• Lapinette

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Ja vi tjejer kör liksom i ytterfilen och våra stackars karlar försöker i bästa möjliga mån att hålla jämna steg med oss men nu ligger faktiskt jag och maken jämnsides. Fast min första tanke på adoption kom redan vid första IVF'n och då tyckte maken jag var jäkligt pessimistisk som tänkte i de banorna.

  • Lapinette

    AM - det ligger en viss sanning i det du säger!

  • Lapinette

    Jag planerade alltid semestern efter löner och moms tidigare dvs jag behövde vara här. Nu har jag inte hand om ekonomin längre .

  • Lapinette

    Frejis - härligt med överraskningsmiddag!

  • Lapinette

    Bergen ovanför Rivieran är min absoluta favorit. Havet badade vi endast i en gång om året! Vill man ha hav så ska man åka till Grekland istället (min åsikt). Vi hade ju pool så där låg vi och plaskade vid behov eller så går det att bada i de kalla floderna uppe i bergen.

    Ska erkänna att jag knappt varit i Juan-les-pins. Ytterligare ett område som maken inte direkt åker och besöker utan mest åker förbi för att komma vidare utmed kusten. Lyxbåtarna i Antibes går inte av för hackor. En av få hamnar som kan ta emot så pass stora båtar. Vår kompis i Antibes har jobbat på flera av dessa och senast så åkte hon jorden runt på en enorm båt ägd av en rik ryss (han som äger Manchester United).

    Gällande Nice så är det främst trafiken och att det är svårt att parkera som maken inte gillar att åka dit eller bo där.

  • Lapinette

    Sen ett annat favoritområde är Esterel, väster om Cannes mot St Tropez. De röda bergen med slingrig väg utmed kusten, massor av mysiga vikar, söta byar och härliga promenad områden i bergen.

  • Lapinette

    Sorry, jag hakade helt på ämnet Rivieran!

    Snaily - härligt med middag och banankaka efter en jobbig dag!

    Frejis - hur var middagen, fick du plats vid bordet ?

    Liten - låter inte helt fel med vinprovning varje kväll. Vart låg vinslottet?

  • Lapinette

    Liten - det finns en del vin just norröver från St Tropez. Vi åkte gärna till ett ställe där som heter Chateaux de Berne, www.chateauberne.com. Vinerna är inte så speciella men det är ett vackert ställe med en shop som har lite av varje. Sen åkte vi upp till en by i närheten och köpte lådor av vårt husvin.

  • Lapinette

    Piggelin - vi njuter av att vara ensamma och faktum är att jag inte längre har någon panik att få barn. Det är ju inte längre den biologiska klockan som tickar när det gäller adoption.

    muggles - de viktiga är om ni tycker om huset och läget etc och inte er kompis. Visst är det mysigt med kvällsol men det är nog många hus som inte har det. Sen har vi alla olika prioriteringar.

    Vi har morgonsol på vår balkong. Tyckte det var lite trist förut men uppskattar det mer och mer. Frukost på balkongen och om jag vill sola kan jag sitta där och läsa morgontidningen fram till 11.30. Sen är det ändå dags att ta en dusch och dra ut någonstans. De varma sommarkvällarna har vi suttit ute och ätit utan att ha solen i ögonen.

  • Lapinette

    snaily - kanske en resa någonstans där det finns fina kyrkorglar?! Själv har jag ett liknande problem med min bror som fyller 50 år i vinter.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor