• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Liten, vad härligt ni verkar ha haft det i Nice! Men jag kan hålla med om att det är lite "fel" att åka dit när man varken kan svulla i vin eller ost.

  • Telis

    Ore skrev 2009-10-12 20:08:09 följande:


    Sedan vet man ju aldrig vilken nytta det kan göra längre fram. Kanske kommer det inom de närmaste åren härja omkring ett tiotal liknande virus, som man är mer skyddad från om man har tagit det här vaccinet?
    Ore, jag tror nog tvärtom. Eftersom influensorna ändrar på sig varje år måste man vaccinera sig varje år mot årets sort men om man får en influensa har man mycket bättre skydd även mot kommande varianter. Som svininfluensan är nu är den ju väldigt ofarlig, lindrigare än den vanliga influensan till och med även om det är fler som blir smittade. Så det KAN ju vara så att det är bättre att få den nu, när den inte är så farlig, och få ett bra eget skydd. Om man vaccinerar sig nu och den kommer tillbaka nästa år i en farligare muterad form så står man helt utan skydd mot en farlig influensa. Då gäller det ju verkligen att dom får fram ett nytt vaccin igen och så blir det som en ond cirkel med vaccin.

    Om jag inte var gravid skulle jag hellre bli sjuk nu i en influensa som inte är värre än någon annan influensa och sedan bli immun. Som gravid, med risk för lungkomplikationer, så är saken lite annorlunda.

    Jag förstår inte riktigt det där med att det är en solidarisk gärning mot alla i riskgrupperna, huvudsaken är väl i så fall att riskgrupperna vaccinerar sig? När ni vanliga får tillgång till vaccinet ska ju riskgrupperna redan ha hunnit vaccinera sig.

    Nog om svininfluensan, det är omöjligt att veta vad som är rätt och fel, alla får fatta sina egna beslut.
  • Telis

    EA & Snorkis, kramar på er! Köer och väntetider är för j*vla tråkiga.

  • Telis

    Ja, jag ska ju visserligen flytta ut på landet men jag vill nog inte ha en tupp ändå. Särskilt inte en som kallas för "galning".

    EA, ja du, karlar är inte som vi andra tjejer som en kollega till mig brukade säga. Det är väl inget sätt som är rätt och fel men visst sjutton kan man bli ledsen när det känns känns som om man inte är på samma sida och att det där med IVF blivit som "min" grej och inte "vår". Men förhoppningsvis blir han lite mer engagerad när det blir mer verkligt för honom, när ni får träffa läkare och han får allt förklarat för sig osv. Så var det iallafall med min man, han tog till sig saker lite mer när det var en läkare som förklarade för honom än när jag försökte.

    MSW, läskigt med operation men skönt att ha fått en tid. Det är ju lika bra att få det gjort.

  • Telis

    AM, hur klarar du av att gå förbi charkdisken på Ica där det ligger små lamm och kalvar som är (har varit) mycket gulligare än läskiga tuppar?

    Nenne, läste du på FL om tjejen som lyckades på sin tolfte IVF? Dom hade gjort en varannan månad sen 2007 (fråga mig inte hur man orkar eller hur man hinner). Nu när dom lyckades hade dom bytt till Falun och fått en himla massa extrastöd efter ET, jag minns inte alls men det var massor mer än bara proggisar iallafall. Hon hade också fått prova nåt nytt ämne (alltså inte Gonal/Puregon/Menopur) som inte provats i Sverige tidigare. Jaja, först ska du ju göra FET så förhoppningsvis räcker det med det.

  • Telis

    Nenne, ja, jag tycker också att dom verkar så bra på att våga prova nytt och vara engagerade i varenda patient! Fast jag hoppas verkligen att ni slipper träffa dom så värst många fler gånger.

    AM, jo, det är klart att det är annorlunda när man känt dom sen dom var ägg.

  • Telis

    nenne, det kan inte skada! Så länge du orkar förstås. Någonstans finns det ju en gräns för hur mycket man orkar utsätta sig för.

  • Telis

    Ja, det var en Dr B här en bit utanför stan. Kanske kunde han inte komma med några revolutionerande upptäckter men ibland får man ju känslan av att ett galet värde på sköldkörteln eller nåt annat konstigt kan ställa till med en hel massa. Och att dom vanliga läkarna lite för snabbt ställer diagnosen "oförklarligt barnlösa". Man har ju väldigt svårt att acceptera att det faktiskt inte finns något fel utan att det borde vara att dom inte letat tillräckligt noggrant som nenne sa.

  • Telis

    Åh, jag måste lämna er mitt i den intressanta diskussionen. Men vi ses snart igen!

  • Telis

    BS, nu vet jag inte vad professorsgubbar gillar men jag älskar Halwylska! Där kan man boka egna visningar på kvällstid, men det kan ju bli dyrt beroende på hur många ni är? Enl hemsidan kostar det 1650 kr plus 50 kr per person (max 30 pers). Sen kan man gå till Berns och äta.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor