• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Lapinette

    Snacka om psykos, tvingade mig ut på en powerwalk och jag tror mina ögon går i kors just nu. Tror jag får avboka mitt funk pass imorgon kväll ... kommer aldrig att palla.

  • sweetstreet

    Telis,
    att köpa vangn här i USa har flera av våra vänner gjort. Inkl Piggis då!
    Och alla har varit nöjda. Priset är vad jag förstått väldigt mycket bättre än i Sverige.
    Fast det beror ju till viss del på vad dollarn står i för kurs också såklart. Ett tag hade vi vänner som kom hit och sprätte pengar som yra knösar!
    Men sedan vände det lite och det bev inte riktigt lika mycket köpfest för vänner som kom senare....
    Men barnvagnar tror jag ändå är billigare här.
    Dessutom har vi haft vänner som bett oss beställa vagn åt dem på nätet (när de vet vilken modell) eftersom det på många online ställen är så att man slipper betala skatt. Så då har vagnen blivit ännu billigare...

  • sweetstreet

    Lappis!
    Ta det lite lugnt!
    Di n kropp har fortfarande en heeeelt annan dygnsrytm!

  • Ore

    Låter smart att köpa en vagn i USA, om ni vet vad ni letar efter

    Sweet: Tror att de flesta vagnar med svängbara hjul går att låsa, alla som jag har kollat på i alla fall. Av teutoniavagnarna så har ju Mistral S fördelen också att det både går att svänga över handtaget åt andra hållet, så att de stora hjulen går först om man ska gå en längre sträcka i sand eller snömodd. Så kan de små hjulen få "släpa". Och vill man ändå ha bebisen mot sig så man ser den så kan även hela insatsen vändas, både ligginsats och sittinsats.

    Som ni märker så HAR jag kollat mycket på Mistral S... Jag blev bara så tveksam till om jag tänkte rätt som ville satsa på en "dyrare" vagn.... Alternativet vore ju en billigare vagn att ha mest som liggvagn... Kanske en med fyra fasta hjul för att kunna plöja igenom ev snömodd under vintern? Sedan får den vara "reservvagn" ifall man ska gå mycket i terräng, och så satsar jag på en sittvagn (utan liggdel) som är mer lätthanterlig.

    Men vad jag kommit fram till under dagen är väl i princip att den stora ekonomiska förlusten blir ju om jag köper en ny vagn som jag sedan inte gillar. Köper jag en billig vagn (cirka 3000 kr) för att testa konceptet, och sedan en dyrare som sittvagn (slipper då köpa ligginsats och åkpåse) så är ju det också drygt 8000 kr. Köper jag en dyrare vagn direkt, och av någon anledning inte gillar den så har ju den ett betydligt högre andrahandsvärde. En Mistral S av fjolårets modell med helt oanvänd sittdel borde jag kunna sälja begagnat för närmare 5000 kr, med tanke på att det säljs två-tre år gamla, välanvända sådana vagnar för cirka 4000 kr. Då skulle jag ju kunna köpa en annan sittvagn, om jag av någon anledning inte gillar den jag köpt.

  • BrudSommar2006

    Igår kom det en mamma med bebis i vagn gående och jag fick en sådan otrolig måste-ha känsla så jag var tvungen att ta reda på vad det var för vagn och idag har jag spanat in den i affären - det måste bli en Emmaljunga Nitro City i white croc med Quadrolift - väldigt otippat men nu bara måste jag ha en sån!

  • Ore

    Hmm, undrar om jag kan framföra till maken att jag borde åka till USA och handla massa bebisgrejer eftersom det är mycket billigare där Då tittar han nog på mig med en "skojar du eller?-min" misstänker jag.

    Muggles: Glömde nog säga att en vecka i solen låter helt fantastiskt, även om du säkert kommer sakna Moa. Det var nog i ett försök att stilla min egen reslängtan som jag valde att ignorera det

    Viiilll åka någonstans. Men snart börjar jag nog få flygförbud, och när bebisen väl är född så lär det väl bli diskussion med maken om jag ska åka någonstans. Vet att han tycker det är helt onödigt att små barn ska behöva resa. (Tror han själv har något halvtraumatiskt minne med onda öron vid start och landning).

    Min lilla systerdotter har förresten blivit inlagd på sjukhuset. Envis maginfluensa har gjort att hon fått dropp. Hon blev inlagd redan sent igår kväll, men det hade inte full effekt då eftersom kanylen någon gång "halkat ur" litet och droppet la sig i armen som en svullnad... Andra systerdottern har också åkt på maginfluensan, men hon har ju inte varit sjuk så länge än. Hoppas det inte blir så illa med henne...

  • Ore

    BS: Det kanske är SÅ man ska leta vagn alltså Har själv inte fått någon sådan känsla, inte helt apropå i alla fall. Mer av "usch, en sån vagn vill jag absolut inte ha" - känslor...

  • Ore

    Telis: Jag tror att RUL:et kommer gå strålande, Televinken kommer ligga där och vinka åt dig och må finfint Håller tummarna för det!!!

  • Telis

    Lappis, jetlag är inte leka med! Jag är förresten djupt imponerad av att ni lyckades hålla er vakna ända till kl 9 igår.

    BS, jag googlade på den där Emmaljunga och tycker att den ser ut som alla andra nu för tiden. Vad var det som gjorde att du fastnade för just den?

    Ore, stackars lilla systerdottern, hoppas att hon mår bättre snart och att det blir ett litet äventyr att ha legat på sjukhus.

    Ja, man hoppas ju verkligen att RUL:et går bra men eftersom vi har sett ett på nära håll, ett av våra bästa kompispar, där det gick dåligt så törs man inte ta ut något i förväg. Tack för tummarna!!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor