• Optimia

    bjuda folk man inte känner?

    090208 skrev 2009-11-24 15:24:33 följande:
    Tycker det ar lite sjalviskt att tacka nej for att man inte far ta med sig respektive. Man sitter val inte ihop heller!
    Man är i sin fulla rätt att tacka ja eller nej till en inbjudan, om man som gäst inte gillar festens upplägg är det fritt fram att tacka nej, och det är faktiskt barnsligt av brudparet att bli sura för det. En inbjudan är ingen inkallelseorder.

    Jag tycker det är ganska fult att inte bjuda etablerade par. Det handlar inte om att man är ihopklistrad med sin partner på något sätt, utan helt enkelt att man brukar ordna fester på sånt sätt att gästerna ska ha så trevligt som möjligt. För de flesta ingår möjligheten att ta med sin partner i trivseln.

    Jättekul att sitta bredvid okända par på en middag och säga: näe, jag är inte singel, men min sambo N.N blev inte inbjuden, så därför är jag här ensam.

    Dessutom: hur nära vänner kan man vara om man aldrig träffat sin väns partner?
  • Optimia
    May2010 skrev 2009-11-24 19:15:32 följande:
    Jag läste hos Ribbing idag att man alltid ska bjuda par... Vilket vi också ska göra.Vi får helt enkelt se till att träffa de vi inte känner innan bröllopet. Som sagt, är vännerna viktiga så är väl deras partners också det. Får se det som nya möjligheter.
    Det kan ju vara en bra idé att försöka ordna något innan bröllopet; middag eller fest där ni specifikt bjuder in de par där ni inte träffat den "bättre hälften" ännu.

    Vem vet, kanske killarna visar sig trevligare än du/ni trott, och att ni kanske blir jättebra vänner med dem? Om dina kompisar är trevliga, så kan ju deras killar knappast vara riktiga knasbollar heller.

    Det kostar inte så mycket (varken tid eller pengar) att göra någon annan glad, och om någon ordnar middag i syfte att lära känna en, skulle åtminstone jag bli glatt förvånad över att dessa människor faktiskt bjuder till så mycket.
  • Optimia

    Katarina Michael skrev 2009-11-24 19:44:51 följande:


    Jag känner så här, har nan aldrig träffat den respektive så finns de ingen anledning till att bjuda den heller.Är kompisen förhållande seriöst så borde de ju vara självklart att man oxå träffas innan! Annars kan man ju undrar lite varför man inte träffat om de nu är så seriöst...Dvs har man seriöst förhållande och själv mån om sitt eget förhållande behöver man aldrig riskera att inte bli bjuden som ett par....Låter kanske hårt, men hoppas ni förstår vad jag menar?
    Men varför har då brudparet själva inte brytt sig om att lära känna sin kompis nya partner, oavsett förhållandets seriositet? Varför är det absolut kompisen som ska se till så brudparet får lära känna "den nya pojkvännen"? Ordnar brudparet aldrig några fester, middagar, glöggkvällar etc dit man kan bjuda in den nya?

    Jag/vi brukar med ojämna mellanrum ordna grejer hemma hos oss, och har då någon av våra kompisar hittat en ny kärlek är det fritt fram att ta med denna -- klart vi är nyfikna och vill veta vad det är för en person som gör vår vän lycklig.
  • Optimia
    shakynose skrev 2009-11-24 20:36:40 följande:
    Jag kan ju dessutom tycka att det är HELT onödigt att ordna särskilda middagar innan för att lära känna folks respektive innan bröllopet. Känns som att man tar sin bröllopsfest på liiiite för stort allvar om ni förstår vad jag menar?
    [/citat]

    Beror ju på hur långt det är kvar till bröllopet; är det ett halvår kvar är det kanske inte så svårt att hinna klämma in en "lära känna nya pojkvänner"-middag innan det är dags att gå in i kyrkan
    shakynose skrev 2009-11-24 20:39:29 följande:
    [citat]
    Jag håller fullständigt med dig. Men om man bor långt ifrån varandra så kan det vara knivigare att ses ofta, och just därför är ett bröllop ett alldeles utmärkt tillfälle att samla alla vänner med respektive för en gångs skull.
    Det håller jag också med om. Om man bor långt ifrån varandra kan det ju vara kul att försöka ordna NÅGOT med sina långväga gäster kvällen innan bröllopet, boka bord på restaurang för att hinna prata och sådär. (Detta förutsätter förstås att man inte har en massa grejer man måste fixa kvällen innan bröllopet, utan att man är klar med det mesta och kan försöka varva ner och inte dö av stressrelaterade sjukdomar på sin bröllopsdag )
  • Optimia

    Äh, nu blev det sådär konstigt med min text mellan citaten. Nåja, förhoppningsvis förstår ni vad jag skrivit och vad shakynose skrivit.

  • Optimia
    shakynose skrev 2009-11-24 21:34:59 följande:
    Jo, men det är just grejen med att man måste lära känna vännernas pojkvänner för att det skall kännas okej att bjuda dem på bröllopet som känns lite fånig... Att ordna en sammankomst för att man är genuint intresserad av att träffa dem är en annan sak.
    Jo, absolut håller jag med dig om att det kan kännas fånigt att bjuda in vännernas pojkvänner för att det ska kännas okej att de kommer på bröllopet; jag menade mest att om man har vänner man betraktar som riktigt nära vänner (dvs inte bara ytliga bekantskaper), så borde man ju ha ett intresse av att åtminstone någon gång träffa deras partner, och då kan det ju vara en bra idé att bjuda hem dem på middag eller något.

    Jag har överhuvudtaget väldigt svårt att förstå att folk kan vara så ointresserade av sina vänners liv att de inte vill träffa sina vänners partners. Som jag frågade tidigare: hur nära vänner är man, om man aldrig träffat sin kompis bättre hälft?
Svar på tråden bjuda folk man inte känner?