Inlägg från: Bettertogether |Visa alla inlägg
  • Bettertogether

    Bröllop 2010 nr7

    Oj, det finns ingen chans för mej att läsa igen allt vad ni hunnit skriva på denhär veckan jag varit strandsatt som ledare på ett läger :P

    Prästen har jag däremot nästan fått övertalad att viga oss trots att han har semester då när vi gifter oss. Han sa att han kommer gärna :)

  • Bettertogether

    ...och jag som tyckte att 30 ? (alltså typ 300 kr) per person lät dyrt. Men då är maten inget vi vill lägga ner en förmögenhet på heller.

    Är det någon som tänkt fixa maten själv? Och på ett ungefär räknat ut vad det skulle kosta?

  • Bettertogether

    Plötsligt har poletten trillat ner och bröllopsplaneringen är i full gång igen ;)

    Nu har vi bestämt att göra maten själv! Det blir Malaxlimpa med fetaoströra och lax till förrätt. Någon form av nypotatis med älgkött och någon sås (+sallad) till varmrätt. Och "bröllopstårtan" som blir hembakta chokladcupcakes (har hittat perfekta receptet nu!!!!) till efterrätt. :) Samt hemlagat vin till varmrätten (igår plockade vi bären till vinet!) ;)

    Brudbinderierna börjar jag mer och mer ha klara i huvudet, och eftersom jag planerar buketten som slutarbete får jag så småningom börja dokumentera och bestämma mej.

    Fotografen är fixad! Jag gjorde en deal med en vän att jag gör hennes brudbukett (endast materialkostnader och inga arbetskostnader) om hennes man kommer och fotograferar åt oss. :)

    Däremot hade jag hela två mardrömmar en natt. I en dröm smutsade jag ner min klänning med flourtandkräm så den blev flouriserande (alltså lyser i mörkret), och den andra drömmen hade vi den tråkigaste festen ever!!! :P Samma natt hade också min m2b drömt om vår bröllopsfest. Yes, han börjar bli insatt ;)

    Oj, det blev långt! :D

  • Bettertogether

    Nu har jag provbakat muffinsarna vi ska ha istället för bröllopstårta!!! De blev supergoda! :D ...och dessutom jättebilliga att tillverka. 0,28 ? (3 SEK) per muffins! Perfekt!! :D

    Men då har jag inte räknat med muffinsformarna och dekorering ännu.. Några förslag vad man kunde dekorera med när färgtemat är grönt och naturligt och muffinsformarna förhoppningsvis är limegröna?!

  • Bettertogether
    sunzhine skrev 2009-08-23 22:07:39 följande:
    Bettertogether- Kul att du hittat ett recept du gillar.. Du har inte lust o dela med dig underar nämligen oxå på o ha cupcakes istället för tårta...Här ligger planerna på is i väntan på att vi hittar rätt lokal men börjar känna att det är dags o ta tag i det hela nu, det går ju fort tiden!
    Absolut! Min mamma hittade det på en receptblogg! Jag var lite tveksam först eftersom smeten inte smakade något speciellt... men helheten blev jättebra med frosting på! :)
    lattsomenplatt.blogspot.com/2009/08/chokladcupkakes.html
  • Bettertogether
    FruHögstadius skrev 2009-08-25 16:00:18 följande:
    har ni hört talas om www.pema.cc ?de hade superbilliga papper, metallic a4,10 pack för 24,90:-de var så billiga att jag vill beställa på en gång. hur mycket papper tror ni att man behöver?det blir ca. 25 famijer så 50 papper (inbjudan och tackkort)kankse 12 placeringskort på ett a4, ca 6 papperkyrkprogram, vanligt skrivarpapperkan man dela två och två på festprogrammen?i såfall ca 40 papper, om barnen får ett varsit och de vuxna delar med grannen, eller är det snålt?typ 100 ark totalt. räcker det?
    Det senaste bröllopet vi var på fanns det bara programblad på varannan plats... eller egentligen mellan dem så man delade. Jag tyckte inte det kändes snålt, snarare ekonomsikt tänkt! För behöver man verkligen varsit programblad??? Sen tar ju gästerna oftast med sig programbladet hem, men då behöver ju inte ett par ta hem två heller... :)
    Vi kommer nog köra på ett per par.
  • Bettertogether

    Jag uppdaterade min bröllopsblogg med MASSA bra tips idag... Tips som inte kostar någonting alls, och är jättesnyggt!! :D

    myhusbandswife.blogg.se

    (bara för att jag inte orkar skriva det igen, men gärna vill dela :P)

  • Bettertogether
    FruHögstadius skrev 2009-08-26 15:48:13 följande:
    jag har den mest för mig själv, har inte speciellt många läsare (snyft) , men det blir som min elektroniska dagbok!du kan göra en blogg på ex. www.blogg.se, det har funkat super för mig , sen är det bara och försöka sprida ut den till folk som kan vara intresserade
    Men jag läser iallafall din blogg!! :D Den har jag på min blogglista på googlereader så jag ser varje lilla inlägg du gör ;)
  • Bettertogether

    Idag kom inbjudningskortens design från Australien!!!! :D :D :D

    Nu gäller det bara att hitta ett tryckeri med förmånliga priser och ett fint papper att trycka på :D

    NU börjar det kännas verkligt!

  • Bettertogether
    Fenixx skrev 2009-08-27 11:22:02 följande:
    nu är jag nyfiken tjejer om ni bestämt er med ingång, solosånger, utgång och 1a dans-låt? sett några´s, men skoj att se hur alla tänkt. själva så är vi inte helt klara med utgång och 1a dans-låten.
    Häromdagen fick vi det på det klara med utgångslåten, och det blir inte någon vanlig långsam mendelssons... Utan det blir Natalie Coles "This will be an everlasting love".. :D Då blir det lite fart nerför altargången... och våra solister har lovat sjunga den, och så ska jag ännu fråga en tjej som spelar trumpet :)
  • Bettertogether

    Vi kan aldrig mer påstå att vi har avancerade processioner innan bröllopen här :P

  • Bettertogether

    Miranda Wongs "canon in D" är ju oslagbar som ingångslåt... jag kan definitivt se mej själv gå in i kyrkan till den :D





    Mina stackars släktingar kommer bli så besvikna när de blir utan mendehlson och wagner ;)

  • Bettertogether

    Jag skulle kunna tänka mig att vårt musikupplägg skulle se ut såhär:

    Ingång:


    eller



    Sånger under vigseln:
    Jason Mraz och Colbie Caillat -"Lucky"
    Shirley Clamp -"Du är allt"
    +psalmer

    Utgång:
    Natalie Cole -"This will be"

  • Bettertogether

    *puh* nu har jag tillverkat 17 meter "inkasnöre" som ska sättas på borden som dekoration... :)

    Jag är mest nervös över att folk ska tycka jag är knäpp som gör bordsdekorationerna 9 månader på förhand... men jag är så illa tvungen när man ska skörda kaveldun i augusti, och helst använda det när det är färskt :P Sen när man har flätat det eller vad man nu gör med det så kan man gott torka det! :)

  • Bettertogether
    Bluebride skrev 2009-08-31 22:37:45 följande:
    vad är inkasnöre?
    Det är väl inte alls fånigt att fråga det :) Hade skrivit ut en beskrivning igår men jag orkade inte ;)
    Ni kan kolla på min blogg, där har jag beskrivning!
    myhusbandswife.blogg.se
  • Bettertogether
    Humlan66 skrev 2009-09-02 10:38:51 följande:
    Bettertogether Kommer du att binda din egen brudbukett ??Gör du det på kvällen före isf och sätter den i kylskåpetJag ska göra tärnbuketterna iaf tänkte jag
    Nej, jag tror inte det... :) Däremot kommer jag att planera den själv som mitt slutarbete till handelsträdgårdsmästare, och sedan ska en bekant som är florist och har egen butik göra den åt mej.
    Jag vet med mig själv att redan när det gäller en väns brudbukett är jag väldigt nervös och stressad över att den ska bli bra, så jag tror inte jag har nerver att stå och binda min egen brudbukett dagen före, eller tiden heller för den delen. ;)
    Men jag funderar på att KANSKE göra brudgummens corsage och tärnans armband själv. Eventuellt. :)
  • Bettertogether
    yatzy86 skrev 2009-09-03 10:20:57 följande:
    Idag får våra gäster vår inbjudan. Känns sjukt nervöst då vi valt skicka ut dem så tidigt på grund av klädkod och att vi hållit det hemligt. Så ska bli spännande och se om vi blir nedringda eller om ingen bryr sig :D
    Ååååh vad spännande!! :D
  • Bettertogether

    Förresten, jag har en liten problemlösning jag behöver hjälp med.

    Jag har ett gäng kompisar jag umgicks med i gymnasiet (och då menar jag att vi verkligen umgicks OFTA!)... men jag har inte umgåtts så mycket med dem dehär senaste åren iom att jag ogärna är ute och festar och vi umgås mest med m2b's vänner.
    Nu har de fått reda på att vi ska gifta oss, och vi har planerat att bara bjuda sådana vänner vi umgås med nuförtiden och regelbundet (vi prioriterar våra släktingar och det blir ganska många med bara dem).
    Så, hur säger man på ett snällt sätt att de inte kommer få en inbjudan i postlådan, men att de väldigt gärna får komma till kyrkan?! :( Vi kunde tänka oss att ha en liten fest för övriga kompisar sedan efter bröllopet någon gång.

Svar på tråden Bröllop 2010 nr7