Tårtmonster-tråden del 11.
Hej alla tårtmakare!
Jag var här och bad om tips för ett tag sedan när jag skulle göra tårtor till en studentmiddag, och nu skulle jag behöva lite tips och råd igen. Om ni vill och har tid alltså :)
Min mamma fyller snart femtio och jag har fått i uppdrag att baka minst en stor tårta (vi blir många) och jag har idétorka när det gäller... ja, i stort sett allt.
När det gäller fyllningar skulle jag vilja ha något som inte är mousse, utan något mer i stil med kräm eller fluff, gärna syrliga eller fruktiga smaker. Jag hittade ett intressant recept på vaniljfluff som jag skulle kunna använda, men jag vet bara inte vilken smak jag skulle kombinera med. Helst skulle jag vilja ha en riktig smakexplotion och inte något alldeles för "safe" om ni förstår vad jag menar. Det enda jag igentligen vet är att det inte får vara för sött. har ni några idéer?
Finns det något bra att täcka med som man kan göra själv? som inte är sugarpaste, för det tycker jag är för sött...
tack på förhand!