• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    BS: nej visningshuset är av hustyp B medan det vi hade reserverat var av typ A - det fanns inget visningshus av typ A. Så man fick gå in i B-huset och försöka känna in hur A-huset skulle ha blivit (annorlunda planlösning mest, kök och så var ju samma). Men nu har vi tackat nej till det huset vi reserverat på grundval av att det ändå var ett andrahandsval, det känns inte rätt att ta ett hus som känns "rätt ok" när man har hittat det "rätta" huset. Om de bestämmer sig för att ta det så får vi helt enkelt leta vidare har vi bestämt. Vi har ju absolut inte bråttom med att flytta - vi har varken ont om plats el vantrivs.

    Piggelin: måste tillägga att jag ändå har uppskattat mkt att bolla med er - vi har ju liknande tankar om stan vs hus och all "bollning" hjälper en ju med beslutet, även om det skulle vara så att man tycker olika. Även om ingen annan än vi skulle tycka att det sk B-huset är rätt för oss, så skulle vi ändå gå på det för att vi tycker om det

    Ah, har avnjutit makens fiskgratäng med räkor och champinjoner (stekta i Martini och persilja, bara en sån sak) med lite vin till. Fram för mer dekadens! Sedan gjorde vi dessutom äppelpaj till efterrätt, smaskens!

  • muggles

    EA: vi har ju bara kollat i ca 2 mån på hus och jag vet att många kollar i 1-1,5 år innan de hittar rätt, så vi får verkligen kamma oss och inse att det kan ta tid. Det jag verkligen inte vill är att flytta till ngt och sedan inse efter 6 mån att det inte känns bra och så börja om med karusellen och försöka hitta ngt annat. Speciellt som vi bor så bra som vi gör nu. Får vi inget mer barn så har vi gott om plats i vår nuvarande lägenhet och vi trivs ju kanon. Det vi saknar är en uteplats där vi kan grilla - typ. Och kanske lite fler småbarnsfamiljer så vi kan tussa ihop Moa med lite kompisar.

    Kram till Cicci!

    Lycka till till Nennelainen!

  • muggles

    Oupsie: nej det huset finns inte på hemnet tyvärr så har ingen länk.

  • muggles

    Snorkis: hoppas du får till en undersökning, kan ju vara skönt att få en koll gjord.

  • muggles

    Kängu: lite inspiration kanske: www.growingpeople.se/templates/Page.aspx&nopopup=1&utm_source=anp&utm_medium=email

    Ska ni vaccinera er mot svininfluensan förresten? Jag förstår inte riktigt den här motviljan mot att vaccinera sig (såg en del av Debatt - el vad heter det? - med Belinda Olsson för ngn vecka sedan). Fanns två unga killar i 18-årsåldern som inte tyckte ngn skulle vaccinera sig för de hade båda haft svininfluensan och det var bara som en vanlig influensa. Men de verkade glömma bort att de inte tillhör åldern för de som kan råka riktigt illa ut (vilket ju är mellan 30-40 ung). Det var ju en 37-åring som dog för ett tag sedan.

    Tydligen är det samma princip som vattkoppor; att ju yngre man är desto lindrigare drabbar det - skönt att veta för oss som har småttingar hemma! Men jag har ju ingen lust att dö själv...

  • muggles

    Telis: jag tror att de små inte ska vaccineras för att influensan drabbar dem så lindrigt. Att gravida bör vaccinera sig har att göra med att de (speciellt i sista trisemestern) kan få väldigt allvarliga lungkomplikationer. Dels är immunförsvaret hos gravida nedsatt (för att inte stöta ut barnet som ju är en främmande organism i den egna kroppen) och dels för att i sista trisemestern trycks lungorna ihop av det växande barnet, och det är tydligen en orsak till komplikationer. Samma komplikationer finns väl för alla influensor för gravida, så som BS gjorde så borde kanske alla gravida göra (vaccinera sig mot vanliga influensan med alltså). Skillnaden är väl att den vanliga säsongsinfluensan inte är lika smittsam som den nya.

  • muggles

    Liten: precis vad jag misstänkte - att det var en väldigt liten dos. Men skönt att höra av ngn som verkligen verkar veta (med tanke på de exakta dosangivelserna).

  • muggles

    Jag tycker väl att alla får göra som de vill; om ngn inte vill vaccinera sig så är det upp till dem. Men för min egen del så slipper jag ju gärna en veckas sjukskrivning om jag kan slippa, om inte annat så är det ju en ekonomisk fråga. Dessutom kan jag känna solidaritet med riskgrupper (astmatiker, gravida, diabetiker mfl) och tycka att om jag slipper smitta ngn annan, så är det också bra. Och gratis är gott!

  • muggles

    Congrats Nenneninanna! Härligt härligt!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor