• zeldae

    Hur funkar det om man vill bjuda många till kyrkan men inte alla till efterföljande middag?

    Vi vill gärna bjuda många till själva ceremonin, tex arbetskamrater och inte så nära vänner. Helst skulle vi så klart vilja att alla även kunde komma med på middagen, men pga vår budget kommer vi bara att kunna ha ca 70 gäster. På kyrkogården finns plats för mingel och brudskål direkt efter ceremonin, där vi tänkte att alla kan mingla. Frågan är, hur få folk att fatta att inte alla är bjudna sedan, utan att det blir pinsamt? Man kan ju såklart skriva välkommen till ceremonin och efterföljande brudskål. Men kommer folk att fatta. Eller blir det väldigt pinsamt när de minglar och pratar och vissa ska på middag och andra inte?
    Vad är seden i Sverige? Vet att utomlands är det ganska vanligt att fler kommer till kyrkan, men det kanske inte är vanligt i Sverige? Vi har inte bestämt än hur vi ska göra. Vad som blir smidigast, så vi är mkt tacksamma för alla tips och info! :)

  • Svar på tråden Hur funkar det om man vill bjuda många till kyrkan men inte alla till efterföljande middag?
  • zeldae

    Jag trodde inte heller att man kundu mingla på "kyrkogården", men denna kyrka har som en liten terass, som är perfekt för en skål och mingel. Det var kyrkovärden som påpekade detta, på rundvandringen, att de brukar ha det där. Dessutom så har inte kyrkan gravar eller så, ligger i stan. Annars håller jag med om att det skulle vara morbidt att mingla runt bland gravar..om man inte är medlem av familjen Addams.. ;)

  • zeldae

    Jo, kyrkan är öppen för alla, men hur meddela alla när och var, det är det som är kruxet. Och just folk man kanske inte är så nära... På jobbet kan man förstås berätta muntligt. Därför håller vi på och funderar separata inbj kort eller inte och så. Ett tips jag såg på en annan länk är att annonsera i tidinen. En ganska bra ide, men det kostar pengar och man får hoppas att alla läser det...
    Nån annan med erfarenhet av detta?

  • zeldae

    Ha ha, som sagt, så finns det inga gravar och det är ingen kyrkogård utan en terass under kyrkan, väldigt fin som en trädgård. Just denna kyrka har inga gravar, kanske för att den ligger på en kulle i stan. Vi hade inte tänkt att ha mingel där alls, utan som brukligt brudskål så fort vi kom till festplatsen, men kyrkvärden visade mig terassen och föreslog det.
    Då tänkte jag att OM vi bjuder folk till bara kyrkan, så kan man avsluta det med lite mingel och skål.

    Men nu tror jag att jag lutar mot annons och muntligt, verkar vara en bra ide. Och som 27 juni sa, så kostar ju inbjudningskort också.

    Tack för alla tips och kommentarer!

Svar på tråden Hur funkar det om man vill bjuda många till kyrkan men inte alla till efterföljande middag?