• May2010

    bjuda folk man inte känner?

    Som titeln lyder. Hur många av er bjuder kompisar som har med sig partners ni aldrig träffat? Jag har en del gamla goda vänner som jag sällan träffar och då bara utan deras killar. Sedan är det telefonkontakt osv. Självklart måste de ändå bjudas med partner, vilket gör att jag får tre killar jag aldrig träffat som "mina" gäster - när jag bara har plats för 30 allt som allt. Hade ju hellre haft tre fler tjejkompisar istället... De har alla bott långt borta, det är därför det blivit så här.

  • Svar på tråden bjuda folk man inte känner?
  • Märta81

    Skulle aldrig falla mig in att inte bjuda hela par. Har själv varit med om att min kille blev bjuden och inte jag. Jag tänker aldrig utsätta någon annan för samma behandling. Enligt mig är hur drulligt och oförskämt som helst, även om det handlar om platsbrist. Jag förstår verkligen dilemmat med att man hellre vill bjuda en kompis och skippa den andra kompisens partner, men då skulle man ha tänkt på det innan man bokade lokal för ett visst högsta antal, eller så får man vänta tills man har råd att bjuda de man vill helt enkelt.

  • 090208

    Precis den typen av svar jag forvantade mig. Naja.

  • May2010

    Jag läste hos Ribbing idag att man alltid ska bjuda par... Vilket vi också ska göra.
    Vi får helt enkelt se till att träffa de vi inte känner innan bröllopet. Som sagt, är vännerna viktiga så är väl deras partners också det. Får se det som nya möjligheter.

  • Katarina Michael

    Jag känner så här, har nan aldrig träffat den respektive så finns de ingen anledning till att bjuda den heller.

    Är kompisen förhållande seriöst så borde de ju vara självklart att man oxå träffas innan! Annars kan man ju undrar lite varför man inte träffat om de nu är så seriöst...

    Dvs har man seriöst förhållande och själv mån om sitt eget förhållande behöver man aldrig riskera att inte bli bjuden som ett par....

    Låter kanske hårt, men hoppas ni förstår vad jag menar?

  • shakynose
    Hemlig2009 skrev 2009-11-24 15:57:24 följande:
    Ja, och hur nära vän är man om man inte ens VILL lära känna sin väns partner? Ett bröllop är en kärleksfest i mina ögon, långt ifrån en vanlig tjejfest. Därför brukar de flesta ha roligast om partnern får följa med, men vill man inte att gästerna ska ha kul så... Hur roligt är det att fira ego-brudparet och deras kärlek när ens egna kärlek inte var viktig nog att få en inbjudan?
    Word!
  • shakynose

    Katarina Michael skrev 2009-11-24 19:44:51 följande:


    Jag känner så här, har nan aldrig träffat den respektive så finns de ingen anledning till att bjuda den heller.Är kompisen förhållande seriöst så borde de ju vara självklart att man oxå träffas innan! Annars kan man ju undrar lite varför man inte träffat om de nu är så seriöst...Dvs har man seriöst förhållande och själv mån om sitt eget förhållande behöver man aldrig riskera att inte bli bjuden som ett par....Låter kanske hårt, men hoppas ni förstår vad jag menar?
    Varför spelar det så stor roll om det är ett "seriöst" förhållande? Och vem kan egentligen avgöra det åt någon annan? Det kan finnas massor av orsaker till att man inte lärt känna en kompis partner, att förhållandet skulle vara mindre seriöst just därför tycker jag är en trångsynt slutsats.
  • Optimia
    May2010 skrev 2009-11-24 19:15:32 följande:
    Jag läste hos Ribbing idag att man alltid ska bjuda par... Vilket vi också ska göra.Vi får helt enkelt se till att träffa de vi inte känner innan bröllopet. Som sagt, är vännerna viktiga så är väl deras partners också det. Får se det som nya möjligheter.
    Det kan ju vara en bra idé att försöka ordna något innan bröllopet; middag eller fest där ni specifikt bjuder in de par där ni inte träffat den "bättre hälften" ännu.

    Vem vet, kanske killarna visar sig trevligare än du/ni trott, och att ni kanske blir jättebra vänner med dem? Om dina kompisar är trevliga, så kan ju deras killar knappast vara riktiga knasbollar heller.

    Det kostar inte så mycket (varken tid eller pengar) att göra någon annan glad, och om någon ordnar middag i syfte att lära känna en, skulle åtminstone jag bli glatt förvånad över att dessa människor faktiskt bjuder till så mycket.
  • Optimia

    Katarina Michael skrev 2009-11-24 19:44:51 följande:


    Jag känner så här, har nan aldrig träffat den respektive så finns de ingen anledning till att bjuda den heller.Är kompisen förhållande seriöst så borde de ju vara självklart att man oxå träffas innan! Annars kan man ju undrar lite varför man inte träffat om de nu är så seriöst...Dvs har man seriöst förhållande och själv mån om sitt eget förhållande behöver man aldrig riskera att inte bli bjuden som ett par....Låter kanske hårt, men hoppas ni förstår vad jag menar?
    Men varför har då brudparet själva inte brytt sig om att lära känna sin kompis nya partner, oavsett förhållandets seriositet? Varför är det absolut kompisen som ska se till så brudparet får lära känna "den nya pojkvännen"? Ordnar brudparet aldrig några fester, middagar, glöggkvällar etc dit man kan bjuda in den nya?

    Jag/vi brukar med ojämna mellanrum ordna grejer hemma hos oss, och har då någon av våra kompisar hittat en ny kärlek är det fritt fram att ta med denna -- klart vi är nyfikna och vill veta vad det är för en person som gör vår vän lycklig.
  • shakynose

    Jag kan ju dessutom tycka att det är HELT onödigt att ordna särskilda middagar innan för att lära känna folks respektive innan bröllopet. Känns som att man tar sin bröllopsfest på liiiite för stort allvar om ni förstår vad jag menar?

  • shakynose
    Optimia skrev 2009-11-24 20:33:01 följande:
    Katarina Michael skrev 2009-11-24 19:44:51 följande:Men varför har då brudparet själva inte brytt sig om att lära känna sin kompis nya partner, oavsett förhållandets seriositet? Varför är det absolut kompisen som ska se till så brudparet får lära känna "den nya pojkvännen"? Ordnar brudparet aldrig några fester, middagar, glöggkvällar etc dit man kan bjuda in den nya? Jag/vi brukar med ojämna mellanrum ordna grejer hemma hos oss, och har då någon av våra kompisar hittat en ny kärlek är det fritt fram att ta med denna -- klart vi är nyfikna och vill veta vad det är för en person som gör vår vän lycklig.
    Jag håller fullständigt med dig.

    Men om man bor långt ifrån varandra så kan det vara knivigare att ses ofta, och just därför är ett bröllop ett alldeles utmärkt tillfälle att samla alla vänner med respektive för en gångs skull.
Svar på tråden bjuda folk man inte känner?