• May2010

    bjuda folk man inte känner?

    Som titeln lyder. Hur många av er bjuder kompisar som har med sig partners ni aldrig träffat? Jag har en del gamla goda vänner som jag sällan träffar och då bara utan deras killar. Sedan är det telefonkontakt osv. Självklart måste de ändå bjudas med partner, vilket gör att jag får tre killar jag aldrig träffat som "mina" gäster - när jag bara har plats för 30 allt som allt. Hade ju hellre haft tre fler tjejkompisar istället... De har alla bott långt borta, det är därför det blivit så här.

  • Svar på tråden bjuda folk man inte känner?
  • Sebastiána

    Jag tycker inte att man ska dela på par, men jag förstår hur du känner!

  • Trasan99

    Vi har pratat om liknande situationer, men jag skulle själv bli jätteledsen om min fästman blev bjuden på bröllop och jag inte blev medbjuden, eller tvärtom. Är man ett etablerat par tycker jag att man bjuder båda.

  • May2010

    Tack, precis. Självklart bjuder jag båda - är bara lite trist när vänner och släkt faller bort pga platsbrist när det ska komma folk man aldrig träffat.
    Inget att göra åt.


    Sebastiána skrev 2009-11-23 21:15:39 följande:
    Jag tycker inte att man ska dela på par, men jag förstår hur du känner!
  • KatjaB

    om de varit ihop länge eller bor ihop så tycker jag att man bör bjuda båda. själv har jag en kompis vars pojkvän är en idiot (ursäkta uttrycket, men ja, faktiskt), men man får ju liksom honom på köpet så han är också bjuden på vårt bröllop.

  • fjutjur brajd

    Se det som en möjlighet att lära känna deras pojkvänner! Om det är bra vänner så kan det ju vara kul även om jag absolut förstår hur ni känner. Men som du säger, det är ju inte så mycket att göra åt. Att bara bjuda en i ett etablerat par tycker jag skulle kännas jättemärkligt.


    Kanske finns det möjlighet att träffa pojkvännerna någon gång innan bröllopet.. Ifall ni inte är helt upplagda för att lära känna nya människor på er stora dag


  • 090208

    Tycker det är helt ok att dela på par, vad ska man på ett bröllop att göra när man inte känner nån. Inte sjysst mot dina kompisar som inte får plats.

  • Malla och Mojje

    Det är nästan oundvikligt att det blir så. Vi får också med en del personer vi inte känner men det märks kanske inte så mycket då vi har ganska många gäster. Kan dock bli jättefel om man bara bjuder den ena parten i en relation!

  • Cylt

    Vi kommer också få med en hel hög med respektive som vi inte har någon/rätt dålig relation till, vilka "tar plats" för vänner som hamnar utanför rimlighetens och budgetens ramar. Som (nästan) alla andra redan slagit fast skulle jag inte dela på etablerade par. Skulle jag få en inbjudan ställd till bara mig, skulle jag, av respekt för min sambo, inte gå. Om han är medbjuden, men får förhinder är en annan sak, så självklart kan jag gå på partaj utan honom.

  • Mamli

    Vi bjöd såklart sambons barndomskompis. Men jag tycker inte alls om att han tar med sin flickvän! Vi har aldrig träffat henne, hon ska tydligen vara väldigt tyst och hon verkar inte nåt intresserad av att ens träffa oss en gång innan.

    Hade de inte vart hans barndomskompis hade hon aldrig fått komma.

  • Hemlig2009

    Hon kanske är världens gulligaste men väldigt blyg? Det kan ju inte vara så stora fel på henne om din sambos barndomskompis är tillsammans med henne, eller?

    Jag skulle aldrig få för mig att vara så oartig att bara bjuda den ena i ett par.


    Mamli skrev 2009-11-24 10:35:15 följande:
    Vi bjöd såklart sambons barndomskompis. Men jag tycker inte alls om att han tar med sin flickvän! Vi har aldrig träffat henne, hon ska tydligen vara väldigt tyst och hon verkar inte nåt intresserad av att ens träffa oss en gång innan.Hade de inte vart hans barndomskompis hade hon aldrig fått komma.
Svar på tråden bjuda folk man inte känner?