• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    Porchez, Muffinstönt: Skönt att era äventyr i snödrivorna gått bra!

  • Ore

    Nja, jag är dålig på att skicka grattiskort. Då är jag mer för att ringa eller sms:a... Men jag vill alltid ha med ett kort när jag ger bort en present.

    Kul med Avatar. Det var en 3D version du skulle se eller?

  • Ore

    Vickan: Skönt att vara hemma, mindre skoj med ont i ryggen dock...

    Strålande vinterväder...? Här är det litet snöfall. Inte mycket, men ändå...

    AM: Vad kul att baby-simmet är så roligt. Vi börjar om en månad, hoppas att lillkillen gillar det lika mycket som Hektor verkar göra!

    Liten: Det här med syskonvagn verkar inte vara helt lätt...

    Mugglan: Ska sms:a dig också, men jag får nog ge upp Gbg-planerna för imorgon, lillkillen hostar och snörvlar så förfärligt... Hoppas att han ska bli litet friskare snart, så kan jag stuva om i mitt schema för veckan och åka på torsdag istället.

    I övrigt så hålls det en del tummar här, lillkillen kommer antagligen få en kusin idag (eller imorgon, om det blir en långdragen förlossning)

  • Ore

    Blivande: Hoppas att du känner fladder snart!!!

  • Ore

    God förmiddag i tråden (för sent för godmorgon)!

    MSW: Härligt att värdena stigit och blivit så bra!!!

    Vickan: Åhh, vilken berättelse! Håller med om att det blev en rejäl ketchupeffekt där.

    Mjölkuppsamlare/mjölkkopp är superbra! Sådana hade jag när jag tyckte det läckte mycket... Hade även bröstvärmare i ylle, vilket var väldigt skönt i början. Angående amningsinlägg så har jag provat Natusan och Libero... Natusan är den som apoteket här har, men de har varit billigare på ICA (och ännu billigare på Willys, men dit har jag en bit att åka).

    Härligt att du är nöjd med BB i din håla, ska meddela det till systern som bor så hon kan välja mellan BB där eller i den större staden...

    Koko: Vad skönt att lillebror tål mjölk bättre nu!!!

    Blöjor: Jag hade pampers Newborn i början. Provade någon liberoblöja, men den satt så klumpigt på honom.

    I nästa storlek på blöjor (stl 3, som han ju i princip kunde ha från födseln) så har vi också kört Pampers. Provade ett paket Libero, det jag gillade med Liberos blöjor var resåren bak på ryggen, som gör att blöjan ligger tätare mot ryggen där - svårare för bajs att läcka ut där uppe. Annars tycker jag att de är betydligt klumpigare än pampers-blöjorna. Den blöja jag gillar mest är Pampers Active Fit. De har samma "nät" som pampers newborn har, tycker det är bra för bajsuppsugningen, och det gör det enklare att byta blöja... (Blir lätt så kladdigt annars, när allt rinnigt bajs ligger ovanpå själva blöjan...)

    Ego: Ingen rolig natt här (även om jag inser att jag ska vara glad som inte har det så här varje natt...). Jag har sovit på helspänn pga hostig och snörvlande lillkille. Han har ätit dåligt också, från och med igår kväll. Då hade han 38,4 i temp, senare på natten 39,8. Fick alvedon, men bajsade såpass snart efter det att det är tveksamt hur mycket det hann verka. Åt någorlunda ok nu på morgon, men tre rejäla spyor senare (modell kaskad ur munnen) så tror jag inte han har något kvar i magen Just nu sover han, och efter att ha pratat med BVC så är planen att han ska få mer alvedon, och om han då inte kan äta bra, eller behålla maten, så får det nog bli en liten tripp till sjukhuset. Min stackars lillkille!!!

  • Ore

    Liten: Ja, jag tycker också att det känns mer som rejäla kräkningar a la vuxenkräk, än det där läckande bebiskräket...

    Ska snart ta mitt sovande barn till skötbordet för att byta blöja, peta in en alvedonsupp och se om han sedan piggnar till och orkar äta utan att efteråt kräkas. Kräks han blir det till att telefonera sjukhuset...

    Konstigt att Mindre är så besvärlig mot sin pappa... Liksom Iris... Och även lillkillens kusin har varit väldigt anti-pappa ett tag, vet jag. Det kanske är en fas barnen har?

    Fjäll och skidåkning: Gjorde en gång misstaget att vara en långweekend med familjen, och sedan en kortvecka direkt på det med kompisarna. Nackdelen med det var att skidåkningen skulle maximeras i kvantitet VARJE dag... Vilket blev litet jobbigt i längden.

    I övrigt så har jag krävt att nästa gång jag och maken åker skidor utför så ska det vara minst under några dagars tid, och jag ska ta skidlektioner. Måste för sjutton lära mig att sakta farten, även om det är några isfläckar i backen och det börjar gå fort. Det blir så farligt med störtlopp, ifall det kommer någon person i vägen som jag inte kan väja för...

    Men det dröjer nog tills lillkillen kan åka litet. Vilken ålder kan de börja åka slalom, ni som vet? 4-5 år?

    Nej, mot skötbordet

  • Ore

    Glömde: Hoppas att proverna visar motsatsen till det du tror, Snaily, och att du faktiskt är nedreglerad.

  • Ore

    Tack för slalominput Får se när det blir premiär för det, det är ju som sagt några år kvar... Men skidskola från 3 år alltså.

    Lillkillen åt ganska bra mitt på dagen, och jag har dessutom toppfyllt med flaska, så nu sover han gott... Det verkar ha vänt, men vi får väl se...

    Har roat mig med att googla fram detta: www.expressen.se/mode/1.1888763/mossan-alla-vill-lagga-vantarna-pa och fundera på vilka färger jag vill ha... Det verkar vara slutsålt i det blågula... Men gult är ändå inte min favoritfärg direkt.

  • Ore

    Snowboard tycker jag verkar läskigt. Dessutom gillar jag inte alla halvdana snowboardåkare som bara skaver av snö som lägger sig löst i backarna. Skyller många isfläckar på dem också!!!

    Bärsele: Jag köpte en Pikkolo på Eden baby. Den är ju från nyfödd, men jag tror att den passar bättre för litet större barn, som kan hålla huvudet uppe. Jag har kunnat ha lillkillen i den när han är på väg att somna, men han blev jätteirriterad på att han inte såg någonting över selens kant om han var vaken...

    Annars verkar den väldigt mångsidig, man kan bära barnet både framåtvänt och mot sig på magen, på höften och på ryggen.

    Fast den är rätt så dyr, särskilt som jag inte tror att den har så värst bra höftavlastning om man inte köper till det extra stödbältet... Har inte provat utan det, dock. Hoppas kunna ha den på ganska långa skogspromenader, så småningom (när det går att gå i skogen...)

    Min svägerska köpte någon sele på Ullared för typ 150 kr, som hon var supernöjd med. Hennes barn satt jättebra, och hon fick inte ont. Hon tyckte den var bra mycket bättre än en klassisk Babybjörn, som hon också lånade och provade...

    Mugglan: Hoppas på ett stort fett plus för dig nu i veckan!!! (Eller kör du digitalt, så att det blir ett "Gravid" istället?)

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge