• mandabubbla

    Oroar mig för svägerskans dotter

    Det är ett drygt år tills jag o min m2b ska gifta oss, men jag funderar redan nu på de praktiska lösningarna till problemen som jag redan nu vet om.

    Det jag funderar mest över är detta med barnen. Det finns ju redan massor av trådar i ämnet, men mitt problem rör egentligen bara ETT av alla barn i släkten.

    Jag är äldst av mina syskon och ingen på min sida av släkten kommer ha med sig barn som är under 15 år. Dessa barn är naturligtvis välkomna eftersom jag kommer ihåg att jag själv tyckte det var trevligt med bröllop i den åldern.

    Dock har min svägerska tre döttrar, varav den mellersta är en riktig mardröm (i mina barnlösa ögon sett). Speciellt i stora sammahang; fester, middagar etc. så är det alltid hon som hörs och syns mest. Hon är helt enkelt outröttlig och sitter aldrig stilla!
    Tjatar, skriker, hoppar och stampar i golvet utan att föräldrarna säger till.

    Jag vill gärna ha barn och ungdomar med på mitt bröllop, men jag vill ogärna ha med ett barn som beter sig på ovanstående vis.
    Och naturligtvis kan jag ju inte bara bjuda två av hennes tre barn, och jag vill heller inte ha ett barnlöst bröllop pga av ETT bångstyrigt barn.

    Till saken hör att min svägerska lätt blir sårad och så fort man nämner hennes barn, eller ex. kramar hennes barn utan att man frågar först blir hon otroligt stött och tror att man försöker framställa sig själv i bättre dager jämte henne.

    Hur löser jag det här?

  • Svar på tråden Oroar mig för svägerskans dotter
  • mandabubbla

    tack för era svar!

    vad skönt att ni rek. barnvakt på festen för det är något som jag själv också tänkt på!

    Jag vill gärna ha festen utomhus om vädret tillåter, och då kan man ju göra det lite roligt någonstans i en dunge för barnen där de kan leka och klättra på ''äventyrsstigar'' och liknande?

    Eller om det blir inomhus, placera barnen i ett rum eller lite avskilt på sidan om.

    Min dröm skulle ju vara att göra även barnen delaktiga under den här dagen så att bröllop blir något som de kan uppskatta och tycka är trevligt på framtida bröllop.
    Dessutom tänkte jag att man kanske kan ge barnen lite uppgifter under dagen/aftonen. När barn känner sig behövda och delaktiga brukar de väl inte pocka på uppmärksamhet lika mycket?

    Någon idé på uppgifter? Blomflickor - kasta blommor längs gången, dela ut kakor under minglet... Andra idéer?

  • mandabubbla
    Tessthemess skrev 2009-08-16 17:40:45 följande:
    Måla en tavla till brudparet i ett separat rum under festen kanske? Det håller dom lite aktiverade precis runt maten där.
    Gud vad smart!! Motiverade barn kan ju måla i en evighet!
    Jättebra förslag!!
    Tack!
  • mandabubbla

    tack så mycket för era förstående svar! har läst andra trådar som handlar om barn, och det verkar vara en känslig fråga just i samband med bröllop.
    Men som jag sagt, jag vill ju gärna ha med barn på bröllopet!

    Flickan är 6 år och kommer alltså vara 7 år när det är dags. Som BlomAnna skrev så hinner det ju hända en hel del på det året, och hon kanske inte alls kommer vara på samma sätt när det är dags.

    Passionsblomman; ja, det känns ju faktiskt som det bästa alternativet att se till att det finns någon vänlig själ på festen som är just barnansvarig. Vill ju gärna att föräldrarna ska kunna slappna av också och kunna ha roligt utan att bli avbrutna av ''mamma, mamma!!'', ''pappa, pappa!!''. Och speciellt senare när det blir alkohol att barnen inte behöver vara mitt där det händer, utan kan gå och mysa med en film eller så.

    Aeternum: Det allra bästa vore förstås en mix av barnansvarig och att prata med min M2B's syster. Och det kanske är som du säger, att hon tar illa upp för att hon är väl medveten om att hennes dotter är en handfull.

    Och vill bara påpeka att varken jag eller m2b ogillar dessa barn - tvärtom!! Det är ju därför vi vill att de ska vara med och fira tillsammans med oss!


    Tack igen för era kloka svar!

Svar på tråden Oroar mig för svägerskans dotter