• gumzan

    JUNI 2010

    Är det någon mer därute än jag som ska gifta sig i juni nästa år?

  • Svar på tråden JUNI 2010
  • Bischi

    Vi betalar faktiskt dyrt för vår lokal, ca 13 000, men det var drömlokalen! Vi var tvugna att hitta en lokal för över 100 pers och vi ville kunna ta med egen dricka. Denna lokal hyr man hela helgen och så sköter man sig själv. Det finns kök och stolar och bord ingår, sen får man välja vilken catering man vill. Jag tror och hoppas att det kommer vara värt pengarna!

  • MallaA
    BrideBecks skrev 2009-09-25 08:14:52 följande:
    Vi betalar inget för själva festlokalen utan betalar ett kuvertpris där "allt" ingår.
    Vi betalar inte heller för lokalen utan betalar kuvertpris. Det känns skönt att göra så eftersom att vi inte bor i Visby där vi ska ha bröllopet. Då fixar de där mycket och vi behöver inte göra så mýcket själva.

    Vi kommer skicka ut våra inbjudningar i januari. Vi skickar ut dem så tidigt eftersom att vi ska ha bröllopet i just Visby. Gästerna måste ju få tag på båtbiljett och boende innan alla turister. Nu ska vi i och för sig preliminärboka boende åt dem, men det är nog ändå bra att skicka ut tidigt om någon vill boka in sin semester vid bröllopet.
    Annars tror jag egentligen att man ska skicka ut inbjudningar 3 månader innan enligt etikettsreglerna.
  • JBB

    Eftersom vi ändå åkte i närheten av festlokalen idag så beslöt vi oss för att åka förbi och kika på huset på utsidan. Jag kan inte säga att jag blev glad men jag blev inte besviken heller. Lokalen ligger väldigt centralt vilket jag såg som negativt, däremot finns det en park i närheten med gungor etc. Och på deras hemsida står det att lokalen är anpassad till 150pers, har ett fungerande kök och scen. Vi får betala 500kr för fredagen (för att fixa dukning, dekorationer etc) och 2000kr + depositions avgift på 1000kr för lördag till söndag. Helt okej pris anser vi men det är det här med läget, är läget allt?

    Vi har planer på att skicka ut inbjudningarna antingen vid jul eller i början av januari. Vi har många i familjen, släkten och vänskapskretsen som blir fullbokade snabbt på somrarna. Så det känns klokare att berätta det innan. Vi har ju bara berättar för några få vänner, och fästmannens syster att vi gifter oss. Har ni berättat för många att ni gifter er?

  • MallaA

    När vi förlovade oss var det många som undrade när vi ska gifta oss.
    Vi svarade då att det skulle bli inom ett år och sen har de självklart fortsatt fråga om vi bokat datum och så och då har vi berättat. Så i vårt fall vet väldigt många och jag vet att familjen, släkten och många nära vänner bokat in datumet. Sen finns det säkert de som inte vet om att de kommer att bli bjudna och för dem är det väl kanske extra viktigt att få en inbjudan tidigt.

  • gumzan
    Tausen skrev 2009-09-25 09:10:34 följande:
    Tänker nog beställa från millybridal (de flesta som beställt där verkar nöjda) Kolla kinaklänningstråden.
    Jag har kollat in Milly oxå och av alla tusentals klänningar osm var där så hittade jag faktiskt ingen som var sådär WOW! helt otroligt egentligen. Jag har inte sett mig som kräsen men man börjar ju undra när man inte kan hitta någon där :)
    Landy har oxå fler tärnklänningar än Milly. Men de jag har pratat med som beställt från Landy är oxå nöjda.
  • Tausen
    gumzan skrev 2009-09-26 09:53:50 följande:
    Jag har kollat in Milly oxå och av alla tusentals klänningar osm var där så hittade jag faktiskt ingen som var sådär WOW! helt otroligt egentligen. Jag har inte sett mig som kräsen men man börjar ju undra när man inte kan hitta någon där :)Landy har oxå fler tärnklänningar än Milly. Men de jag har pratat med som beställt från Landy är oxå nöjda.
    Jag har fått känslan av att flest varit nöjda med milly, men de kan tydligen sy upp vilken klänning som helst om man skickar in bild...tror jag. Är jätte svårt tycker jag. Lite läskigt att beställa från kina är det ju, tänk om det inte blir bra...
  • gumzan

    de klänningarna du hyr eller köper i affären är till 90% beställda i Kina fast av företag. Så det är "samma" klänning. Några av försäljarna på Tradera eller sidor på nätet köper just från Kina företagen fast man får lägga några tusen lappar till då :)
    Båda Milly o Landy syr upp efter bild, fast jag har inte hittat WOW klänningen på bild heller :( suck har hittat såna som är fina och som jag kan tänka mig.

    Så min plan är att gå till affären (finns bara en här i Kalmar) och prova lite för att se vad man passar i osv.

    Jag har inte hört någon som har varit missnöjd med Landy eller har du det? Men jag har hört mycket gott om Milly, det hade varit bra om de hade haft fler tärnklänningar dock. Jag ska betala min tärnas klänning för att hon ställer upp såå mycket med smink och hår och pyssel....


    Tausen skrev 2009-09-26 12:02:33 följande:
    Jag har fått känslan av att flest varit nöjda med milly, men de kan tydligen sy upp vilken klänning som helst om man skickar in bild...tror jag. Är jätte svårt tycker jag. Lite läskigt att beställa från kina är det ju, tänk om det inte blir bra...
  • Bischi

    Har nu börjat fundera lite på klänning och funderar på hur mycket det är värt att lägga. Jag hittade en som jag verkligen tyckte om som kostade 8000 kr, jag tycker det lät lite dyrt, någon som vet vad som är "normalt"? Jag förstår ju att det finns i alla prisklasser, men hur mycket är ni själva villiga att lägga tro?

  • gumzan

    Hihi ååå det finns så vackra klänningar som kostar så mycket, om man vore miljonär vad enkelt det skulle va :)

    Men nu är inte så fallet, jag tänker köpa från ett av Kinaföretagen som syr upp klänningar. Så jag tänker max lägga 3500 med underkjol inräknat. Först var jag lite skeptiskt men jag har läst mycket omdömen här på forumet och det verkar ok. 95% verkar nöjda.

Svar på tråden JUNI 2010