Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Här halkas det väldans lätt, men hon är ju mindre såklart. Så halksockor är jättebra för oss.

  • start september

    Kul att ni verkar haft en lika lyckad brunch som vanligt!

    Här tittar en förvirrad men lycklig September in. Jag rapporterade ju tant i måndags, eller ialla fall en tantantydan (oj, vilket konstigt ord). Dock kom det inget mer på ett par dagar, vilket jag inte tänkte mer på, då veckan var stressig. Vi skulle ju försöka först nästa månad och fick till det bara någon gång precis efter att förra tanten slutat. I fredags kväll blev jag dock misstänksam och det blev ett test lördag morgon. Där visade sig det mest oväntade plus jag kunnat tänka mig. Jag fick väcka en mycket förvånad make, han trodde mig nästan inte trots att jag stack testet under näsan på honom.

    Jag vet ju att vi tidgare varit hyfsat fertila, men haft väldans lätt för att få tidiga MF så det fanns inte i min värld att det skulle kunna gå utan Acitylsalicylsyra och proggisar. Vilket jag alltså inte tagit denna månad efter som vi inte föröskte kring ÄL. Eller vad jag trodde var ÄL, jag har ju haft cykler på som lägst 23 dagar.

    Summan av kardemumman är att jag är i vecka 4+6 räknat på en 28 dagarscykel - men möjligen är det några dagar till dessutom. Vi verkar alltså ha överlevt de första tre dagarna vilket varit kritiskt tidigare. Men vi vågar inte dra några större växlar förrän vi sett att det inte är ett X, förhoppningsvis om två veckor. Jag hade lite proggisar hemma så jag har börjat med det nu. A-syra vågar jag inte börja med innan jag pratat med läkaren.

    Jag hoppas så att jag har dragit igång nästa plusvåg nu!

  • start september

    Tack för grattis!

    Det känns overkligt och alldeles oförtjänt på något vis.

    Lite symptom hade jag allt i veckan som gick, allmänt sug och hunger som gjorde att jag smååt hela tiden och fick uppsvullen och trög mage. Jag var mest sur på min dåliga karaktär, men nu stämmer det ganska bra. Jag känner av ett sug innan måltider nu inte riktig illamående men ändå. Känner igen det sen sist och hoppas så på att det är ett gott tecken.

  • start september

    En fråga till er gravida - hur gör ni med vaccination mot svininfluensa? Insåg när jag surfade nu att man får vaccinera sig även i början av vaccinationen. Usch, vad svårt.

  • start september

    Tack igen för grattis! Känns fortfarande helt overkligt, men som en gåva verkligen. Om det nu funkar...

    Frejis - tänder redan! Jag har läst om att vissa barn föds med tänder, men det lät som en skröna tyckte jag då. Alla är olika helt enkelt.

    Snorkis, visst avstånd måste det vara - men jag tror det varierar mellan sorterna och ljudsstyrkan.

  • start september

    "Viftar plusvirus omkring mig"

    Angående vaccinering: Själv tvekar jag inte ett skvatt, det är en solidaritetshandling som AM skrev. Och jag vill skydda min ovaccinerade ettåring. Men plötsligt kändes det tveksamt som nygravid - att ta vaccin de där första skälvande veckorna? Jag har ju inte haft tid att fundera eftersom jag inte trodde jag skulle vara berörd. Men det kommer nog bli spruta redan nästa vecka enligt MVC isådall och då är det ju inte mycket tid att tänka.

    BS, på vårdguiden ska du kunna titta på ditt MVC och då ska det finnas en bild på en spruta som visar när de fått in vaccinet.

  • start september

    Kram till Muggles, EA och er andra som jag knuffade ner i svarta hålet. Minns precis hur det känns, och jag tycker det är också att det är förbluffande orättvist att det gick så enkelt.

    Men glad är jag förstås ändå, men jag försöker att inte ta ut något innan nästa vecka, då jag fått tid för VUL för att se om det syns något i livmodern. Görs för att utesluta X, men det kommer vara på gränsen tidsmässigt att vi kan se ett slående hjärta även om det varit tryggast.

  • start september

    Håller också tummarna för Snorkis...

    Muggles, det måste ju vara ett bra tecken med tant. Håller tummarna för en snabb och dyr försäljning.

    Koko, Sempers magdroppar är fantastiska, men tar ju ca 1 vecka så det kan var lite tröstlöst även om de hjälper.

    Här är det mest spänd väntan på VUL senare i veckan, hoppas så på att det ligger på rätt ställe. Jag mår hyfsat illa så något verkar det vara där inne. Känns som illamåendet började tidigare nu, men minnet är väl inte så exakt som man tror. Seabands och Postafen hjälper än så länge iallafall, men det känns knöligare på morgonarna nu när man behöver äta snabbt och hålla på med liten tjej och passa tider på en gång. Lyxproblem. jag vet!

  • start september

    Välkommen Hattis!

    Usch och fy för MF och MA samt för att gå och vänta på att det tar slut.

    Vi är flera som varit med om det, även om det för min del tack och lov är ett tag sen.

  • start september

    Är det så att magen blir stor jättefort andra gången? Det är ett skämt nu, jag går omkring med en spärrballong och går in i vecka 7 idag. Tänkte att det skulle lägga sig när jag fått igång magen, men icke? Jag har fått en fråga på jobbet idag till och med - skojade bort det, men det känns svårt att gå ens så här stor i fem veckor till?

  • start september

    Nej vad trist med minus Snorkis. Kram till dig och hoppas att du kan få ett bra svar av BM den här gången...

    Ett ljustecken här, var på VUL och såg ett pickande hjärta på helt rätt ställe. Längden stämde bra med min beräknade tid också, så nu kan vi våga hoppas på ett syskon och inte ett X. Tack för de tummar som hållts!

    Ore, håller tummarna för bra besked idag.

  • start september

    Håller tummarna för Kängus jobb.

    Oj vad gott det lät med Tarte Tatin, det var längesen.

    Jag mådde fruktansvärt illa hela dagen igår och sov hela kvällen, så nu ska jag be om Lergigan, vilket jag inte behövde förra gåmgen.

    Idag mår jag mycket bättre - möjligen var det spänning inför VUL och lite sömnbrist så gjorde det, men jag ska ändå se till att prova medicinen.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor