• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Men pinsamheter skulle jag väl aldrig lägga ut. Och sleten ser jag med ut... Förr var man ung och vacker - nu är man bara och!

    Ok då vet jag var du står...

    PB: ha du uttrycker dig mitt i prick som vanligt. Jag kan känna igen mig SÅ i det du skriver. Klart man inte klarar att vara tacksam hela jäkla tiden att man redan har ett barn, om man nu har en längtan efter ett till - man är ju inte mer än människa. Vill man ngt så vill man ju det... Och visst lär man sig leva med det i så fall men först måste du ju veta säkert att det är riktigt kört.

  • muggles

    Kängu: tack för input! Vet man varför ett barn börjar stamma så plötsligt (för oss kom det en dag i förra veckan bara). Och hur lång tid förväntas hon stamma nu innan det "växer bort" - ett år el två?

  • muggles

    Koko: GAH vilken berättelse! Vet man varför du blödde så mkt? Hur gick det med sängen - hade ni lagt plastad frotté under lakanet?
    Grattis igen! Hur var det nu - hade du vanlig förlossning sist (jag har för mig det)?

    Frullan: usch det låter jobbigt att du ska behöva kämpa dig till hjälp, det bästa hade varit om du fick hjälp nu direkt. Gulligt av Borren att sjunga en liten trudelutt mitt i natten

    Jag var på efterkontroll igår och först såg de att det fanns saker kvar i livmodertappen och även i livmoder. Jag tänkte NEJ, vill INTE skrapa. Men sedan hämtades en annan mer erfaren kollega som tittade och konstaterade att vävnadsrester fastnat i livmodertappen och bildat som en propp. De hjälptes åt och tog bort det (gjorde inte ett dugg ont faktiskt) och efter det blödde jag som en gris. Var en stor pöl på undersökningsbritsen och det droppade på golvet innan jag hann slänga på mig binda. Men det som fanns kvar i livmodern var under gränsen för när man skrapar och förväntas komma ut av sig själv el brytas ner av kroppen. Så jag slapp skrapning! Igår blödde jag rätt mkt när jag åkte tillbaka till jobbet men det har lugnat sig nu. Har jag riktig tur så blöder jag inte så mkt när vi åker till Kanarieholmarna. I övrigt mår jag bra, längtar efter att bli gravid igen...

  • muggles

    menar vaginal och inte vanlig - freudiansk felskrivning

  • muggles

    Ore: jag hade plastad frotté i vår säng veckorna innan förlossning (ifall det skulle starta med en blödning el att vattnet gick på natten). Vi har rätt dyr säng så ville inte förstöra den. Sedan hade jag faktiskt sinnesnärvaro att ta med den till bilen och sitta på när vi åkte in - vilket var tur för vattnet gick där någonstans. När vi kom in så sa BM bara "ja här var det ingen tvekan om att vattnet har gått".

    PB: vad hoppfullt det lät ändå med din äggstock! Och med er stuga Vi skräcködlor får kämpa på med plusset...

  • muggles

    Sept: hur är det nu med vaccinet, har de godkänt det för småbarn också? Jag vet att de godkände det för gravida nyligen. Låter skönt att komma iväg lite!

    Ngn frågade när jag skulle iväg på min resa och det är på tisdag. Det är en anledning till att jag inte ville skrapa - då blöder man ju från ett nytt sår i livmodern och då hade hela resan garanterat blivit förstörd. Nu har jag ju iaf en chans att hinna sluta blöda, åtminstone till halva resan el så. Man får ju inte bada och inte ha tampong medan man blöder - så ligga där i solen och svettas med binda och inte kunna bada - kul. NOT. En annan orsak var såklart att det är jobbigt att behöva sövas och hela den apparaten, jag skulle vara tvungen att vara ifrån jobbet igen (svårt att förklara). Och jag ville bara inte ha mer strul nu! Jäkla envisa missfoster till att klänga sig kvar - verkar inte haja vinken...

    Moa fick en lite pixi-bok idag på dagis - gulligt av dem att ordna present till dem som fyller år. Hon satt med den i högsta hugg hela vägen hem sedan - "det är Moas present!" (sa hon).
    Jag gillar verkligen vårt dagis: de har tema färg den här hösten. Så barnen har fått måla "konstverk" och denna vecka är det Moas artistiska alster uppsatt i ett fönster så att man kan se det. Jag tror de skulle ha vernissage sedan till julen...
    Sedan har de en tekniksäck - gamla brödrostar mm som de ska plocka isär med barnen. De verkar ha en massa idéer - inte bara "fri lek" där inte!

  • muggles

    Sept: jag tror de arga dagislämningarna går över ganska snart. För oss var det en vecka som var jobbig bara. Du kanske kan be personalen ringa el sms:a din mobil när hon är glad igen? Lättare för dig att släppa det sedan.

  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2009-08-27 09:32:32 följande:
    Jag kommer inte på något fint sätt att säga det på så jag säger det som det är bara. Har ni någonsin känt att den jävla ungjäveln kan dra åt helvete så ni slipper se dem mer? Och hur dövar man i så fall det dåliga samvetet som onekligen infinner sig?
    Klart jag har!
  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2009-08-27 10:03:26 följande:
    Idag har Iris vägrat borsta håret, vägrat byta blöja, fått på sig skorna men sparkat dem av sig för att ha stövlar istället, vägrat kliva in i bilen, efter att ha släpats in i bilen blivit förbannad för att hon inte fick klättra in själv, blivit förbannad för att det är fel vattenflaska i bilen när hon ville dricka, ställt sig på trottoaren utanför dagis ochtagit av sig stövlarna för att ha skor istället, vägrat ta på sig skor, vägrat gå till dagis utan skor, blivit släpad in och dumpad vrålandes på golvet inför en skara förskräckta barn, vägrat gå in till de andra och blivit släpad dit också efter att vi suttit en kvart på golvet i hallen för att lugna ner oss.
    Fatta då vad Iris ska tycka att detta är jobbigt!! Hon har det ju jättejobbigt med sig själv och sin vilja...
  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2009-08-26 21:48:44 följande:
    Här blir det definitivt inte mer än två, jag hatar att vara gravid och att föda ska vi inte tala om, har redan mardrömmar.[/citat]
    BrudSommar2006 skrev 2009-08-26 21:46:39 följande:
    [citat]
    Cicci, om du ändå tänker föda åt frejis kan du väl ta och föda åt mig också!!??
    Jag anmäler mig som frivillig till både graviditet och förlossning!
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor