• Sundance

    Bröllop 2010 nr7

    Hur bestämde ni er för hur era inbjudningskort skulle se ut. verkar som att många har klart för sig hur de ska se ut, men jag blir tokig. Har bläddrar igenom varenda bild på Project Wedding för att få inspiration och visst blir man inspirerad men det gör ju inte direkt det hela enklare att välja. Några tips? Vi har röda rosor, grått och vitt som tema.

  • Sundance

    Makupala, jag myser och ryser med dig.

    Haha, jag har inte ens vågat börja titta på vigselringar. Vi sparar ju en del på att min m2b inte vill ha två ringar så det är bara till mig det ska inhandlas. Men för att den ska passa ihop med förlovningsringen så måste även denna bli handgjord och denna gång tror jag inte vi har något guld att lämna in så det blir nog ganska dyrt. Det som irriterar mig lite är att när vi skaffade våra förlovningsringar så bidrog min kära mor med en del guld, för min m2b ville inte avslöja våra planer för sin mamma men nu vet hon ju om bröllopet och då tycker jag att han kunde fråga henne om inte hon har lite guld till vigselringen. Men känner jag henne rätt så kommer hon inte dela med sig. Hon är skild så hon borde ju ha någon gammal förlovnings- eller vigselring. Och det var ändå nästan 6000 kronor vi fick genom min mamma.

  • Sundance

    Välkomna alla nya! Kul att vi blir fler och fler.

    Jag är också sugen på att ja foto på mig och sambon i inbjudningskorten. Något tonat, svartvitt i bakgrunden liksom, som man sedan skriver ovanpå. Problemet är att jag hatar att va med på kort och att jag blir urdålig på foton så där finns typ ett foto från innan vi blev tillsammans och ett kasst efter att vi blev tillsammans. Inget stort urval med andra ord

    Nu lutar det åt att ha ett papper baktill och ett lite mindre framför (så det blir som en ram) och sedan låta två sidenband gå över pappret upptill. I två nyanser ovanpå varandra. Och i mitten, på snörena, sätter vi nog vårt monogram på något sätt. Och skriver texten under banden. Frågan är bara vilken färg man ska ha på papprena. Hur tycker ni det är snyggast att kombinera färgerna? Rött baktill, grått där fram och skriva med vit text kanske. Eller grått där bak och rött fram och vit text. Eller kanske grå text på rött papper... Vill inte ha för mycket rött med risk för att det blir lite julkänsla... Bra idé med att ha rosen som tema. Ska försöka få in det på något sätt.

  • Sundance

    Jag har sett någon bild på nätet där de haft sådana där stora, mörkröda körsbär i små påsar som favours till gästerna. Funderar på att ha det. Det hade passat in i vårt färgtema. Ser så coolt ut när de lägger upp det.

  • Sundance

    Hörrni, jag skulle behöva lite hjälp. Vi fick göra om vår budget lite nu när vi inte längre ska va i tält. Men där är ett par frågetecken som ni kanske kan räta ut... Vi gifter oss i Eslöv.

    Brudgummens klädsel: 3500:- (Tänkte hyra från Cavaliere. Köpa skjortan. Det blir frockcoat). Rimlig budget?

    Tårta 70 bitar: 2000:-. Typ 29:-/bit alltså...

    Dryck 8000:-. Vi tänkte ha finare vin till maten och sedan ett billigare i baren efter middagen. Vi har fri bar men bartenders som kontrollerar åtgången lite grand. Tänkte ha en meny på 4-5 drinkar.

    Mat: 18000:-. Har en god vän som är kock som kommer att laga 2-rätters eller 3-rätters med en enklare dessert.

    Fotograf: 6000:-. Tänkte ha den med ca 2 timmar. Både reportagebilder och regisserade bilder.

    Det var mina frågetecken...

    Jättetacksam om ni kan ge lite feedback...

  • Sundance

    Jag tycker inte att toastmastern behöver vara superrolig, själv. Visst ska han kunna dra någor småskämt men han ska ju liksom inte stå för underhållningen. Tror att huvudsaken är att han har organisationsförmåga och ordningssinne. Det är ju faktiskt så att det är han som ska organisera hela kvällen. Se till att det inte blir för långa eller för många tal. Att där är tid att få i sig mat mellan talen. Att all köks- och serveringspersonal vet när de ska ha maten klar. Hur lång tid har de t ex på sig mellan förrätten och huvudrätten. Om inte någon håller koll på sådant så är risken stor att man får hlavljummen mat och irriterat personal. Våra vänner hade en annan god vän till oss som toastmaster och han hade det kämpigt den kvällen vill jag lova. Hovmästaren på restaurangen var en "Hell's chef" och den stackars toastmastern fick instruktioner från honom som "nu har du exakt 3 minuter och 20 sekunder tills vi måste servera desserten". Eller "meddela mig när det är mellan 5-6 minuter tills varmrätten ska in". Han fick sitta som Monica i Vänner, med stoppur, på talen, i princip. Nu är det troligtvis inte riktigt så illa på majoriteten av bröllopen men det jag vill få fram är att toastmastern snarare är en organisatör snarare än en underhållare. Det är ju även hans jobb att se till att där är balans i talen. Toastmastern på min m2b's kusins bröllop fick t ex ringa runt och jaga talare på brudgummens sida för att där nästan bara var talare från brudens släkt och vänner.

  • Sundance

    Förlåt att jag bara öser ur mig inlägg nu men jag måste berätta något sjukt och tråkigt som hände igår. Var på Gustav Adolfs Torg i Malmö i jobbärende och hade en del tid över efter det. Fick ett ryck och tänkte att jag skulle göra mitt första besök i en bröllopsbutik, den där butiken Cinderella ligger ju precis mid Hansa, och titta på klänningar. Visserligen har jag hört mycket negativt om den men jag tänkte ju ändå bara titta, och den låg ju i närheten. Var helt oiordninggjord och gick i baggy-jeans och keps . Men när jag kom fram till dörren, så vågade jag inte gå in. Fick världens klump i magen blev jätteosäker. Nästan lite smårädd. Kan inte riktigt förklara. Någon som känner igen känslan från första gången ni skulle hålla i en bröllopsklänning??? Gick in på Panduro i stället och kikade på papper till inbjudningskorten, som jag nu äntligen bestämt mig för att göra själv.

  • Sundance

    Skönt att höra... Då kanske inte hoppet är ute för mig. Ringde till sambon efteråt och var jätteledsen, och sa att jag skulle gifta mig i boyfriend-jeans och t-shirt.

  • Sundance

    Ush! Förstår att du lackar ur. Men man får försöka tänka på alla som man läst om som haft ett helvete tiden innan bröllopet men som sedan alltid beskriver sin dag som alldeles... alldeles underbar

  • Sundance

    Förresten... Ni som har koll på det här med att göra egna inbjudningskort och så... Vet ni om man kan skriva på präglat papper. Det är ett vitt paisley-mönstrat papper där själva mönstret är lite upphöjt. Ett ganska tjockt papper. Det behöver inte gå in i en skrivare för jag har lite tryckerikontakter men jag tänkte om ni visste hur resultatet blir med tryck på ett så ojämt papper.

Svar på tråden Bröllop 2010 nr7