Inlägg från: Sundance |Visa alla inlägg
  • Sundance

    Brudar i Skåne!

    Hmmm... Så det verkar som att ni inte betalar boende. Kanske är jag som tänker fel här då... Egentligen ska jag ju erkänna att vi inte har råd. Eller... Där finns egentligen andra poster på budgeten som bättre skulle behöva dessa pengar. Ska nog faktiskt tänka om lite här.

  • Sundance

    Ja, det låter jobbigt Miss Giggle. Finns det ingen möjlighet att ångra sig om ni tackar ja till den ena bygdegården idag och den andra visar sig vara bättre. Lägger ni handpenning eller så? Eller skriver ni på något?

    Är det någon av er som har bra koll på Köpenham/Danmark. Jag jagar för fullt efter ett företag som hyr ut typ trädgårdsstolar (att ha till vigseln). vill inte ha några vanliga typ konference-stolar i plast som alla uthyrare här i Sverige har. Hittade ett företag som hade fina men de finns i Stockholm och ska 100kr/mil för att köra. Blir lite dyrt när vi bor i Lund. Och de var de enda jag hittat. Men så kom jag på att där kan finnas i Danmark. Men hur 17 googlar/söker man efter sådana företag i Danmark??? Jag kan ju inte ett danskt ord!

  • Sundance

    Tack Kullaberg! Tror absolut att jag kan hitta nåt där. Kunde inte se priserna bara. Får väl skriva till dem på engelska och hoppas att de har bra priser.

  • Sundance

    Haha! Tror det är många sambosar som inte har så jättemycket att säga till om på alla fronter. Men vad synd att ni inte kunde skjuta på att ge beslut. Hoppas att det löser sig till det bästa.

    Tack för tipset om Eniro.dk förresten. Ska bara klura ut de rätta danska orden . Ska nog hitta mina stolar. Just nu jagar jag stolsöverdrag i USA och England. Frågan är vad som är bäst... Köpa stolsöverdrag för 4500kr inkl frakt, och sedan hyra ut dem eller sälja. Eller hyra för typ 3500. Min sambo kom på att man ju kan hyra från ett ställe där de bara hyr ut överdrag om du tar stol också och så kan vi använda stolarna till vigseln, men de har ju sällan så där härlig trädgårdskänsla. Mer bankettstolar liksom... Svårt.

  • Sundance

    Oh ja! Jättegärna tack! Nej stolsöverdrag kan lösa sig här i Sverige. Eller om jag köper från USA men det är trädgårdsstolar vi jagar efter. Eller café-stolar eller någon snygg vit, eller ev grå, stol. Vill inte gärna ha en stol som ser typiskt "inomhus" ut med typ stoppad dyna eller plast eller så. Eller bankettmodell för de känns så mycket som att man sitter på konference. Vill ha lite trädgårdskänsla. Lite typiskt amerikanskt skulle man väl kunna säga. Den får gärna va i plast, det är inte det, men inte den här vanliga IKEA-modelle på klappstol.

  • Sundance

    Alltså tjejer, jag blir galen! Hoppas ni kan hjälpa till lite. Efter att ha kikat runt lite här på BT på vad folk betalar för sin fotograf så är jag så förvirrad. Jag har letat fotograf här nere i SKåne och hade i princip bestämt mig för en men hon ska ha 7500 för 4 timmar, varav 1½ timma är porträttfotografering. Och då får vi ett antal papperskopior och ett bildspel med många foton men inga bildfiler på cd och ingen förstoring. Efter att ha läst vad alla andra fått och vad de betalat för det känns det som ett överpris även om hon som vi tänkt oss fått goda rekommendationer. Vem har ni andra haft som fotograf? I skåne... Har ju hört om folk som fått heldagar för 8000 och som betalat 6000 och då fått alla bilder i högupplöst format på cd osv osv.

  • Sundance

    Ja, jag har faktiskt nyss kikat på hans hemsida och skrivit ner honom som ett alternativ. Hans priser var ju betydligt mycket mer rimliga. Har kollat på en Caroline L Jacobsen också (tror hon hette så i efternamn) men har inte fått priser ännu. Hoppas hon mailar idag.

    Jag tappade verkligen sugen igår när jag satt med sambon och skulle välja, och då insåg att de jag valt var ganska dyra. Känns som att börja om på noll.

  • Sundance

    Jättefina bilder hade hon ju! Tror jag ska kontakta henne. Tack så jättemycket för det tipset!

  • Sundance

    Hon hade ju bilder som inte såg ut som alla andras, men jag blir alltid lite skeptisk när en fotograf bara har ett brudpar på sin hemsida. Kan inte låta bli att tänka "har hon inte fotat fler?" eller "blev inte de andra brudparens bilder bra nog att lägga upp?". Men jag har hört fler som rekommenderat henne.

  • Sundance

    Oj, lite stresskänsla Det kommer bli en underbar dag ToastmasterMarie!

    har ingen aning om hur det funkar med nattvigsel tyvärr. Hoppas att någon kan ge svar. Kanske du kan få fler svar om du slänger ut en ny tråd på BT, där är säkert fler som ska ha midnattsvigsel.

Svar på tråden Brudar i Skåne!