Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Muggles igen - gastkramande hus-helg med andra ord. Hoppas för er skull att det blir till det bästa!

  • Liten med Mindre

    Snaily - kram! Jobbigt läge. Hoppas ni kommer på nån bra lösning eller annan uppiggning under helgen, trots jobb.

    Drar hemåt nu. Vet inte riktigt vad vi gör ihelgen. Förhoppningsvis involverar det utevistelse för hela familjen. Liten dam har varit gnällig efter sjukdomen, och är mest glad när hon får ta jacka, mössa o skor och gå/åka ut. Skoj men inte alltid praktiskt.

    Trevlig helg!
    ytterligare en mätt mage checkar ut.

  • Liten med Mindre

    Godmorgon!

    Lappis- jag blev oxå jätteglad över att läsa om din lycka. Nästan så ögonen tåras. Så skönt för dig efter alla eländen under året!

    BS - äppelmos är gott på bondbröd med smör. Sen kan man väl göra skånsk äppelkaka eller nåt sånt, med smulor av något och mos i varvade lager? Själva har vi ätit vårt till fläskkarré - men jag har svårt att se att äppelmos passar till fisk...

    Helgen bjöd på promenad i Tyresta med lilltjejen. Mysigt, även om vi inte kom så långt. Det blev mest sitta still o fika i en dunge. Mysigt det med förstås. Fika med goda vänner och leka i parkerna. Känner mig bra, men i avsaknad av något kreativt att göra. Vill hitta hus så att jag får börja boa nu!
    Dock fanns inget skoj att se i helgen. Ett riktigt renoveringsobjekt hittade vi som kunde funkat, men det låg helt fel, nära E4:an, och var dessutom snordyrt.

    Bättre lycka nästa gång.

  • Liten med Mindre

    EA - dela med dig lite! Och roa er vilt!

    Maken förtvivlar snart över min usla lust (dag/kvällstid). Den skulle kunna anas på mornarna, men liten dotter ser till att den får gå o gömma sig igen. Hoppas vilt på minisemestern utan barn i oktober.

    Ang äppelkakan så var det inte helt rätt då. Men det finns något som görs med äppelmos. Det är nog en annan skånsk (?) dessert - slättbosnus i så fall:

    recept.nu/1.193361/recept.nu_redaktionen/efterratter_amp_godis/frukt_bar/slattbosnus

    Nån som prövat?

  • Liten med Mindre

    BS - det var nog inte förrän idag nenne-äggen plockas...

    Vet hur det är med hall o badrum ihop. Vi passerar vagnens grus varje gång vi går in o ut i badrummet. Blä!

  • Liten med Mindre

    BS - det ser inte så ljust ut nu på husfronten. Men det kanske kommer in något i veckan. Om inte annat så slipper vi stressa från Falun på söndag. Alltid något!

  • Liten med Mindre

    Telis - jag har inte heller bestämt mig om vaccin, men det där om kvicksilvermängden fick bemötande i en tråd i AWs forum, från en person som oftast har på fötterna i vad hon säger:

    "2,5 mikrogram kvickilver, vilket det blir per dos, är knappt hälften av vad en genomsnittlig person i västvärden exponeras för varje dag (6,7 mikrogram enligt WHOs senaste rapport). Det är alltså inte så mycket att det leder till någon förgiftning på något vis, även om ju mindre mängd kvicksilver man får i sig destå bättre.

    För att jämföra med annat kvicksilvergränsvärde är livsmedelsgränsen för aborre 0,5 miligram/kg, dvs 250 gånger mer. En vanlig svensk insjöaborre i något större storlek (500 gram, typ) kan innehålla mängder upp till 1 mg/kg."

  • Liten med Mindre

    Telis igen - är det inte så att så pass små barn inte har ett immunförsvar utvecklat nog att ta hand om/få nytta av vaccinet? Någonting har jag läst om det, men är osäker på hur det var...

  • Liten med Mindre

    18!?!?!?!?!

    Vilken höna du är nenne!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor