• Cylt

    bjuda folk man inte känner?

    Vi kommer också få med en hel hög med respektive som vi inte har någon/rätt dålig relation till, vilka "tar plats" för vänner som hamnar utanför rimlighetens och budgetens ramar. Som (nästan) alla andra redan slagit fast skulle jag inte dela på etablerade par. Skulle jag få en inbjudan ställd till bara mig, skulle jag, av respekt för min sambo, inte gå. Om han är medbjuden, men får förhinder är en annan sak, så självklart kan jag gå på partaj utan honom.

  • Cylt
    090208 skrev 2009-11-24 15:24:33 följande:
    Tycker det ar lite sjalviskt att tacka nej for att man inte far ta med sig respektive. Man sitter val inte ihop heller!
    Självfallet är min sambo inte lika viktig för mina vänner som för mig, då hade vi haft ett större problem än en festinbjudan. Däremot kan jag inte se varför jag skulle vara självisk för att jag väljer att inte gå på en fest där han inte är viktig alls? I mitt resonemang utgår jag från hur jag skulle känna i en motsvarande situation - jag inte hade gillat att inte vara medräknad; Vi har alltså inte för avsikt att våra gäster ska behöva hamna i den situationen, oavsett om de tycker att det är hela världen eller ej. Det är hur vi gör, men jag har full respekt för att alla inte delar vår uppfattning.
  • Cylt

    Paper Feed skrev 2009-11-25 10:23:32 följande:


    Jag personligen har svårt att förstå att man kan bli så sårad att man tackar nej. Kanske just för att jag själv inte ser oss som ett par utan som två människor i ett par.
    Jag ser också oss som två människor vilket bildar ett par, inte som en enhet. Att jag inte skulle gå om min sambo blir exkluderad handlar inte om sårade känslor, utan om att jag tycker att det är ett oskick att göra så. Det är min uppfattning och det måste få vara mitt val om jag vill gå på en tillställning eller ej. Jag har vänner, kvinnor som män, som väljer att stanna hemma från tillställningar de inte känner någon; men jag har betydligt fler som tycker att det är roligt- och bjuder till när de träffar nya människor.
Svar på tråden bjuda folk man inte känner?