Inlägg från: Lyckliga013bruden |Visa alla inlägg
  • Lyckliga013bruden

    Sousse - hur göra med maten?

    Jag har varit i Tunisien och Sousse. Jag hade inte hel pension utan fick bara frukost på hotellet, hade gärna skippat den med. Vi bodde lägenhetshotell, så i efterhand ångrar jag att vi inte tagit med en påse havregryn att koka gröt på varje morgon. Tunisien var varmt och fint det är helt klart en upplevelse!
    Men mat kan de inte, frukosten bestod av vittbröd, bakelser, apelsin juice som påminde väldigt mycket om avslagen fanta till färg och smak, mintte otroligt sött. Ricotta ost, lök och tomater. Ägg hade de också, söta cornflakes såg ut som de vi har fst med socker på. Vi fick spendera dagrna vid poolen istället för stranden magen vände sig utochin å då är det bra med toaletter i närheten =)
    De billiga turistrestaurangerna som ligger brevid varandra de rekomenderar jag inte de var billigt men ingen god mat som gjorde magen lycklig. Vi var i port el kantoui på en restaurang den var dyr lyxkrog (inte såå dyrt med svenska mått dock) d hade otroligt god mat som min mage accepterade =)

  • Lyckliga013bruden

    soluppgången i sahara är helt underbar den tvådagarsturen till södra Tunisien kan jag också varmt rekommendera.

  • Lyckliga013bruden

    Vi letade efter restauranger där invånarna själva åt. Sambon resonerade att en turistrestaurang vill ha in mycket folk det lever de på, en restaurang som de infödda äter på lever ju mer på sitt rykte och få återkommande gäster.
    Vi blev magsjuka tror jag man kan kalla det men det berodde nog inte på mathygienen utan att vi var ovana vid maten. Min mage proppade igen sig första dagarna så alla trodde jag var gravid. Efter ett par dagar gick proppen ur och jag fick läsa mina semesterböcker på toa, och jag insåg varför det sitter en vattenslang vid varje toa =)
    Sambons mage reagerade tvärtom. Men lagom till tvådagarsturen till södra Tunisien ordnade våra magar upp sig och blev normala igen =)

  • Lyckliga013bruden

    Vi ringde en reseledare jag tror alla resebyråer iaf de största känadaste ordnar med en sådan tripp. Vi fick se mycket av tunisien för vi stannade med jämna mellanrum på vägen ner. Jag har hört om många som gjort samma tur, vi stannade först vid deras colosseum (har glömt vad de hette) besökte deras hollywood, och en grottstad blandannat på vägen.
    Ganska dyr var den ha jag för mig sambon betalade, ca 1000-1500kr per person, men vi fick resa och mat och hotellnatt och kamelridningen och så.


    wiicky skrev 2010-01-06 15:01:41 följande:
    Ja, man har ju alltid lite olika bakterieflora i sin mat. Tunisier blir nog lite dåliga i magen om de skulle komma hit. Det där med turen till södra Tunisien låter spännande. Hur bokade ni den, vad kostade det? Vad gjorde ni? Berätta!
Svar på tråden Sousse - hur göra med maten?