• May2010

    bjuda folk man inte känner?

    Som titeln lyder. Hur många av er bjuder kompisar som har med sig partners ni aldrig träffat? Jag har en del gamla goda vänner som jag sällan träffar och då bara utan deras killar. Sedan är det telefonkontakt osv. Självklart måste de ändå bjudas med partner, vilket gör att jag får tre killar jag aldrig träffat som "mina" gäster - när jag bara har plats för 30 allt som allt. Hade ju hellre haft tre fler tjejkompisar istället... De har alla bott långt borta, det är därför det blivit så här.

  • Svar på tråden bjuda folk man inte känner?
  • Frulle

    ja vi hade nog 3 partners vi aldrig hade träffat. Det var jättekul!

  • 090208

    Ojoj, haller med om ALLT. Bra skrivet!

    (By the way, VEM ar den dar Ribbing??)
    Paper Feed skrev 2009-11-25 08:39:36 följande:


    Oavsett vad tanten Ribbing (som för övrigt borde sälla sig till oss andra på 2000-talet) säger så tycker jag att det är en fånig regel. Jag kan sätta min vänstra fot på att de flesta killar hellre sitter hemma framför teven än att tvingas släpas med på ett bröllop där dom inte känner någon.Skulle någon tacka nej till vår inbjudan p.g.a. deras respektive inte var inbjuden så skulle jag nog höja på ögonbrynen lite. Nu kommer vi ju visserligen att bjuda båda i de par som är etablerade, men vi kunde likagärna haft platsbrist och valt att bjuda fler vänner istället för vänners respektive.Det spelar för övrigt ingen roll om det är en så kallad "kärleksfest", bara för att man gifter sig och väljer att ha en fest för att "fira sin kärlek" så betyder det inte att man inte anser att andras förhållanden är minst lika viktiga. Allting är inte så svart och vitt, det ena utesluter liksom inte det andra.Men för att svara på TS ursprungsfråga, ja...vi bjuder massor av människor som vi inte känner på bröllopet. Han känner inte all min släkt eller alla mina vänner och jag känner inte hela hans släkt och alla hans vänner.
  • feministbrud

    Samma här! Skulle aldrig falla mig in att misstro mina vänners förhållanden (och kalla dem oseriösa) eller att tycka att deras partner är inte är välkomna.


    Frulle skrev 2009-11-25 11:49:36 följande:
    ja vi hade nog 3 partners vi aldrig hade träffat. Det var jättekul!
  • lecaroline

    Har inte läst hela tråden.
    Men i ett sånt här fall tycker jag att det beror på hur länge de varit tillsammans..
    Som bor de ihop så måste man bjuda killen..

  • Katarina Michael

    I slutet måste man sätta ett max antal pga kostnadaerna.

    Även om man hade velat bjuda alla så har man inte råd med detta.

    Därför anser jag, har man aldrig träffat den respektive i frågan, så är de väl självklart man heldre väljer att lägga sina pengar på en vän istället.

    Att betala upp mot 1000kr för en person som är tillsammans med en vän, men som man inte har träffat (både mitt och vännens fel, eller helt enkelt för att förhållandet är nytt) så är de väl inte konstigt att man heldre bjuder en vän än den respektive man aldrig träffat.

    Däremot anser jag de helt fel att inte bjuda respektive man har umgås med mycket, eller som är gifta eller riktigt seriöst på annat sätt. Då markering mer kan uppfattas som att man ogillar den respektive i frågan och därför inte vill bjuda den.

    Jag tror alla som blir bjuda med eller utan partner ser de som en ära att bli inbjuden!
    Inga av mina vänner hade valt att tacka nej, bara för deras partner (man aldrig träffat) inte hade blivit bjuden.

    Hade jag själv blivit bjuden på ett bröllop utan min sambo hade jag aldrig fått för mig att tacka nej bara för att de inte bjudit mitt sambo, om de inte ens träffat honom...

    Skillnad mellan fest och bröllop är just att antalet bjuda är begränsat oftast av budgeten. Vill man lära känna okända respektive så hade jag heldre bjudit dem på en vanlig fest än bröllopet...

    Enligt mig är bröllopet för mina nära o kära! Dvs ingen lära känna fest...

  • 090208

    Common sense.
    Katarina Michael skrev 2009-11-26 16:51:56 följande:


    Därför anser jag, har man aldrig träffat den respektive i frågan, så är de väl självklart man heldre väljer att lägga sina pengar på en vän istället.Att betala upp mot 1000kr för en person som är tillsammans med en vän, men som man inte har träffat (både mitt och vännens fel, eller helt enkelt för att förhållandet är nytt) så är de väl inte konstigt att man heldre bjuder en vän än den respektive man aldrig träffat.
  • Hemlig2009

    Nej, i min värld är det bara oartigt. Då är det bättre att spara några månader extra för att ha råd med de extra tusenlapparna. För så många okända respektive kan det ju inte handla om?!


    090208 skrev 2009-11-27 12:10:54 följande:
    Common sense.Katarina Michael skrev 2009-11-26 16:51:56 följande:
  • 090208

    Hade nog valt att spendera dom pengarna på bröllopsresan etc, to be honest... Även om jag hade haft råd så vete fan om jag bjudit dom.

    Ingen i min bekantskapskrets ifrågasatte. Tror det skiljer sig mycket på folk. För vissa är det otänkbart, för andra helt normalt. Uppenbarligen.

    Hur kan det då vara ok att inte bjuda barnen?? Som är mycket viktigare i en människas liv.


    Hemlig2009 skrev 2009-11-27 16:24:03 följande:
    Nej, i min värld är det bara oartigt. Då är det bättre att spara några månader extra för att ha råd med de extra tusenlapparna. För så många okända respektive kan det ju inte handla om?!
  • Hemlig2009

    Barn hör sällan hemma på en fest med lång middag och alkohol tycker jag.


    090208 skrev 2009-11-27 19:34:49 följande:
    Hade nog valt att spendera dom pengarna på bröllopsresan etc, to be honest... Även om jag hade haft råd så vete fan om jag bjudit dom. Ingen i min bekantskapskrets ifrågasatte. Tror det skiljer sig mycket på folk. För vissa är det otänkbart, för andra helt normalt. Uppenbarligen. Hur kan det då vara ok att inte bjuda barnen?? Som är mycket viktigare i en människas liv.
  • lecaroline

    Är det inte helt enkelt lättare att fråga dina vänninor om de skulle bli ledsna om deras killar inte blev bjudna. Och fortsätt där ifrån. De kanske till och med kan tänka sig att betala för att få komma om det är en ekonomisk fråga..

    Själv hade jag blivit jätte ledsen om min man hade blivit bjuden och inte jag för att vi inte träffats. Hade det handlat om 6 månader nytt förhållande hade jag inte brytt mig för då fanns inte jag när de började planera.
    Jag hade också blivit riktigt ledsen om han inte blivit bjuden..
    det gäller inte bara bröllop utan alla fester det är ju som att vi inte räknas som par.

    Sedan vet jag med erfarenhet att det finns singel bord och bords placeringen är med singlar om man är själv och det är inte heller trevligt!

  • Frulle

    En av dom såg iofs ut som en gammal knarkare.. Så först var jag lite skraj, men han var riktigt trevlig sen märkte jag..


    feministbrud skrev 2009-11-26 10:18:08 följande:
    Samma här! Skulle aldrig falla mig in att misstro mina vänners förhållanden (och kalla dem oseriösa) eller att tycka att deras partner är inte är välkomna.
  • feministbrud

    Haha, det är kul när fördomar inte besannas!


    Frulle skrev 2009-11-30 11:57:46 följande:
    En av dom såg iofs ut som en gammal knarkare.. Så först var jag lite skraj, men han var riktigt trevlig sen märkte jag..
  • Fofinha

    Jag har ju inte läst hela tråden men tycker personligen att det är ouppfostrat och något sniket att inte bjuda in vänner och familjs respektive partners. Jag har också ställts inför det och min sambo tyckte att vi kunde slopa en del människor på det sättet men för mig känns det helt enkelt fel. Sen tycker jag inte det känns rätt att lägga sig i någons förhållande och bedömma hur pass "seriöst" det är för att veta OM vi kanske ska bjuda hans/hennes partner - inte upp till mig att tycka om det utan isf upp till vännen/familjemedlemmen att bedömma det. Att partnern själv skulle få betala för sitt kuvert hade definitivt inte kommit på fråga. Men det är ju bara my opinion.

Svar på tråden bjuda folk man inte känner?