• MissMijah

    Bröllop 2010 nr7

    jenny: den va underbar! mina närmsta 3 vänner (tärnorna och vår toastmadame) kom hem till mig i lördags förmiddag. fast jag visste ju redan att och när de skulle komma, tyvärr.

    men där fick jag en såndär leksakstiara och ett band som det stod möhippa på att ha på mig. sen for vi till liseberg.
    sen var det middag och fest på kvällen. hade så kul, länge sen jag skrattade så mycket.

    nu har jag fått tillbaka min klänning med. så tärnorna fick öva på att ta på mig den innan vi drog ut. och så kom jag och tänka på det där första ögonkastet jag och m2b kommer att se varandra i kyrkan, och då blev det för mycket. jag började lipa som en dåre. och de fick vända sig om och gå iväg för att inte göra detsamma.

    och nu är barnens kläder klara. det är inte mycket kvar alls nu. vi ska bli bättre på att dansa och ordna bordsplaceringen. samt göra klart musiken med vår dj.
    annars kan vi inte göra så mycket mer än dagen D.

    Jo, just det. jag blev provsminkad i lördags morse med. och jag blev så nöjd

    hur går det för er?

  • MissMijah
    brudjuli2010 skrev 2009-07-13 21:52:04 följande:
    Hej alla tjejer!Vill lägga in en liten kommentar om det här med ingång. Ska ni gifta er i Svenska kyrkan så anser jag att man gå in med sin blivande man. Det är så man gör i Sverige och det är så traditioner säger. Det finns många kyrkor som inte tillåter att man man går in med sin pappa då det inte tillhör den svenska traditionen och symboliserar att dottern överlämnas från sin far till sin man, i princip som en ägodel, något som Svenska kyrkan inte vill stödja eller uppmuntra. Ett äktenskap går man in i som två vuxna och självbestämmande människor och jag anser därför att man bör gå in tillsammans, in i äktenskapets ingående och accepterande. Att man ska gå in med sin far är en amerikansk tradition som vi har fått från de otaliga filmer och serier vi ser och det symboliserar som sagt ett väldigt stort bakåtkliv för kvinnans självständighetstagande och frihet som kvinnor har kämpat för så länge.Med detta vill jag bara att ni tänker efter en gång till vad det faktiskt står för och betyder att dottern går in i kyrkan med sin far.Vill absolut inte uppröra någon utan bara sätta igång lite tankar.
    fast jag anser att alla ska få bestämma själva. det är deras bröllop, och jag tror inte att någon vill objektifiera kvinnan på något sätt.

    nu ska jag gå in med min m2b. men vi hade tankar på att jag skulle gå in med min pappa. och det är enbart för att vi står varann så nära och det hade nog varit en ära för min pappa att få gå uppmot altaret med mig. ingen annan anledning alls. så jag tycker vissa folks reaktioner är lite för hårda. alla har vi olika anledningar till varför vi kanske vill göra det. jag ser det som en fin sak om man har en fin relation med sin pappa.
    kan inte förstå att folk blir så upprörda. vi lever ju på 2000 talet nu.

    anser jag iaf
  • MissMijah

    jenny: äsvh lite velande hör väl till. huvudsaken är att ni blir nöjda

  • MissMijah
    Veronicamy skrev 2009-07-15 11:52:50 följande:
    fenixx.. åhhh sådär kär vill ja med bli i vår lokal. vi ska kika på 3 stycken imorgon hoppas vi finner vårt ställe då!! miss mijah... Åh det där har ja läst så mycket om att gå med sin blivande man eller pappa.. för mig har det inte funnits nåt annat alternativ än att pappa ska gå med mig eller ensam om inte pappa hade velat eller så! Min bivande ska stå där framme, men MÅNGA som blir sååå elaka i sina påhopp om det där så vågar knappt skriva det här *viskar lite* tycker alla får göra som dem vill.. vi lever som du säger på 2000 talet + att min mamma gick bort i unga år så ja känner så starka för att pappa ska gå med mig upp! en fin fin symbol för mitt bröllop tycker jag!jaja nog om det nu hehe...
    håller med dig fullständigt!
  • MissMijah
    makupala skrev 2009-07-15 20:12:35 följande:
    weeiiii bara 1 månad kvar nu!!!
  • MissMijah
    Fenixx skrev 2009-07-16 13:43:01 följande:
    ja mysifer är faktiskt den som startade den första 2010-tråden här inne för läängesen nu. och så går du och fuskar före oss andra..fyyy haha.cialovesandreas>> skoj att ni bokat kyrka, ett stort steg. själva så har jag nyss ringt och bokat den NYA festlokalen på nytt datum. nu får vi verkligen hoppas att det kan få gå lite smidigt för oss nu. hon jag har kontakt med på stället är såå trevlig och rolig och sa att vi får ringa när vi vill när det är något vi undrar. jag sa att ni kommer vara så trötta på mig efter alla samtal sen. hon skratta och sa att det är lugnt, tack vare oss så kan ju dem ha kvar sina jobb.
    vad härligt!!
  • MissMijah

    Vi har inte alls mycket kvar nu.

    Jag och m2b satt uppe halva natten och skrev placeringskorten. Idag har vi köpt papper och ram och ska göra bordsplaceringen.

    Sen har vi vigselprogrammet kvar att göra, men jag tror inte att det blir så svårt.

    Imorgon ska jag köpa en vit stor ros och testa att göra en bordsdekoration.
    har ju köpt martiniglas som jags ka fylla med silvrigt grus. oasis och en vit ros. eventuellt så köper jag svart dekoationssand. vilket tror ni blir finast?

    den 28/7 så ska jag till frissan och göra min provuppsättning, så spännande.

  • MissMijah

    Vernonicamy: Ja det är ruggigt nära! Men jisses vad tiden går fort! Du är där förr än du anar!

    Humlan: Självklart!

    My: Gjorde ni era för hand? Vi har ju färdiga kort. SKa bara skriva ut allt och sätta in med en snodd.

  • MissMijah
    MrsMuffin skrev 2009-07-17 13:44:18 följande:
    Idag har han friat! På förmiddagen kom ett flygplan över huset med en banderoll; "vill du gifta dig? ". Känns helt sjukt. Hänger gärna på den här tråden, den 7/8-2010 gifter vi oss i Domkyrkan i stan. Iiii!
    som taget ur en film! grattis! o välkommen hit!
  • MissMijah

    My: Grattis goa Gumman! Hoppas ni får en underbar dag!

    Ser fram emot att få höra ALLt och se fina bilder

    Mega många super duper kramar!

Svar på tråden Bröllop 2010 nr7