• 090208

    bjuda folk man inte känner?

    Tycker det är helt ok att dela på par, vad ska man på ett bröllop att göra när man inte känner nån. Inte sjysst mot dina kompisar som inte får plats.

  • 090208

    Haller med till 100!


    kärlekspar skrev 2009-11-24 14:17:30 följande:
    Håller med där, paper feed. Skulle heller inte kännas bekvämt att vara på en fest där man inte känner nån..."BARA FÖR ATT DET SKA VARA SÅ"
    Jag kan forsta att man vill bjuda bada for man tror man maste halla pa etikettregler som man i andra fall inte bryr sig mycket om i Sverige.
    Och visst ar det trevligt om min man far folja med, eller tvartom.
    Med vad jag inte kan forsta ar tjejer (oftast) som inte skulle ga pa en kompis brollop for att ens karl inte far folja med. Sorry, men han ar inte lika viktig for andra som han ar for dig... Jag hade inte alls blivit besviken eller sur, aven om andra respektive varit dar. Dom respektive kanske umgas mer med brudparet, och dom kanske, som i det har fallet, helt enkelt inte kan bjuda sina vanner for att jag ska slapa med mig karl.
    Tycker det ar lite sjalviskt att tacka nej for att man inte far ta med sig respektive. Man sitter val inte ihop heller!
  • 090208

    Precis den typen av svar jag forvantade mig. Naja.

  • 090208

    Skönt att man inte är ensam...
    Katarina Michael skrev 2009-11-24 19:44:51 följande:


    Jag känner så här, har nan aldrig träffat den respektive så finns de ingen anledning till att bjuda den heller.Är kompisen förhållande seriöst så borde de ju vara självklart att man oxå träffas innan! Annars kan man ju undrar lite varför man inte träffat om de nu är så seriöst...Dvs har man seriöst förhållande och själv mån om sitt eget förhållande behöver man aldrig riskera att inte bli bjuden som ett par....Låter kanske hårt, men hoppas ni förstår vad jag menar?
  • 090208

    Ojoj, haller med om ALLT. Bra skrivet!

    (By the way, VEM ar den dar Ribbing??)
    Paper Feed skrev 2009-11-25 08:39:36 följande:


    Oavsett vad tanten Ribbing (som för övrigt borde sälla sig till oss andra på 2000-talet) säger så tycker jag att det är en fånig regel. Jag kan sätta min vänstra fot på att de flesta killar hellre sitter hemma framför teven än att tvingas släpas med på ett bröllop där dom inte känner någon.Skulle någon tacka nej till vår inbjudan p.g.a. deras respektive inte var inbjuden så skulle jag nog höja på ögonbrynen lite. Nu kommer vi ju visserligen att bjuda båda i de par som är etablerade, men vi kunde likagärna haft platsbrist och valt att bjuda fler vänner istället för vänners respektive.Det spelar för övrigt ingen roll om det är en så kallad "kärleksfest", bara för att man gifter sig och väljer att ha en fest för att "fira sin kärlek" så betyder det inte att man inte anser att andras förhållanden är minst lika viktiga. Allting är inte så svart och vitt, det ena utesluter liksom inte det andra.Men för att svara på TS ursprungsfråga, ja...vi bjuder massor av människor som vi inte känner på bröllopet. Han känner inte all min släkt eller alla mina vänner och jag känner inte hela hans släkt och alla hans vänner.
  • 090208

    Common sense.
    Katarina Michael skrev 2009-11-26 16:51:56 följande:


    Därför anser jag, har man aldrig träffat den respektive i frågan, så är de väl självklart man heldre väljer att lägga sina pengar på en vän istället.Att betala upp mot 1000kr för en person som är tillsammans med en vän, men som man inte har träffat (både mitt och vännens fel, eller helt enkelt för att förhållandet är nytt) så är de väl inte konstigt att man heldre bjuder en vän än den respektive man aldrig träffat.
  • 090208

    Hade nog valt att spendera dom pengarna på bröllopsresan etc, to be honest... Även om jag hade haft råd så vete fan om jag bjudit dom.

    Ingen i min bekantskapskrets ifrågasatte. Tror det skiljer sig mycket på folk. För vissa är det otänkbart, för andra helt normalt. Uppenbarligen.

    Hur kan det då vara ok att inte bjuda barnen?? Som är mycket viktigare i en människas liv.


    Hemlig2009 skrev 2009-11-27 16:24:03 följande:
    Nej, i min värld är det bara oartigt. Då är det bättre att spara några månader extra för att ha råd med de extra tusenlapparna. För så många okända respektive kan det ju inte handla om?!
Svar på tråden bjuda folk man inte känner?