• Soldemor

    Tantvarning 5

    Cantaton skrev 2009-07-22 09:14:31 följande:
    *serverar Soldemor och andra sconessugna tanter på nybakta scones* Någonting till?
    Något gott och "blommigt" te kanske?
  • Soldemor
    Cantaton skrev 2009-07-22 09:23:38 följande:
    Ska bli. Finns väl ett 20-tal tesorter i hyllan hemma och rätt många (= de flesta) är blommiga!
    *tar min tesil av silikon i form av en jordgubbe och fyller med gott te*
  • Soldemor
    Cantaton skrev 2009-07-22 09:40:00 följande:
    Gotländsk sommarblandning. Blev det bra?
    Alldeles utmärkt! Hade jour på sjukhuskyrkan i natt. Även att jat inte blev inringd (var det helt korrekt svenska?) så sov jag dåligt för jag väntade bara på att telefonen skulle ringa. Trött som en skunk idag! Känns som om det kommer att bli MASSOR av te som slinker ner under dagen.
  • Soldemor
    Heloise skrev 2009-07-22 09:49:27 följande:
    .Kul med katterna Soldemor, kanske lilla Blomman kommer vara mer förtjust i utställningar än fluff fröknarna. Just nu är jag vara revisor i kattklubben, inte speciellt kul men jag har lyckats ärva titeln ifrån min mamma som varit revisor i 20 år.Längtar efter lilla Blomman, tjejerna oxå( tror vi, fast de är ganska ego så kanske inte haha)
    Ja, det är jätteroligt att det gick så bra för snäckan. Funderar på att skaffa pass till henne också, så hon kan följa med till Danmark. Förstår att du längtar efter nya tjejen, det är såå häftigt med kattbebisar! Försöker få maken att inse det också, bara en till...
  • Soldemor
    Cantaton skrev 2009-07-22 09:52:59 följande:
    Mm, jag kan förstå det! Man vill ju inte försova sig från ett eventuellt viktigt samtal. Det är som att jag inte vågar ha fönstret öppet på natten (vi bor på bottenvåningen, på gaveln i ett hus i Sthlm) för jag tror att jag ska sova för djupt om någon mot förmodan klättrar in genom fönstret... eller inte sova alls av rädsla för att göra just det. När jag bodde i villa med tomt hade jag inga problem med öppet fönster, men nu när man kan hoppa upp till oss från trottoaren... nja. Och vi som verkligen skulle BEHÖVA öppet fönster då solen ligger på hela dagarna. Vi har 29 grader (!!!) inne på dagarna.
    Vi har också väldigt varmt i vårt hus. Det är som om det konserverar all värme på sommaren och tvärtom på vintern. Vi kan inte heller ha öppet fönster. Dels för min pollenallergi och dels för alla otäcka och vidriga monster som annars kan ta sig in. (Monster=nattfjärilar!)
  • Soldemor
    dfk skrev 2009-07-22 11:43:20 följande:
    Soldemor- pass? Måste man ha det för katt?Hur och var ordnar man det? Måste man ha det i alla länder? Har du behövt rabiesvaccinerat också? Jag antar att det börjar närma sig för mig att tänka på det nu också.
    Skall man åka till annat EU-land, för vår del är det närmast Danmark som gäller, måste katten ha pass. För att få det, skall man ha två rabiesvaccineringar med en månad emellan och sedan blodprov efter 120 dagar för att se att vaccineringen funkat. Inför resan skall man ordna ett sorts tillstånd från veterinären, som gäller i fyra veckor, och efter resan/utställningen skall man till veterinären för avmaskning (gäller iaf Danmark. Ev finns det ännu mer regler, lite beroende vart man tänkt åka, men allt sådan vet veterinären. Det är en hel vetenskap!
  • Soldemor
    Fjällbruttan skrev 2009-07-22 11:43:51 följande:
    , Grattis till BIS solde, visst är det kul, man blir så stolt! Fast jag har bara ställt ut hundar... men vi har ju katt på gården så jag är kanske förlåten ändå??
    Klart förlåten, det viktigaste är att det finns katt, var rädd om den bara! Vaccinering och chipsning!
  • Soldemor
    dfk skrev 2009-07-22 12:42:44 följande:
    Tack soldemor! Jag håller med om att det var mycket att tänka på!Vet du om man kan rabiesvaccinera tätt inpå utställning eller bryter man mot någon regel då?
    I Sverige är det så, att du överhuvudtaget inte får ha varit hos någon veterinär med katten inom 14 dagar före utställning. Så det gäller att planera in vaccineringar och övriga veterinärbesök. Som sagt, vetenskap! Jag är väldigt glad att jag har Amarettos uppfödare att bombardera med alla frågor kring det här!
  • Soldemor
    Heloise skrev 2009-07-22 12:49:43 följande:
    DFK: jag har ställt ut men lagt ner eftersom Smulan aka Miss Piggy itne gillar det, hon har två cert, kanske skulle dragit iväg henne för en till och sett om vi fått det sista men hon hatar det verligen så jag har inte mage. Den andra är vårt lilla olycksbarn, hon har en färg som inte finns. Dvs hon är svart( mer röksvart brun med lite lite lite tabby som bara syns när hon är rakad) men hennes föräldrar kan inte få en svart så hon måste vara sköldpadda( kanske en röd fläck mellan tårna eller nått) men därför kan vi itne ställa ut henne eftersom hon inte motsvarar färgkriterierna.Jag har perser, min mamma födde upp perser i många herrans år och det har liksom aldrig funnits någon annan ras för mig. Även om jag tycker hemkt mkt om ragdolls och skogisar. Nu ska vi få en liten blandning ifrån passionsblomman som är svart, en riktigt katt enligt Panzer. Ska bli kul och se hur våra fröknar tar till sig en liten vild bebbe.Nästa katt jag köper kommer att vara en britt och sedan en exotisk.
    Kan du inte ta med henne till en utställning och låta en domare färgbedöma henne. Är hon stambokförd måste du ha rätt att ställa ut henne, sen är det väl upp till proffsen att bestämma vilken färg hon har?
Svar på tråden Tantvarning 5