• Ore

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Chevre med honung, mums... (Äter inte fisk, annars är nog det jättegott).

    Efter att mitt lilla pyre är fött ska jag äta brieost och dricka vin

    Trist avslutning på semestern, Telis, med hosta och snuva. Hoppas du kryar på dig...!

    Angående klänningen så var den snygg i övrigt, hålet är bara knappnålshuvudstort och sitter nära en söm. Och jag skulle få betala mer för en annan klänning, så det är ju ingen idé att skicka tillbaka den, när jag inte ens KAN få en ny likadan. Men det är ff litet irriterande att den inte var hel, men men. Min vanliga otur... (Fast jag har väl min beskärda del av tur på andra fronter, så då får det här ju betraktas som ett I-landsproblem ändå...)

  • Ore

    Håller tummarna både för ruvning av ledarägget, och för dess kompisar - så det kan bli en liten frysis för syskonförsök...

    Hmm, du ska inte ringa och fråga vad det där preparatet hette? Det kanske inte kan överdoseras, och då är det ju bättre att ta det i så fall?

  • Ore

    Nenne: Aaahh, då är det kanske inte så lyckat alls nej...

    Picka frön låter bra, men är det inte trevligare att ruva om man är nedkrupen tätt intill maken och mumsar på något gott...?

  • Ore

    Många husmorspoäng till Nenne och Vickan för tvättmaskinsrengöring

    Citronkladdkakan lät supergod, och jag tänkte att jag skulle öppna ett dokument och starta min egen "BT-kokbok", men det får nog vänta tills jag installerat Office.

    Frejis: Nu är det inte långt kvar tills Bumsisbebisen kommer SPÄNNANDE!

    Lappis: Min typ av hus också Och sådana kan man få från en tredjedel av priset här ute i obygden Jag och min make gillar inte heller samma typ av hus - men vi har hittat en bra kompromiss. Jag fick ge upp min dröm om herrgårdsliknande hus med två flyglar. Han fick inte sitt moderna hus med vinklar. Istället har vi ett hus med klassiska grundlinjer, men med en modern touch...

    Tvättbollar möts av mig med skepsis. Jag håller mig nog till mitt parfymfria tvättmedel (Vickan, varför vill din make ha parfymerat tvättmedel? Har han ingen parfym i badrumsskåpet som luktar gott? Varför dränka den doften med billig tvättmedelsparfymdoft???)

    Nu ska jag kolla in vad Kina/Thaimatsstället har att erbjuda, som jag är sugen på En Riesling till hade varit supergott... (åtta veckor kvar...)

  • Ore

    AM: Hoppas operationen går bra (det gör den säkert) och att resultatet av den blir superduperbra

    Liten: Låter jobbigt på många fronter just nu... Husdiskussioner är inget vidare när de aldrig leder framåt. Jag som är ute och far i skogen titt som tätt (även i Sthlmstrakten) tycker att det är roligare att springa i Norrort än i Söder Fast jag har nog inte testat all terräng som finns i Söder, har sprungit mer i Norr...

    Muggles: Så maken har fortfarande ångest över husköp Visst, man kanske aldrig hinner amortera ner lånet till rimliga nivåer, men det kan ju vara prisvärt ändå!

    AM: Skrämmande tvättmaskinshistoria, huh...

  • Ore

    Hoppas det där med ont i benen är snabbt övergående, AM...

    Är det någon som mår som en prinsessa efter narkos, förresten? Jag kanske tål narkos dåligt, men enda gången jag blivit sövd så mådde jag illa och spydde i ungefär ett halvt dygn efter uppvak...

  • Ore

    Undrar varför jag kommer direkt in i denna tråden så fort jag startar internet? Har inte lagt det som startsida (den är låst till intranätsidan), och det är ff intranätssidan som kommer när jag klickar på "hus-symbolen".

    Hmm, kanske inte ska kontakta IT-avdelningen angående detta...?

  • Ore

    AM: Härligt att det gör mindre ont

    MrsB: Åh, plommon *suktar*. Varför känner jag ingen som har ett plommonträd dignande av plommon? Vet dock inte vad man kan göra med dem mer än att äta Men plommonmarmelad skulle jag nog provat, låter gott iaf.

    Muggles: Hoppas på minus - den här gången Förstår husvelandet, men som du säger så tror jag knappt att man kan räkna med längre tids sjukskrivning eller arbetslöshet och ha ett hus hyfsat centralt i en större stad... En buffert att plocka från och möjlighet att dra ner på amorteringar så att man inte behöver börja tänka på husförsäljning det första man gör är nog det man kan kompensera med.

    Eller så får man göra som vi (och även Vickan), bosätta sig ute i "obygden" någonstans...

    Även om just den obygd där jag bor är helt hysterisk när det gäller huspriser, fast på en annan nivå... Det huset min syster var med och bjöd på steg priset över 50% på!!! Med tanke på de låga tomtpriserna kan man nog lika gärna köpa ett nyckelfärdigt hus, men så verkar folk inte tänka? De köper hellre 60- och 70-talshus där det behövs slås ut väggar, byggas om, renoveras osv... Mycket märkligt...

    Vickan: Bytesmarknad har jag inte märkt... Min syster har inte samma storlek som mig i byxor, och hade dessutom kastat eller gett bort de flesta av sina gravidkläder. Fick några snickarbyxejeans (version ha på husbygget) från när min mans faster väntade barn i början på 90-talet... Annars inget. Kan ju bero på att jag är först bland kompisarna att vänta barn, och en av dem med klart minst storlek... Den andra i kompisgänget som är lika liten som jag ska dock få bebis ca 5 veckor efter mig

  • Ore

    Muggles igen: Sedan får man ju litet pengar även vid sjukskrivning och arbetslöshet, så även om man lägger ungefär en nettolön på huset, så kommer man ju inte vara helt barskrapad i "worst case scenario", med snålt leverne kan man nog klara sig då med, även om det blir rejäla indragningar på många håll.

  • Ore

    Hmm, märks att jag är trött på kvällarna när jag missar hälften av allt jag tänkt kommentera....

    Vickan: När du nu "offrar" en halvdags arbete, så ska du banne mig inte behöva gå därifrån utan ett recept på tabletter i alla fall, så precis som Izzie säger - stå på dig.

    Kul att gravidjeansen kom Jag är inte 100% nöjd med det enda paret gravidjeans jag köpte, men det är mest utseendemässigt problem, annars är de bekväma. Och jag orkade inte skicka tillbaka och byta

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor