• Ore

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Ja, då var det inte därför som det blev svårare att ta sprutor allt eftersom i alla fall...

  • Ore

    Nenne: Att kunna buffa den till ett rede låter som den perfekta anledningen (ursäkten?) om man inte har ansat tokbusken på länge

    Ni har för övrigt fått mig glass-sugen. Men jag vill ha en sandwich...

    AM: Långkok på middagen?

    Nenne igen: Tapeten ser snygg ut, så det kan mycket väl bli bra när ni väl fått dit lister och möbler *hoppas*.

    Och tack för påminnelsen att det är dags att ta upp tapetletarprojektet igen *suck*

  • Ore

    Jaha, precis när jag tänkt gå från jobbet så ringer pappa för att "diskutera" (=krångla, i mina ögon). Så nu gråter jag, har fått stänga kontorsdörren och vänta tills ögonen inte är så röda längre. Kul...

    Och maken har fullt upp, och sin far till hjälp, uppe vid bygget idag så jag kan inte ringa och avreagera mig.

    Fanfanfanfanfanshelvete.... Nu vill jag hem och krypa ner i sängen. Ååååååh vad larviga dom är...

  • Ore

    Nenne: Nio ägg låter superbra... Wiiihiii!!!

    Telis och Mugglan: Välkomna tillbaka från semester

    Telis: Maken är väl inte överdrivet positiv till fler föräldrakurstillfällen, men har resignerat... Litet "jaja, jag följer med, men bara för att du vill det..."

    Tack för kramarna igår kväll, behövde dem. Tittade in hos en kompis på vägen hem och "glömde" mobilen i bilen, så jag slapp övriga två pappasamtal... Men han ringer väl igen skulle jag tro - suck.

    Kängu: Vad bra att öppna förskolan var trevligt

  • Ore

    Låter som att maken skaffat sig en massa pluspoäng idag alltså, Snaily Rosévin låter supergott. (Provade ett alkoholfritt sådant, men det var jäst så när jag lämnade tillbaka det så blev det en flaska mousserande istället...))

    Angående spis så bor jag ju ännu inte så att jag har induktionshäll. I lägenheten har vi en gammal vanlig...

    Gasspis är jag inte så imponerad av, faktiskt... Man kan reglera värmen snabbt, men det går lika snabbt med induktionshäll. Och det är ju trots allt gas som brinner med öppen låga i en gasspis, med allt vad det innebär av bränslerester, brandrisk och brännskador för små klåfingrade varelser. Tycker även att det blir någon slags "beläggning" på grytorna som sedan måste diskas bort (åtminstonde när jag var i Au/NZ. Och gallret som man ställer grytor m.m. på var inte heller så snyggt, eller lätt att hålla rent.

    Idol kl 21 ikväll alltså, kanske skulle kolla litet på det. Maken är borta på kurs, och det är ganska tråkigt...

  • Ore

    Mmm, induktionsspis är bra PB! Går supersnabbt att justera. Plattan blir inte så varm heller, inga problem att lyfta grytan och torka bort direkt om något kokar över. Enda nackdelen jag har upptäckt är att "touch-knapparna" är besvärliga ibland, fattar inte alltid att man trycker på dem... Därför har jag valt en spis med knappar som är tryckkänsliga, så att det faktiskt hjälper att trycka litet hårdare (Hoppas det ska fungera). Man kan heller inte poppa popcorn i gryta... Det blir inte värme på rätt sätt, på något vis. Popcornen spricker bara litet, innan de bränns...

    Snaily: Tur att det inte är aktuellt med spisbyte alltså...

    Vickan: Trist med magknip, hoppas det blir bättre snart.

  • Ore

    Liten: GÅR det alltså? Måste kolla om det var så att vi hade gamla popcorn... Vi provade både med låg temp, hög temp, låta kornen ligga i redan från början och inte, men aldrig det där poppiga vita... De bara sprack och brändes...

    Å andra sidan är det inget större problem, micropopcorn är också ganska smidigt

  • Ore

    Åh, rivierandiskussionen låter helt fantastisk

    Och smaskiga bullar också. Meeeen, jag måste ju jobba!

    Måste bara slänga in en liten snabb ego-förfrågan. Mögel i luft, är det väldigt mycket farligare för gravida än för ogravida? Bör jag av någon anledning undvika detta febrilt? (De tror sig ha mögel i en ventilationstrumma, som försörjer "mina" operatörers manöverrum med luft...)

  • Ore

    Muggles: Vid vårt hus(bygge) har vi det också så. Fast vi har ett berg som skymmer, inte träd... Har inte sett det som något stort problem direkt, även om en kompis till mig också starkt förespråkade kvällssol innan vi drog igång med bygget.

    Mina föräldrar har sin altan på östra sidan av sitt hus. Dvs morgonsol, men hela huset skymmer kvällssolen Kan inte påminna mig om att jag saknat kvällssolen där heller.

    Så jag tror faktiskt inte att det är något som behöver stå i vägen för köp, om ni inte själva känner det...

  • Ore

    Snaily: Lunch på en fjälltopp låter supertrevligt.

    Angående hobbies så undrar jag också vad en cocktaildykare är?

    Liten: Fotokurs låter jätteskoj Känner igen mig precis i vad du säger, jag älskar också fina bilder, och är bra på att se motivet, men sämre på att rent tekniskt få till en bra bild...

    Men till skillnad från Lappis make så har min man hittills låtit mig ha kameran ifred, även om han fick ett ryck och la beslag på kameran när vi skulle försöka fotografera skarvfiske i mörker, i Kina.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor