• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Det blir sängdags här också nu. Tittade på klockan var tjugonde minut hela natten som gick (kändes det som) av någon anledning så nu är det gäspigt här.

    Nattinatti!

  • Telis

    Gomorron!

    Brrr, vad kallt det var i morse!

    Tack för sympati ang min mamma. Det är banne mig inte lätt alla gånger med familjeförhållanden. Egentligen borde jag föra dagboken över det som jag tycker hon gör fel så att jag slipper upprepa alla dom sakerna själv med Lilleman. Jag är livrädd för att bli som min mamma.

    Izzie, hittade du något till slut?

    Kul att se dig, Sweet!

  • Telis

    koko, ja, jag har ju inte bestämt mig än riktigt, jag velar hit och dit. Jag tycker ju inte att det låter så himla lajbans med ett kejsarsnitt heller, varken för mig eller barnet. Om jag visste att det blev en komplikationsfri förlossning så skulle jag nog föredra en sån, men i min ålder och genom att det är ÄD så är risken för att det inte blir komplikationsfritt större än annars.

    Jag blir så trött när min mamma jämför en helt komplikationsfri vanlig förlossning med precis allt som kan gå snett vid ett kejsarsnitt, det är så orättvist. Det finns ju massor med komplikationer som kan tillstöta vid en vanlig förlossning också, samtidigt som det genomförs kejsarsnitt som går hur bra som helst.

    Jag är helt klart öppen för att diskutera för- och nackdelar med bägge men det stör mig som sjutton när folk, som inte har med saken att göra, kommer och säger hur jag ska göra. När det gäller min mamma blir jag som ett barn igen - jag skulle kunna välja kejsarsnitt bara för att hon inte gillar det.

  • Telis

    EA, så du SKA ta 100 piller om dagen? Hoppas att dom är rätt små.

    Vad jobbigt att akupunktören säger att det skulle vara bra med mera mens, hur sjutton fixar man det liksom?

  • Telis

    Lappis, ja du vet, ibland är det mycket lättare att hålla hoppet uppe för någon annan än för sig själv. Lycka till idag på presentationen!

  • Telis
    Telis skrev 2009-09-29 09:01:56 följande:
    Om jag visste att det blev en komplikationsfri förlossning så skulle jag nog föredra en sån, men i min ålder och genom att det är ÄD så är risken för att det inte blir komplikationsfritt större än annars.
    Jag menade alltså "... en komplikationsfri VAGINAL förlossning så skulle jag nog föredra en sån ..."
  • Telis

    Lappis, åh ja, berättelser om andra som har lyckats efter att ha ställt sig i adoptionskö, eller på sin tolfte IVF eller genom att äta bara kokt spenat i ett år är det värsta som finns!

  • Telis

    muggles, jag vet faktiskt inte, jag vet inte om läkarna själva vet det faktiskt. Det finns iallafall en ökad risk för svåra blödningar, jag vet inte om det beror på något fysiskt som skiljer sig åt mellan en vanlig graviditet och en ÄD-graviditet eller om det helt enkelt är så att ÄD-mammor oftare är äldre än andra.

    En annan sak som det också finns en ökad risk för är havandeskapsförgiftning men det är ju ingen förlossningskomplikation. Men på grund av det så ska jag på ett extra UL i nästa vecka för att kolla näringsflödet i navelsträngen.

  • Telis

    BS, ja jag vet inte. Är havandeskapsförgiftning också vanligare bland äldre? Annars faller den teorin om att det ska bero på att man generellt sett är äldre.

    Jag har inte hört något från den där kuratorn, men min BM gissade på två veckor och det har bara gått en än så länge.

    När är det du ska på det där köns-UL:et? För visst bokade du en tid för det? Är det sånt 4D-ultraljud?

  • Telis

    Hej Frejis!

    Ja, det kan ju tyvärr bli så att man låter bli att berätta saker men det är ju jättetråkigt, jag vill ju berätta saker för min mamma. Sen förstår jag lite mammas problem också, hon har ett par syskon som är jättenyfikna och frågar och frågar hela tiden, då är det ju inte så lätt för mamma heller att inte berätta.

    Nej, det är ju det där med att man inte har facit som gör att det är så svårt. *suck* Jag har inte fått tid till Aurora än men jag hoppas få det snart.

    Lycka till med provtagningen!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor