. Ring en bm och kolla, så du slipper oroa dig!


    kapellösa skrev 2009-08-16 13:21:21 följande:
    Hejsan! Jag har skrivit ett inlägg i en annan tråd men ställer frågan här också. Hur länge fick ni vänta på er första mens efter ni slutat med p-piller/minipiller/p-stav?Jag bytte från p-stav till pessar för tre månader sen och har fortfarande inte fått min fösta mens! Så just nu går jag omkring och oroar mig för att inte kunna få barn, förbannar barnmorskor i allmänhet och godtrogna flickor (mig!) i synnerhet. Inte en endaste har någon barnmorska informerat mig om att det kan dröja innan allt kommer igång igen!
  • Flisa80

    Oj vad det var tyst här, hur går det för alla?

  • Flisa80

    Förstår att det känns jättetrist att inte få den hjälp man vill ha, för man vill ju verkligen veta varför det inte är som det brukar! Om det beror på stress eller inte borde man ju själv kunna känna, är man inte stressad så kan man ju inte gärna skylla på det...

    Kanske kan det vara värt att ringa en privatmottagning som ingenjörsbruden föreslår, i alla fall och ringa och kolla priser...

    Hoppas dock den mensen kommer snart snart snart så du slipper oroa dig!!


    Bustroll skrev 2009-08-24 23:04:04 följande:
    Nix, den vill inte komma. Mens nummer 2 skulle ha kommit för ngr dagar sen igen men den dök aldrig upp. Jag har varit och kollat 2 gånger hos BM men hon vill inte göra mer än vanliga test och inget UL får jag. Testerna visar inget, och hon tycker bara att jag är stressad och att det är därför mensen inte kommer. Den har aldrig varit sen förut och då har jag både vägt för lite och mått riktigt dåligt periodvis men den kom som en klocka. Om mensen inte kommit på 6 månader så skulle jag höra av mig till sjukhuset i karlskoga så skulle jag få hormoner av dem att sätta igång allt igen med, tabletter eller spruta vet jag inte...lika illa
  • Flisa80

    Dryper av avundsjuka....


    20090801 skrev 2009-08-24 23:09:51 följande:
    Har varit på inskrivning på MVC idag och alla mina värden var tiptop. Mår som en prinsessa.
  • Flisa80

    Om 3 tester har visat att du är gravid, du har ont i brösten, mår illa och inte längre vill dricka kaffe, så tror jag nog att du kan vara lugn.

    Har många kompisar som sagt precis som du, att det känns ju inte att man är gravid i början, hur ska man då VETA?? Ja...vi får väl lita till testerna helt enkelt.


    Imma skrev 2009-08-25 11:30:00 följande:
    Har oroat mig så för att jag inte känner några symptom på min (tidiga) graviditet. Straffet tycks ha kommit direkt. Den senaste veckan har jag mått riktigt rejält illa på mornarna, ont i brösten, trött. Dessutom har jag helt och hållet tappat lusten att dricka kaffe! Det mer än någonting annat tror jag gör mina kollegor misstänksamma. Ska på inskrivning om två veckor (är då i vecka 10). Jag oroar mig för att de inte gör några riktiga tester då, utan man behöver i princip inte ens vara gravid för att bli inskriven på MVC. Stämmer det? Tänk om testerna visat fel (har gjort tre stycken) och jag bara är skengravid nu? Hur vet man att allt står rätt till?
  • Flisa80
    Imma skrev 2009-08-26 13:48:52 följande:
    Nu har jag bokat in ett UL! Det enda man kan se då är hjärtat, men bara att se det slå kommer att kännas skönt för mig.Tack alla ni som försöker lugna mig, idag känns det faktiskt riktigt bra och kul att vara gravid(förutom att jag har varit riktigt rejält illamående hela förmiddagen, börjar ordna upp sig nu)!
    Skönt att du känner dig lygnare och efter ul kommer det säkert att kännas ännu bättre!

    Jag har cravings UTAN att vara gravid just nu, spännande att se vad det blir när det väl beger sig.... Jag hoppas hoppas hoppas att det tog sig denna gång!!!
Svar på tråden Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...