Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Heej Telis! Hoppas det var skönt på balkongen! Vad skönt att du mår bättre nu. Jag blir fortfarande så glad när jag tänker på att ni väntar på en liten Televinken!

  • start september

    Vad skönt Muggles att det stoppade upp. Stå på dig så att du får göra ett ul/vul så du känner dig lugnare.

    Tjoho, Nenne is back! Nu blev torsdagskvällen lite gladare!

    Koko, de testade regnställ i senaste Vi föräldrar. Lindex och KappAhls var bäst och man kan köpa byxorna separat.

    Jag ser inte fram emot trotsperioden när jag läser om Iris och Victor, känns som jag behöver träna upp mitt tålamod. Jag beställde Trotsboken som förebyggande träning idag iallafall...

    EA, tyckte Nenne skrev klokt och bra om IVF till dig.

  • start september

    Här är det inskolning nu, maken sköter den och det verkar gå bra. Det verkar vara ett bra dagis och hon gillar det skarpt. Det är intensivinskolning så tre dagar har maken varit med på heltid och idag har hon gått en sextimmarsdag själv! Stolt blir man!

    Jag hade kunnat tänka mig dagmamma till lilla tjejen om det varit en bra dagmamma, men maken hade dåliga egna erfarenheter och ville hellre ha dagis enligt devisen att då borde det vara åtminstone någon fröken som hon gillar. Det finns inga ur- och skurdagis i närheten av oss och hade det funnits en dagmamma med sådan verksamhet nära hade vi kört på det.

    Själv har jag gått hos dagmamma som liten och på dagis från fyra år och var nöjd med båda. Jag är också social pratkvarn, men vet inte om det nödvändigtvis beror på barnomsorgen! Ensambarn är jag också. Det är så mycket som påverkar hur man blir som vuxen.

  • start september

    Långt ego: Vi skulle ju sätta igång med syskonförsök nu efter sommaren sade vi. Just nu känns det lite läskigt, känns som det är så mycket runt ikring nu att få att fungera i höst (lilla tjejen, dagis, jobb, en större renovering) så det känns förmätet att ens våga önska sig en graviditet mitt i det. Så kanske väntar vi någon/några månader till. Det är ju mycket mf och X-tankar hos mig. Klurigt.

    Dessutom har jag en berg- och dalbanecykel - allt ifrån 23 till 35 dagar vilket gör det lite klurigt att veta hur man ska pricka också. Nu senaste var den 23 dagar - en dum fråga - är ÄL då precis i mitten? Eller är det en indikation på att man inte haft ÄL? Jag har inga spottings.

  • start september

    Oj Frejis, det händer mycket där. Vad lugn du är! Vad skönt om havandeskapsförgiftandet stannade upp - jag gissar att du blir extrakollad ännu mer nu. Sammandragningar men inget Bricanyl - då menar doktorn att hon får komma när som helst? Spännande!

    PB, håller tummar och hoppas så att det kan finnas något där. Jag hittade ditt nuvarande hus - jättefint läge!

    Snorkfröken "viskar" håller hårda tummar för att inget händer i natt.

    Muggles, hoppas dubbelläggning gick bra. Trist med huset, men klokt att titta runt. Man lär sig mycket av den processen. Vi är nu inne på vårt andra hus och det har varit jättenyttigt både att leta men också att bo i det första som vi köpte utan att leta så mycket. Andra gången hade vi en helt annan kravspec kan jag säga (beror väl också på att såväl familjesituation som ekonomiska möjligheter ändrats något).

    Hörde just talas om en trillinggraviditet (bekantas bekanta) på helt naturlig väg. Tre sådana sker i Sverige varje år. Huga. Hoppas så det går vägen.

  • start september

    Vickan - då har du haft tillräcklig semester! Grattis! Jag tycker du ska bråka till dig Lergigan om du fortfarande spyr mycket - det kan inte vara lätt att pendla och jobba när man mår så.

  • start september

    Tack för feedback om hur man ska räkna med korta cykler. Den här tråden är ett under av visdom. Jag har varit så bortskämd tidgare med 28-dagarscykler att jag inte riktigt funderat så mycket på lutealfasen. Men det låter ju rimligt att den är ca 14 dagar och att det är ÄL som kommer tidigt när man har en kort cykel. Vi ska fundera igenom om vi försöker nu eller väntar några månader till, vi är lite veliga båda två just nu tror jag.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor