Inlägg från: snuttfia |Visa alla inlägg
  • snuttfia

    MAJ 2010 del 3

    Dubbelhäftande tejp är super! Men vet inte om det sitter jättebra i vikningen om jag färstod rätt vad du skulle fästa? Kanske göra två hål genom alla papper och dra ett tunnt band/fint snöre genom och knyta rosett på utsidan? Snyggast är ju om man använder något som gör runda hål, det finns såna som är som en pinne med hålgörare i ena änden och så hamrar man på den så blir det ett fint hål där du vill ha det... Fast är osäker på om det var det du funderade på... Om det inte är i vecket så gå på hobbyaffär och köp dubbelhäftande tejp för det är bra till allt!


    pingst2010 skrev 2009-09-26 20:19:31 följande:
    Jag provgjorde ett inbjudningskort igen !!! hopplöst va bökigt att få det som man tänkt sig. Tänkte först sy en söm i mittvecket och binda fast kort, tunt rosa blad och textbladet. Men blev inte så fint , sen pröva jag och limma med limpistol men då gick det inte och vika . . .Så det sluta med att jag bara limma de , tror att det ska sitta bra så, får se imorgon. Hur har ni andra gjort med det om ni har flera papper ??
  • snuttfia

    Hejsan Cilia, pettan och Muulin, välkomna hit!

    Vi berättade typ dan efter vi förlovade oss. Det var ju som inget riktigt frieri utan vi hade ju varit överens länge om att vi skulle gifta oss "nån gång" men vi förlovade oss officiellt 15 maj så att det skulle bli precis ett år innan vigseln. Så tycker hans släkt det ska vara, att man ska gifta sig senast ett år efter förlovningen. Inte för att vi bryr oss så hårt men det var ju lite praktiskt med bara ett datum att komma ihåg då Vi får varje höst annars kolla upp vilket datum vi blev ihop för ingen av oss minns det annars, har missat flera årsdagar faktiskt... Och nu drar det ihop sig till den nionde, ska se om vi kommer ihåg den då

    Sen råkar det bara vara så att min lillebror fyller år den 13 maj, tärnan fyller 30 samma dag vi gifter oss och mina föräldrar har bröllopsdag den 17 maj... Hmmm... Mycket att fira då iaf...

  • snuttfia

    Martinaa, klart du ska stanna här även om det inte blir i maj :) Jag är som sagt var jätteförälskad i lokalen, noterade att matsalen var lite knölig men tycker inte det går så mycket. hur många blir ni? Vi är ju max 40 så det behöver inte bli så trångt för oss. Plus att jag inte tror att vi behöver utrymme för spex (tror jag, vet ju inte vad toastmadame hittar på för bus). Fast å andra sidan har jag väldigt svårt att se framför mig hur mycket plats det tar att knöla in 40 pers och hur borden behöver stå, jag är nog inte så noga med det. Bryr mig mer om att det ser snyggt ut och att allt matchar och att atmosfären är rätt. Står det mot regementet? Har ni varit och kollat där än? Vad är för och nackdelarna med det stället? Skriv en lista eller känn efter. Ofta får man ju en känsla och då tycker man kan gå på den, man kan ju omedevetet ha snappat upp nån detalj som man inte riktigt kan beskriva i ord och det kan vara nog så viktigt. Hoppas ni kan bestämma er iaf för det är skönt när det är gjort och man kan koncentrera sig på annat :)

    Kul med så många nya i tråden. Ska bli så kul att följa alla till maj och höra om era härliga bröllop sen när man vet all planering som ligger bakom. Tänk vad olika allas bröllop kommer att vara! Jag längtar som en tok jag.

    Däremot har jag helt tappat lusten att kolla brudklänning. Kom på att jag inte ville ha den jag bestämt mig för, tror inte den är smickrande och orkar inte leta nåt nytt. Får inte ihop det med tärnan så vi kan åka och prova heller, mest för att jag tappade lusten lite av nån anledning. Ska åka en weekend till tyskland (Kiel) i slutet av okt med tärnan, kanske man kan prova lite där? Får väl se... Försöker iaf promenera så mycket jag kan på dagarna nu för att komma i bättre form, hinner inte till gymmet som jag tänkt och äter dåligt så dags att skärpa sig! Nåja, lusten återkommer nog igen snart om jag känner mig rätt, har mycket annat att tänka på just nu.

  • snuttfia

    Hallåj! Vad mycket det var att läsa idag, kul!

    När det gäller blommor så är jag inne på pioner, älskar dem! Kanske några ranukler för att fylla ut lite och något småblommigt. Tror jag skulle nysa ihjäl mig av liljekonvaljer, de luktar starkt! Men de är supersöta. Tulpaner är ju både fina och billiga men jag tål inte dem heller tyvärr... Köper dem ändå på våren och så nyser jag och nyser jag tills de vissnat men kan ändå inte låta bli

    Jahapp, vad mer då. Kul att ha beställt klänning också :) Vill gärna se bilder sen!

    Festhäftet ska visst min toastmadame göra, jag skulle bidra med bordsplacering och lite text om alla som ska komma. Sen ska jag göra omslaget också, men det har jag inte sagt än, vill inte att hon ska upptäcka exakt hur petig jag är redan nu :-P Men jag vill nog gärna att allt ska matcha hyfsat iaf.

  • snuttfia

    EmMagnus: Vad kul att man kan inspirera nån, även om jag inte har nån aning om hur jag lyckades med det Nyfiken på resultatet också såklart. Klänningen var superfin! Me like!

    Asch då, nu blev jag ju pysselsugen, men dat är nog dags att hoppa i säng ändå... *gäsp* Visst känns det i kroppen att det är mörkt längre nu, eller är det bara jag som blir så här trött just när man märker att det är höst? Ändå är jag uppvuxen långt uppe i mörkaste Kiruna och borde vara van men nä, jag är helt enkelt ingen höst/vinterperson...

    Sussa sött alla goa tjejer :) Jag tänker drömma om en klänning som passar mig perfekt och sen när jag vaknar ska jag rita av den fort som bara den och så kan jag beställa på studs innan jag ändrar mig Drömma kan man ju iaf!

  • snuttfia

    Jag kan inte se varför man inte skulle få ha instrumental Rammstein eller något annat instrumentalt överhuvudtaget... Det är väl om det är text som inte "passar" i kyrkan som det skulle vara nåt problem. Däremot brukar det vara problem med musik på cd i en del kyrkor har jag sett. Men då ni inte gifter er i kyrkan är det ju inget problem Jag tycker också om Rammstein fö så jag tror nog det blir skitbra :) Kul med personlig vigsel. Jag har lite problem med det där att göra den personlig, jag kommer inte riktigt på vad som är vi i dessa sammanhang. Hade jag fått välja hade det blivit nån galen hippievigsel med gamla keltiska inslag men det kändes jobbigare att fixa än det smakar liksom. Plus att sambon nog inte gått med på det :P Tror att det blir fint nog ändå och kommer att vara grymt lycklig när jag får bli fru oavsett hur det ser ut :)


    jaao skrev 2009-10-06 22:29:53 följande:
    Jag tycker mörklila fungerar fint på våren! min absoluta favoritfärg!Bluebride--- Vi gifter oss inte i kyrkan som tur är men jag kan inte se varför de inte skulle tillåta dem...aja det ska alltid vara så märkvärdigt i svenska kyrkan, tycker de förbjuder hejvilt bara för att de kan haha
    Ujuj, jag måste piffa nu, ska ta passfoto och är säker på att jag kommer att se ut som en idiot på det. Jag var så snygg (och ung) på förra så det straffar sig nu, hehe... Kommer att få se ut som en trött tant i 10 år nu eller vad det nu kan bli...
  • snuttfia

    Åh, nu blev jag avis... Kan du skicka några bullar hitåt? Tänkte just gå och göra kaffe så då passar det ju utmärkt med bullar till! Snälla... *hundögon*


    Avalon75 skrev 2009-10-09 14:47:32 följande:
    Stress gör ingen människa glad! Jag coolar ner, småläser här emellanåt och käkar kanelbullar istället.
  • snuttfia

    vi har bokat ett rum där vi ska ha festen åt de som tar hand om våra barn (har inte bestämt vem det blir än), det kommer vi att betala också såklart. Annars kommer jag nog att ringa ett par ställen och höra om man kan få en bra deal om man hänvisar folk dit och så bara skriva en lista på förslag på hemsidan på nätet så får folk bo där de vill sen. Olika personer har ju olika önskemål på boende antar jag så det är enklast så. Det finns även ett par rum till på stället som vi inte boka och jag tror jag ska hinta de som har mindre barn om att det finns så är det enkelt för dem att gå upp och natta och sen komma ner på festen igen om de vill.


    johi77 skrev 2009-10-12 14:56:24 följande:
    Har använt min lediga dag till att ringa runt. Oj, vilken tid det tar men barnen är glada över att få äta glass och se på film Bra morsa *hmmmm*Nu är iaf frisören helt bokad. En supergo tjej som jag känner, hon gör sminket också. Jag har ringt runt och håller på att prel.boka boenden för våra gäster. Jag uppskattar att det är runt 30 pers som kommer vilja ha boende fre-sön. Någon annan som har det så? Hur gör ni/skriver ni i inbjudan?
  • snuttfia

    Sitter lite och petar lite halvhjärtat i hemsidan nu, känner mig aningens oinspirerad och funderar vad man ska skriva. Vill ni länka till era sidor om ni hunnit börja på dem så jag får tjuvtitta och få lite inspiration? Ni kanske kan inboxa mig om ni vill vara hemliga än? Om ni inte börjat på den enn men ska ha en, vad tänkte ni ha för info på den? Förslag på olika sidor man kan ha. Jag har bara en om oss, en med praktisk info och en med meny och matrelaterad info än. Eller jag har inte skrivit nåt på dem än, bara lagt upp dem med lite kladdskrivet på dem än. Nåt mer kul man kan ha där?

    Kul med snälla människor som bjuder på servetter och kuvert, då blir man faktiskt jätteglad!

    Jag har fått fler provkort nu, från Vistaprint, det var fin layout på dem men trycket var inget vidare. Tror faktiskt jag kan skriva ut bättre på vår gamla färgskrivare... Lite besviken är jag. Kanske jag ska pyssla ihop dem själv istället. Det är inte men jag har aldrig tid för pyssel. Just nu sitter jag och tentapluggar och snart börjar jag med uppsatsen och tiden bara flyger förbi! känns som om jag halkat tillbaks i planeringen iom att jag inte ville ha den klänningen jag bestämt mig för och vi har ju inget fixat utom lokal och kyrka bokat. Jo, toastmadame och tärna förresten. Men ändå...

Svar på tråden MAJ 2010 del 3