• viktualia

    trettonde gången vi gjort det

    Plötsligt var det dags för 13:e tråden - 13:e omgången med prat om stort och smått, om kärlek och sorg, om pirr i magen och stora beslut i livet!

    Välkomna kära trådpolare!!

  • Svar på tråden trettonde gången vi gjort det
  • anne på grönkulla

    ja, faktiskt - olika omständigheter gjorde det ett bra val!

    Själv har jag lagat riktig mat för första gången på flera dar ikväll - pasat o lövbiff, supergott var det. O så latte som sagt.

  • Sister of the Night

    Mmmm, pasta.....!!
    Lövbiff är inte min grej (vego) men jag kan nog tänka mig det smakade gott!
    Gräddsås också, huh? *smackar*

    Här blev det alldeles färdigbeställd pizza från kvarterets pizzeria. Det har gått så långt att de vet vad vi livv beställa innan vi öppnat truten, hahahaaa!

    Känner mig lite förväntansfull, på lördag ska vi ut och äta på restaurang.

  • anne på grönkulla

    Näe, inte gräddsås, sås bara ur stekskyn faktiskt, men god!

    Min granne kaffelatte-leverantören vet precis vad jag ska ha när jag kliver in!

  • Sister of the Night

    Steksky är också ljuvligt gott *minns stekar från barndomen*

    Jaha ja, det är till att hålla sig med fördelaktiga grannar hör jag *skrattar*

  • anne på grönkulla

    Lillasyster äter inte kött sen många många år men både fisk och fågel däremot - hon funderar däremot på att sluta med kyckling pga produktionen tror jag, medan jag tror hon tycker t ex kalkon produceras justare. själv försöker jag hålla ner de snabba kolhydraterna snarare (pastan ikväll var ett just nu rätt sällsynt undantag) äter iallafall periodsvis mycket bönor o linser på kuppen - alla har vi våra olika vanor.

  • Sister of the Night

    Ja, produktionen är ju ett kapitel för sig...

    Bönor och linser är jag dålig på att få i mig. Vilket är lite synd för åtminstone linser är ju ungefär hur gott som helst och rackarns bra att drälla ner i diverse soppor av alla de slag *studentköket, aaaah, tar mig tillbaka! * Sen sköter sig soppan snällt själv till det är dags att servera.

    Jag såg recept på en gazpacho (stavning?) häromdan, det roliga är att jag såg till att vi införskaffade en sån där supersnygg OBH Nordicamixer i grönt för ganska så länge sen. Tror du vi har använt den än då?
    Nääääh.....

    Det såg himla gott ut i alla fall.

    Snabba kolhydrater - kör du GI?

  • anne på grönkulla

    GI? Nej, det kan jag inte påstå, men jag märker att jag mår bättre utan en massa bröd och pasta utan om jag äter mig mätt på annat istället.

    Mixern är super - jag har en mixerstav jag använder en hel del och en matberedare - skulle som vanligt bli bättre på att göra soppor dock - Men linssoppa är fantastiskt enkelt o gott!

  • Sister of the Night

    Mmmmm, det är ju det! Klart underskattad mat *säger tjejen som älskar käk och faktiskt tycket att det mesta smakar gott*

    Det finns ju en teori om att man ska käka som på stenåldern, i den kostvarianten anses väl bröd och pasta inte vara så lyckat för våra magar om jag inte missminner mig.

  • Sister of the Night

    Själv kör jag för övrigt ingen metod alls vilket tyvärr märks på mina inbyggda fettdepåer

Svar på tråden trettonde gången vi gjort det