• Lapinette

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Hur kunde jag missa - tröstekramar och en hel låda med vin till snaily!!!

  • Lapinette

    Förresten hur länge skulle Sweetan vara iväg på semester?!!!

  • Lapinette

    Har redan sagt till soctanten att barnet kommer att gå i franska skolan. Kanske var det dumt sagt på första infomötet men vad fasen hur i hela fridens namn ska annars barnet kunna umgås med farmor och den släkten? Nå väl, vi får ta det problemet när det kommer först ska vi gå kursen på svenska!

  • Lapinette

    Paret som inte blivit godkända som adoptivföräldrar hade även fått höra att det var för sköra?!

    "Vi har varit på vårt sista möte inför att utredarna skall skriva deras rapport. De har meddelat oss att de inte kommer att godkänna oss. En negativ sak är min frus svenska, eftersom hon inte är från Sverige utan från Kenya, och har bott här i bara 5 år. En annan sak är att vi är för sköra enligt utredarna, men då jag försökte få dem att specificera vad de menade med det, så kunde de inte".

  • Lapinette

    Sorry, jag har helt hakat upp mig på det där med språket.

  • Lapinette

    Telis - trist med hostan! Snart kommer du att hålla grannarna vakna av barnskrik . Själv hörde vi vår granne skrika högt på deras typ 4-åring. Sen hörde jag lilltjejen gråta förtvivlat. Händer väldigt ofta men bättre nu än för ett år sedan ... då var det dagligen.

    Ore - självfallet kan mycket hända i livet som gör att planerna inte införlivas men jag och maken kommer att ha svårt att stå inför soc och säga att det enbart är svenska som gäller i vårt hem. Som sagt, vi har redan klargjort att åtminstone 2 språk är ett måste. Sen får de tycka vad de vill! Maken tog upp vilka sidor i det materialet han har läst på om adoption som talar för fler språk i familjen. Hon blev paff och skrattade ... hoppas vi får henne som vår utredare.

  • Lapinette

    muggles - sorry, är skitdålig på att dra lögner.

    Sen som sagt, vet jag andra par som fått adoptera som inte pratar svenska hemma. Har bl a fått lite kontakt med en tjej som är gift med en fransman (och genomlevde den där kursen) och de pratar franska hemma.

  • Lapinette

    Frejis - snart är det dags! Hur mår du och har du fått något svar på proverna du tog?

  • Lapinette

    Frejis - vad jobbigt det låter - KRAM! Förstår känslan att få vara ensam när man mår dåligt.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor